image

Filmfestival gehackt wegens Oeigoeren-film

zondag 26 juli 2009, 18:25 door Redactie, 4 reacties

Nog onbekende aanvallers hebben de website van het Internationale Filmfestival in Melbourne gehackt en beklad. Hoewel sommige media berichten dat Chinese hackers erachter zitten, is dit volgens de organisatie niet honderd procent zeker. De aanval is herleid naar een Chinees IP-adres en is zeer waarschijnlijk uitgevoerd wegens de komende vertoning van '10 Conditions of Love', een documentaire over de Oeigoerse leidster Rebiya Kadeer.

Aanvallers plaatsten een Chinese vlag en anti-Kadeer slogans. Ook zou de organisatie bestookt zijn met e-mails, nadat het Chinese verzoek om de documentaire terug te trekken en Kadeer geen toegang tot het festival te verlenen, niet werd ingewilligd. De politie heeft de zaak in onderzoek en de website is inmiddels in oorspronkelijke staat hersteld.

Reacties (4)
26-07-2009, 19:03 door Anoniem
Echt irritant tegenwoordig, die gehersenspoelde chinese propoganda hackertjes...
26-07-2009, 20:41 door Skyrez
Ah goeie film die nieuwe Terminator :P Ik heb hem ook.
27-07-2009, 12:22 door Anoniem
Net zo irritant als die apeasers van tegenwoordig. Zeg niets fout over de islam of... Oeigoeren behoren tot het grootste tuig in China dat een filmfestival hier uberhaupt aandacht aanbesteed is ronduit schokkend.
13-08-2009, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem: Net zo irritant als die apeasers van tegenwoordig. Zeg niets fout over de islam of... Oeigoeren behoren tot het grootste tuig in China dat een filmfestival hier uberhaupt aandacht aanbesteed is ronduit schokkend.
Het grootste tuig in China dat zijn toch de Han Chinezen?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.