image

Anti-hacker WiFi-verf ook in kleding

dinsdag 13 oktober 2009, 11:02 door Redactie, 14 reacties

WiFi-verf die moet voorkomen dat vertrouwelijke informatie letterlijk lekt, kan ook nuttig in kleding zijn, aldus een Japanse onderzoeker die de verf verder verbeterde. Sinds 2004 is er al verf beschikbaar om elektromagnetische golven te blokkeren. Begin dit jaar lukte het onderzoekers om golven van meer dan 100Ghz binnen te houden, terwijl de oplossingen die nu verkrijgbaar zijn niet verder dan 48Ghz komen. De aluminium ijzeroxide verf kost slechts 11 euro per kilo, waardoor het volgens de makers een goedkope manier is om toegang tot gevoelige gegevens te voorkomen.

Kleding
Toch heeft de verf veel meer toepassingen, zegt projectleider Shin-ichi Ohkoshi. "In een medische omgeving, zou je grote hoeveelheden data van een medisch apparaat, bijvoorbeeld een endoscoop, naar een computer kunnen versturen." Daarnaast is het voor een bioscoop mogelijk om telefoonsignalen te blokkeren. "Door op een muur de verf met onze magnetische deeltjes aan te brengen, kun je snel en effectief de kamer tegen elektromagnetisch straling van buiten afschermen."

De ontwikkelaar werkt inmiddels aan WiFi-verf die signalen van 200 gigahertz kan absorberen en hij hoopt dat de technologie ook in kleding zal worden toegepast. "We weten nog niet wat de werkelijke effecten van deze elektromagnetische golven op het menselijk lichaam zijn. We gaan ervan uit dat langdurige blootstelling schadelijk voor ons is. Daarom proberen we beschermende kleding voor jonge kinderen en zwangere vrouwen te maken om hun lichamen zo tegen dit soort golven te beschermen."

Reacties (14)
13-10-2009, 12:04 door spatieman
eh..
1 april is al geweest hoor..
13-10-2009, 12:46 door Anoniem
Door spatieman: eh..
1 april is al geweest hoor..

Misschien is het dan ook geen grap... slimmerik.
13-10-2009, 13:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-10-2009, 14:07 door Lobker
Als ze GSM gaan blokkeren in een bioscoop dan zal ik daar niet meer te vinden zijn. Ik kan niet zomaar drie uur onbereikbaar zijn voor mijn klanten, als er een noodgeval is. Lijkt mij geen slimme zet van bioscopen als ze dat gaan doorvoeren.

Wat betreft die verf in je kleren, daarmee blokkeer je dan alleen de straling op je romp en blijft je hoofd nog altijd blootgesteld aan de straling. Ik dacht dat juist je hoofd het meest gevoelig was voor de straling. En dan vooral je oren en ogen.
13-10-2009, 14:45 door Anoniem
Door Lobker: Als ze GSM gaan blokkeren in een bioscoop dan zal ik daar niet meer te vinden zijn. Ik kan niet zomaar drie uur onbereikbaar zijn voor mijn klanten, als er een noodgeval is. Lijkt mij geen slimme zet van bioscopen als ze dat gaan doorvoeren.

Wat betreft die verf in je kleren, daarmee blokkeer je dan alleen de straling op je romp en blijft je hoofd nog altijd blootgesteld aan de straling. Ik dacht dat juist je hoofd het meest gevoelig was voor de straling. En dan vooral je oren en ogen.

mischien iets voor in je bodylotion, douchegel dan ?
13-10-2009, 14:52 door Anoniem
Door Lobker: Als ze GSM gaan blokkeren in een bioscoop dan zal ik daar niet meer te vinden zijn. Ik kan niet zomaar drie uur onbereikbaar zijn voor mijn klanten, als er een noodgeval is. Lijkt mij geen slimme zet van bioscopen als ze dat gaan doorvoeren.

Waarbij ik juist wel een euro extra zou willen afdragen voor deze verf in een bioscoop. Niet persoonlijk bedoeld, maar als je geen drie uur onbereikbaar kunt zijn is het misschien verstandiger om naast de auto en/of computer te gaan zitten, die afstand is thuis iets minder groot dan in de bioscoop.

Jammer dat ik niet echt een praktische toepassing kan verzinnen. Het is leuk dat je in de trein telefoon gesprekken en sms en internet kunt blokkeren, maar daar heb je ook de mensen mee zonder irritante ringtones en die enkele zondaar die wel even naar de tussencoupe wandelt. Daarnaast is het zo ideaal dat je bij een ramp je mobiele telefoon bij je hebt waarmee je allemaal tegelijk de brandweer kunt twitteren.

Een bedrijf voorzien van Wifi (dubieus) is natuurlijk heel handig en dan bij de muren afschermen is ook top. Maar hoe gaat dat dan bij de ramen ?

Je kunt (op bepaalde momenten in de tijd) niet met en je kunt niet zonder.
13-10-2009, 17:39 door Anoniem
Lijkt me ideaal deze kleren en verf! We weten inderdaad als mensen [nog] niet of alle straling schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Er zijn natuurlijk tests gedaan met straling, maar die zijn voor de korte termijn. We weten pas over een jaar of 50, 100, of misschien langer of er geen lange termijn effecten zijn van de enorme hoeveelheid draadloze apparaten deze dagen.

Denk hier even over na: In slechts een aantal jaar is van simpele draadloze techniek (gsm, televisie, radio) de wereld geconfronteerd met geavanceerde draadloze toepassingen (wifi, umts) die gebruik maken van digitale, hoogfrequente signalen die wel tot 2,4GHz en zelf 5GHz gaan. (wikipedia) Op lange termijn is dit nog nooit getest. De hele wereld is zélf nu de proefpersoon.

Dan over bioscopen. Mensen worden gevraagd hun mobiel uit te zetten voor de voorstelling. De meeste mensen doen dit volgens mij, of storen in ieder geval de andere mensen niet. Alleen asociale mensen gaan daadwerkelijk bellen, of met hun schermpje omhoog zitten om ook tijdens een voorstelling te laten zien dat ze een telefoon hebben. Het is aan de eigenaar van de bioscoop om iets aan deze mensen te doen. Wanneer je last ondervind in de bioscoop, ga dan bij de eigenaar klagen, maar wees vooral niet geïrriteerd want dat heeft geen zin. Conclusie is eigenlijk: Het afschermen van het netwerk van de mobiele telefoons in een bioscoop is maar een lapmiddel, en verhelpt niet precies het probleem. En inderdaad Lobker, ik ben het met je eens dat je in noodgevallen ook in de bioscoop bereikbaar moet kunnen blijven.

Voor andere meneer anoniem: Ramen kun je afschermen door metallic achtige ramen te nemen. Er zit een dun laagje metaal in, dat eigenlijk bedoeld is om licht van binnen slecht door te laten (i.v.m. privacy), maar als neveneffect blokkeert het ook deels straling.

Er is niet 1 oplossing. Mensen moeten per situatie de beste oplossing bedenken.
13-10-2009, 17:39 door Anoniem
We gaan ervan uit dat langdurige blootstelling schadelijk voor ons is.

Bullshit, dat soort gezever kan ik slecht tegen. Wanneer je zoiets insinueert heb je met bewijzen te komen en die zijn er dus niet, ondanks dat zoveel mensen dat op een of andere manier heel graag zouden willen, er is geen bewijs dat een dergelijke hoge frequenties schadelijk zijn voor onze gezondheid.
Er zijn wel bewijzen dat het laagfrequente elektromagnetische veld van hoogspanningsleidingen schadelijk is voor de gezondheid bij vooral jonge kinderen. Dat zijn echter 2 totaal verschillende zaken.

Wanneer je je druk maakt over umts en dergelijke, vraag jezelf dan even het volgende af:

Heb je een wireless netwerk thuis?
Heb je een mobiele telefoon die je de hele dag bij je draagt?
Heb je een magnetron?

Heb je van bovenstaande vragen die je met ja hebt beantwoord ooit iets overgehouden?
Waarschijnlijk is de straling die je ontvangt van bovenstaande zaken hoger dan dat waar je tegen strijd.

Natuurlijk is dit soort verf wel een uitkomst voor je wanneer je toch denkt last te hebben van die zendmast in je omgeving en daar geld aan wilt verspillen, maar ga dan niet klagen dat je thuis niet meer bereikbaar bent op je mobiele telefoon. :)
13-10-2009, 18:52 door Anoniem
leuk voor Brein, sluiten ze je internet af en schilderen ze je huis opnieuw met dit spul zodat je geen wifi van de buren kan gebruiken.
14-10-2009, 23:13 door Anoniem
Een oplossing voor een heleboel datacenters in het geval van een nuke. Emp legt immers alles plat. Je kan ook gewoon alu-folie achter het behang stoppen.
15-10-2009, 08:26 door Anoniem
Kan die die verf ook in een haarspoeling?
Ik voel me namelijk tijdens het MT overleg wel heel erg opgelaten met dat Alu-hoedje.
15-10-2009, 14:34 door Anoniem
En hoe werkt dat dan in bijvoorbeeld x-ray scanners?
11-01-2011, 14:42 door Anoniem
Voor de het bestaat niet no no's. Helaas heeft WiFi wel degelijk invloed op organismen. En ook op de mens.
Vooral mensen met een verzwakt immuun systeem zijn er gevoelig voor.
Overigens is de ene wifi minder of zelfs niet storend dan een ander type wifi. Zal ongetwijfeld met de puls golf te maken hebben. En ja dus ook radar, UMTS, GSM kan invloed hebben.

Maar waarom de één er wel merkbaar last van heeft en de rest niet dat is nog een vraag.

Welk bedrijf maakt die verf?
04-05-2015, 20:56 door Anoniem
Door Lobker: Als ze GSM gaan blokkeren in een bioscoop dan zal ik daar niet meer te vinden zijn.
Ik kijk er naar uit je daar niet meer tegen te komen. Het is te asociaal voor woorden dat jij je telefoon wil aannemen midden in een bioscoop waar mensen stil van een film willen genieten.

Die straling is onomstotelijk bewezen schadelijk. www.bioinitiative.org De enige discussie is nog hoe schadelijk die straling is maar tot nu toe blijkt er geen veilige grens te zijn voor straling van mobieltjes. En jij wilt anderen tegen hun wil bestralen en hun gezondheid schaden? Ik hoop dat je voor het leven geweerd wordt in de bioscoop.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.