image

SirCam brengt vele Nederlanders in verlegenheid

maandag 6 augustus 2001, 18:15 door Redactie, 8 reacties

Het emailadres van de redactie (van Planet Multimedia) is de afgelopen weken overspoeld door het SirCam-virus. Voor de verzenders is het zuur dat SirCam willekeurig documenten meestuurt. We ontvingen: bedrijfsplannen, persoonlijke correspondentie, beeindigingen van contracten, spaarrekeningen en zelfs een intern rapport van een grote stofexplosie bij Rotterdam. Lees verder bij Planet Multimedia.

Reacties (8)
06-08-2001, 20:57 door man in the mist
Dat vraag ik me dan af. Waarom zijn er nog steeds mensen die niet met een goede virusscanner werken die helemaal up to date is, en waarom zijn er altijd nog mensen die ondanks alle waarschuwingen toch nog vreemde bijlages openen? In het geval van het sircam virus is het helemaal vreemd, omdat de tekst van de mail bekend is, en ook dat er een willekeurig gekozen bijlage bij zit. Je zou het bijna als een compliment voor degene gaan beschouwen die dit virus gemaakt heeft omdat er zoveel mensen zijn die er in trappen. Complimenten? Ok. Dat gaat misschien wel wat te ver, maartoch................
Greetzz.
06-08-2001, 23:10 door Anoniem
Ik zou het niet weten.
Misschien kan het volgende gezegde wat meer uitkomst bieden.

People can make things as Idiot proof as they want it, but there always be a better idiot.

Mensen blijven dom en eigenwijs, zoiets gebeurt mij niet.

Zou niet de eerste keer dat iemand mij vraagt om een virusje van hun computer af te halen, dat ik zo een paar honderd virusen eraf moest halen.

M'n record was 97 verschillende virusen op 1 computer.

Maar virus maken is een misschien een kunst, maar zolang er mensen zijn die ze openen/activeren, Tsja dan blijven ze gemaakt worden.
06-08-2001, 23:11 door Anoniem
Deze virusen verspreiden zich door de nieuwsgierigheid van mensen, het lijkt er alleen op dat deze mensen in nieuwsgierigheid overtroffen worden door de redactie van Planet Multimedia. Ik vind het redelijk onsmakkelijk van hun om inderdaad al die attachments te openen die zoals ze weten niet voor hun bedoeld waren. Dat vind ik nog kwalijker dan de mensen die onwetend een virusje opstarten.
07-08-2001, 00:08 door Anoniem
... ik durf te zweren dat ze lekker met een bak koffie naar de binnen gekomen emails hebben gekeken en als het even meezit de handel ook nog even backupppen...hahahahah.. wat een zutte koffie leuten..
07-08-2001, 00:11 door man in the mist
Het is inderdaad een kwalijke zaak dat die bijlage's zomaar bekeken worden. Veel mensen zijn er tegen dat hun mail bij de ISP al door een virusscaner gaat omdat dit ten koste zou gaan van de privacy. Volgens mij is dit dan een hele grove schending van diezelfde privacy.......................
07-08-2001, 09:31 door Anoniem
Onzin natuurlijk, je stuurt dat Word documentje toch zelf naar hun toe.
Nu weten we dat het om een virus gaat omdat het meer doet dan alleen Word documentjes mee sturen?
Stel je merkt niet dat er een virus werkzaam is, omdat het niet je os verkloot, en het stuurt alleen maar de inhoud van je 'Mijn Documenten'-directory de hele wereld over.
Als je nu nog niet weet dat je voorzichtig moet zijn met attachments .....
Grote schuldige blijft uiteraard Microsoft, enig idee hoeveel kosten er de afgelopen weken zijn gemaakt, vanwege sircam en code red?
07-08-2001, 12:14 door Anoniem
Wij, als Planet Multimedia hebben geen enkele manier genoemd hoe deze mails te openen zijn, geven in tegendeel advies hoe dit rondsturen in de toekomst te voorkomen.

We hebben een beetje gekozen voor het schok-effect: mensen snappen het drommels goed als hun privemail rondgaat, misschien dat dat eens helpt en tot actie aanzet. Het blijft de stommiteit van de verzenders dat wij die mails kunnen lezen. Het bericht is een goede illustratie van de professionals zoals consultants en programmeurs en sysops die beter horen weten, blijkbaar zijn ze niet allemaal zo verstandig en slim. Voorbeelden zijn de beste waarschuwing.

Groet,
Ambroos Wiegers
08-08-2001, 00:56 door Anoniem
...en waarom zijn er nog steeds mensen die buggy software draaien?!

Het word de hackers (nouja, fuckin' scriptkids) ook wel heel makkelijk gemaakt met al die idiote shit in Micro$oft $oftware...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.