image

Kort: nieuwe Sendmail, formmail, Sircam blijft actief, Ministerie van handel VS lek, aftapwetgeving Zuid-Afrika, hacken scholen verboden, Subseven trojan ook op Mac

vrijdag 3 augustus 2001, 12:27 door Redactie, 0 reacties

Claus Assman liet ons weten dat in versie 8.12.0.Beta16 van het veelgebruikte mailprogramma Sendmail enige beveiligingsfouten zijn opgelost.

Joris schrijft: "Formmail.pl wordt veel gebruikt voot het versturen van e-mail via
formulieren op websites. Het blijkt echter dat sinds kort formmail.pl door
spammers gebruikt wordt voor het versturen van SPAM. Vandaag is versie 1.9 uitgebracht die dit probleem moet verhelpen
".

Door de vele publiciteit rond de Code Red worm is het Sircam virus, dat potentieel vertrouwelijke informatie van gebruikers via email verstuurd bijna vergeten. Het virus was het meest actieve virus van de maand juli. Volgens cijfers van Security.nl is het virus inderdaad nog steeds actief, maar niet in de mate waarin het eind juli actief was.


Het Amerikaanse ministerie van handel is ernstig lek, zo is gebleken uit een onderzoek. Indringers zouden via Internet op eenvoudige wijze de netwerken van het ministerie binnen kunnen dringen.

Ook Zuid-Afrika is bezig met wetgeving voor het wettelijk aftappen van datacommunicatie,
meldt Cryptome.

"Een Amerikaanse senator heeft zo?n rigide wetsvoorstel tegen het hacken van scholen opgesteld, dat ongevraagd e-mail sturen ook strafbaar is. (Webwereld).

"Apple-gebruikers zijn gewaarschuwd nu het bekende programmaatje Sub7 er ook in de Mac-versie is. Sub7, is een porgammaatje waarvan hackers nog weleens gebruik willen maken om de macht over een andere computer te krijgen." (NU.nl)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.