image

Elektronisch patiëntendossier ook via MSN

donderdag 1 oktober 2009, 15:05 door Redactie, 15 reacties

Het elektronisch patiëntendossier dat Microsoft aanbiedt is sinds vandaag ook via MSN te beheren, zo laat de softwaregigant weten. My Health Info is een nieuwe online dienst waarmee mensen hun gezondheidsinformatie via het web kunnen bekijken en delen. Het geeft gebruikers verschillende tools en widgets om de informatie uit hun persoonlijk Microsoft HealthVault account te uploaden, organiseren en monitoren. "De nieuwe dienst laat mensen medische zorgen onderzoeken, het laatste gezondheidsnieuws lezen, advies van medische experts krijgen, voedingsadvies tot zich nemen en aandoeningen zoals hoge bloeddruk en diabetes monitoren", aldus Microsoft. Voorlopig gaat het nog om een bètaversie van de dienst.

Hartslagmeter
My Health Info wordt vooral gepresenteerd als een tool voor "drukke ouders", volwassenen die de gezondheid van ouder wordende ouders in de gaten houden en mensen met chronische aandoeningen en meerdere medicijnen. "Omdat de gegevens in Microsoft HealthVault zijn opgeslagen, kunnen mensen ze via het web en wanneer ze maar willen bekijken en over meerdere gezondheidsapplicaties delen." Het gaat dan om het invoeren van informatie afkomstig van stappenteller en hartslagmeter, het aanmaken van accounts voor gezinsleden en het aanpassen van de eigen pagina met informatie over onderzoeksresultaten, allergieën en vaccin informatie.

"Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar online oplossingen om ze meer controle over beslissingen voor hun gezond en informatie over hun gezin te geven", zo stelt de softwaregigant. Microsoft HealthVault is de tegenhanger van Google Health.

Reacties (15)
01-10-2009, 15:16 door SirDice
o_O

Hoelang zal het duren voordat een MSN worm daar misbruik van maakt?
01-10-2009, 15:27 door Anoniem
Volgens mij heb ik net je hersenscan(.exe) foto's gevonden, kijk zelf maar....
01-10-2009, 15:28 door bernd
Door SirDice: o_O

Hoelang zal het duren voordat een MSN worm daar misbruik van maakt?

ik ben bang dat dat niet alleen voor het microsoft EPD een gevaar is...
01-10-2009, 15:42 door Skizmo
Dit meen je toch niet... je gaat 1 van de meeste persoonsgevoelige dossiers via 1 van de meest brakke netwerken versturen ?
01-10-2009, 15:44 door Anoniem
Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar online oplossingen om ze meer controle over beslissingen voor hun gezond en informatie over hun gezin te geven
Wat een dom gelul in de ruimte....
01-10-2009, 16:16 door meneer
Interessant, ik zou er ook meteen een rss feed richting twitter op bouwen.
01-10-2009, 20:15 door Anoniem
Gek dat ik niemand hoorde over Google Health
01-10-2009, 23:36 door spatieman
hallo welcome op mijn msn space.
dit is het EPD zoals die overal bekend is, zoals u ziet heb ik platjes en andere ziektes...


SICK....
02-10-2009, 02:54 door Anoniem
"Elektronisch patiëntendossier ook via MSN"

Met andere woorden, als je de geheime vraag kunt raden van een MSN gebruiker die Healthvault gebruikt, dan kun je bij het medisch dossier van de gebruiker ?
02-10-2009, 03:21 door Anoniem
Snapt Microsoft werkelijk niet dat ze een bewijs van onvermogen afgeven door dit soort toegang tot Healthvault mogelijk te maken ?

Immers kan iedereen die de geheime vraag van een MSN account met daaraan gekoppeld Healthvault profiel toegang krijgen tot het medisch dossier. Ook criminelen die met behulp van malware op grote schaal proberen MSN accounts te roven door cached credentials te vergaren, of keyloggers te installeren, kunnen toegang krijgen tot het medisch dossier.

Microsoft zou dit moeten benaderen zoals banken online banking benaderen. Zorg voor een degelijke beveiligingsstructuur, met een OTP token of andere maatregelen om simpele identiteitsdiefstal te voorkomen. Dit zorgt niet voor een perfecte veiligheid, maar zal veel problemen wel kunnen voorkomen.
02-10-2009, 07:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-10-2009, 09:36 door Anoniem
ben ik even blij dat wij er niet in wilden :)
02-10-2009, 16:22 door Anoniem
Door SirDice: o_O

Hoelang zal het duren voordat een MSN worm daar misbruik van maakt?

MSN worm zal daar geen misbruik van kunnen maken aangezien je bovenop je Live ID die je gebruikt voor Messenger of andere dingen ook nog HealthVault account hebt en zodra je verbinding maakt met health vault zal al het verkeer over een versleutelde verbinding gaan. Geen 1 applicatie zal dus zonder jou HV account bij je gegevens kunnen.

Door Skizmo: Dit meen je toch niet... je gaat 1 van de meeste persoonsgevoelige dossiers via 1 van de meest brakke netwerken versturen ?

Is Windows Live Messenger brak? hij is open, dat klopt ja. Maar microsoft zal zich echt geen fout maken door zulk soort info over een open (onbeveiligde) netwerk te sturen. Alles naar of van Healt Vault zal versleuteld worden.

Door meneer: Interessant, ik zou er ook meteen een rss feed richting twitter op bouwen.
Door spatieman: hallo welcome op mijn msn space.
dit is het EPD zoals die overal bekend is, zoals u ziet heb ik platjes en andere ziektes...


SICK....

RSS das natuurlijk onzin ;P
MySpace zal dus wel kunnen als je andere mensen toegang verschaft tot deze informatie :P

Door Anoniem: ben ik even blij dat wij er niet in wilden :)
Ik zou niet luisteren wat op internet en forums gezegt word. Ga naar een beveiligings expert ofzo. Die zullen je duidelijk de risicos vertellen.
Ik weet wel zeker dat als je je daar nu al je informatie in bewaard dat je daar geen spijt van zult hebben.
02-10-2009, 16:43 door Anoniem
Door Skizmo: Dit meen je toch niet... je gaat 1 van de meeste persoonsgevoelige dossiers via 1 van de meest brakke netwerken versturen ?
Kap nou toch eens met dat doorlopende onterechte gezeik!!!!
02-10-2009, 16:45 door Anoniem
Door Anoniem: ben ik even blij dat wij er niet in wilden :)
Dat heeft totaal niks met elkaar te maken! Dat medische dossier van de overheid, daar heb je geen invloed op. Iedere gek die zich arts mag noemen, kan er bij. Wat Microsoft doet, is helemaal je eigen keuze en dat is wel even wat anders dan die verplichtingen van meneertje Ab Klink. Oftewel, je snapt er geen bal van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.