image

"Windows 7 heeft universele update tool nodig"

dinsdag 13 oktober 2009, 10:09 door Redactie, 18 reacties

De Update Software van Apple kwam vorige maand wegens een foute update onder vuur te liggen, wat laat zien dat Windows dringend behoefte aan een universele updater heeft, aldus Michael Scalisi. Een aantal weken geleden bood Apple's software de iPhone Configuratie Utility aan, ook al hadden Windows gebruikers in dit geval niet eens een iPhone. "Dit laat het fundamentele probleem zien in de manier waarop Windows toestaat dat de software updates van derde partijen voor chaos zorgen", aldus de IT-manager. Hij vindt dat er een universele update applicatie moet komen die bepaalt hoe ontwikkelaars updates onder gebruikers kunnen verspreiden.

Frustraties
"Er is geen reden om een individuele updater voor Windows, Java, Apple, Adobe, McAfee en talloze andere te hebben, die allemaal het systeem belasten en individueel hun slachtoffers irriteren als de ontwikkelaar een update uitbrengt." Er moet daarom één applicatie komen om alle software te beheren. Gebruikers kunnen vervolgens aangeven welke updates ze toestaan en hoe ze gewaarschuwd moeten worden. Wel moeten alle ontwikkelaars die de universele updater gebruiken ervoor zorgen dat ze de software niet gebruiken om stiekem ongewenste software te verspreiden, zoals Apple vorig jaar verschillende keren deed.

"De meeste IT pro's zijn ervaren genoeg om ongewenste applicaties te verwijderen, waar die zich ook mogen verstoppen, maar veel computergebruikers zijn niet zo kundig en zitten met verstopte systemen opgescheept." Door een universele updater zouden gebruikers hierdoor niet meer gefrustreerd raken en weer wat meer controle over hun systeem krijgen, terwijl tegelijkertijd alle applicaties up-to-date blijven.

Reacties (18)
13-10-2009, 10:16 door Anoniem
Wat een slap gelul weer zeg. Omdat Apple iets fout doet, heeft men weer kritiek op Microsoft. Ja hoor, dag hoor. Ik wil helemaal geen rotzooi van Apple, Google of Adobe door mijn strot geramd krijgen. De fout lag weer eens een keer bij Apple, niet bij Windows. Apple vindt dat wij allemaal troep van Apple moeten kopen. Nou, mooi niet. Dat is nou juist de reden dat ik met een boog om Apple heen loop. Ik maak zelf wel uit wat er op mijn computer komt. Niet Apple, niet Google. Maar zo ver kunnen die bedrijven duidelijk nog niet denken. Ik moet helemaal geen iPod of iPhone, ik wil helemaal niet dat Google op mijn computer spioneert door allemaal programmaatjes op mijn computer te zetten. Was daar trouwen niet een naam voor? Malware of spyware of zo? Maar Google en Apple vinden dus dat zij kunnen bepalen wat ik wil. Rot op met die rotzooi!
13-10-2009, 10:18 door Anoniem
Dusss..
Apple ver****kt het met zijn update..
En dan is het de schuld van Windows?

Nou word hij helemaal mooi!
13-10-2009, 10:19 door Anoniem
Het is inderdaad het beste als alles centraal wordt geregeld. Nu draaien er talloze update systemen. Het probleem is dat leveranciers buiten Microsoft geen concurrentiegevoelige gegevens willen prijsgeven aan Microsoft. Microsoft is vaak ook een concurrent.

De ultieme oplossing zou zijn een door de industrie gefinancierde onafhankelijke partij die deze taak op zich neemt. Om de privacy te bewaken zou daar ook een gebruikersvertegenwoordiging aan moeten deelnemen.
13-10-2009, 10:20 door Preddie
apt-get Windows7 update

;)
13-10-2009, 10:22 door Anoniem
Zoals een aantal linux distributies al enkele jaren doen? Ik persoonlijk vind dat het wel zeer laat is eer ze ermee afkomen, maar ik snap de overhead voor Microsoft ook wel. Er zijn zoveel software developers op Windows systemen als ze allemaal hun updates via microsoft moeten verspreiden dan zitten we daar met een gigantische bottleneck.
13-10-2009, 10:39 door Anoniem
Door Predjuh: apt-get Windows7 update
;)
Grappig, maar eigenlijk niet zo een gek idee om een package manager/installer te hebben voor Windows...
13-10-2009, 10:53 door Anoniem
Door Predjuh: apt-get Windows7 update

;)

Je haalt de woorden uit mijn mond.
13-10-2009, 11:00 door Anoniem
"Een aantal weken geleden bood Apple's software de iPhone Configuratie Utility aan, ook al hadden Windows gebruikers in dit geval niet eens een iPhone."

Bij mij kreeg ik die ook aangeboden, nu gelukkig niet meer, maar ik krijg wel iTunes en Safari aangeboden, terwijl die helemaal niet geïnstalleerd zijn, en iTunes is zelfs standaard aangevinkt..
13-10-2009, 11:10 door Skizmo
Door Anoniem:
Door Predjuh: apt-get Windows7 update
;)
Grappig, maar eigenlijk niet zo een gek idee om een package manager/installer te hebben voor Windows...
Dat is juist het hele idee. Maar MS heeft de gewoonte om alle ideeen die ze 'lenen' van de concurrent SLECHT te implementeren... dus voorlopig hou ik het nog even bij Ubuntu.
13-10-2009, 11:26 door Anoniem
ik snap de reacties hierboven niet helemaal.
er wordt in het artikel helemaal geen schuld gelegd bij Microsoft.

er wordt alleen een oplossing aangedragen om problemen als deze (Apple in dit geval) te voorkomen, door een meer generieke update-tool te gebruiken
het zou toch fantastisch zijn, als met één programma al je software van updates kan voorzien (zoals bij de verschillende linux-distributies al het geval is).
13-10-2009, 11:33 door Anoniem
Het probleem voor een aantal Windows-gebruikers is, dat sommige software niet legaal of onder studentenlicentie werd verkregen. Er lopen heel veel 40+ studenten in Nederland rond. Als iemand bij Microsoft een universele manager voor de software introduceert, dan mag je ervan uitgaan dat de controle van de geïnstalleerde software bij Microsoft ook gecontroleerd kan worden op "legaal of niet".
btw. Zondag hebben wij op Youtube een "Best of" gezien en ik heb nadien gevraagd wie van deze meneer op de markt bijv. een wafelijzer met 1 jaar garantie zou willen kopen. Alleen een van de "developers" had hierop waarschijnlijk ja gezegd, mijn dochters niet.

De update van MS Office wordt vanaf 1 september al geregeld via de "Microsoft Update". Ik gebruik OpenOffice en heb daar geen last of profijt van. Maar is er al iemand door de mand gevallen met zijn illegale MS Office?
13-10-2009, 16:09 door Anoniem
"Wat een slap gelul weer zeg. Omdat Apple iets fout doet, heeft men weer kritiek op Microsoft. Ja hoor, dag hoor. Ik wil helemaal geen rotzooi van Apple, Google of Adobe door mijn strot geramd krijgen. "

Nee, het is niet de fout van Microsoft. En ja, het zou een zeer goede ontwikkeling zijn wanneer deze universele updater er wel komt. Immers moet je om je PC veilig te houden niet alleen je OS patchen, maar ook de daarop draaiende applicaties. Vanuit beveiligingsperspectief is deze suggestie dan ook 100% zinnig.

"Ik maak zelf wel uit wat er op mijn computer komt. Niet Apple, niet Google. Maar zo ver kunnen die bedrijven duidelijk nog niet denken."

Natuurlijk wel, en met een universele updater krijg je enkel updates aangeboden voor software die geinstalleerd staat op je systeem. Het zou neerkomen op het integreren van de functionaliteit van een pakket als Secunia PSI binnen Windows. Je krijgt helemaal geen software aangeboden die niet op je computer staat, en niemand besluit voor jou of er nieuwe software op je PC komt.

"Ik moet helemaal geen iPod of iPhone, ik wil helemaal niet dat Google op mijn computer spioneert door allemaal programmaatjes op mijn computer te zetten. Was daar trouwen niet een naam voor? Malware of spyware of zo? Maar Google en Apple vinden dus dat zij kunnen bepalen wat ik wil. Rot op met die rotzooi!"

En wil je ook dat je PC vulnerable is wanneer je applicaties hebt draaien met zwakheden welke kunnen worden geexploit, of geef je ook iets om de veiligheid van je systeem ? Wanneer je je applicaties niet patched wordt de kans op malware en spyware groter, en niet kleiner.
13-10-2009, 23:28 door prikkebeen
Ha VanHoorne

Ik heb je tekst even gekopieerd en naar mijn smaak aangepast. ;)


Wat een slap gelul weer zeg. Omdat Microsoft iets fout doet, heeft men weer kritiek op Apple. Ja hoor, dag hoor. Ik wil helemaal geen rotzooi van Microsoft, Bing of Adobe door mijn strot geramd krijgen. De fout lag weer eens een keer bij Microsoft, niet bij Apple. Microsoft vindt dat wij allemaal troep van Microsoft moeten kopen. Nou, mooi niet. Dat is nou juist de reden dat ik met een boog om Microsoft heen loop. Ik maak zelf wel uit wat er op mijn computer komt. Niet Microsoft, niet Bing. Maar zo ver kunnen die bedrijven duidelijk nog niet denken. Ik moet helemaal geen Zune of Winmo, ik wil helemaal niet dat Bing op mijn computer spioneert door allemaal programmaatjes op mijn computer te zetten. Was daar trouwen niet een naam voor? Malware of spyware of zo? Maar Bing en Microsoft vinden dus dat zij kunnen bepalen wat ik wil. Rot op met die rotzooi!

Zie je nou wel? Ook dit is waar. Voor mij dan in ieder geval.

Gelukkig is er keuze.
14-10-2009, 09:02 door H.King
hahah dus omdat andere bedrijven hun updates niet in orde hebben moet microsoft mee werken aan een oplossing ? hahahah...grappig.
14-10-2009, 23:11 door Anoniem
Zoals gewoonlijk zal ik zelf wel beslissen welke updates ik toesta en welke niet. Een universele updater is het mooiste wat voor een hacker uitgevonden kan worden.

1. hack dns-server
2. re-router update query
3. installeer software
4. Maak gebruik van het grootste botnet ooit.

Stuur briefje naar updaters om hen te bedanken...
15-10-2009, 22:51 door dnmvisser
Door H.King: hahah dus omdat andere bedrijven hun updates niet in orde hebben moet microsoft mee werken aan een oplossing ? hahahah...grappig.

Ja, precies.

Net zoals bij de Linux distro's moet Microsoft ook een groot team van security experts in dienst nemen om de meest gebruikte applicaties te 'maintainen'. Mensen die in samenwerking met de software vendor eventuele security updates gaan beheren.
Als er een update is, moet die via een centraal, door Microsoft gestuurd update proces verspreid worden naar alle gebruikers.
Gebruikers moeten hierbij de mogelijkheid krijgen zelf te kiezen of ze iets willen updaten, maar default moet die automatisch aan staan.

Het cruciale is dat de security maintainers en fabrikanten de updates zodanig moeten aanbieden dat ze zonder tussenkomst van de gebruiker automatisch geïnstalleerd kunnen worden.

Een samenspel van Windows Update, Secunia PSI, plus een flinke kluif engineering om updates voor 3rd party apps unattended te maken.

Uiteindelijk komen we hier op uit. De huidige ontwikkelingen gaan al die kant op - gelukkig.


PS. Microsoft kan net zo goed Apple, Linux, of GOS zijn.
21-10-2009, 14:58 door Anoniem
zo en nu tijd vor ba.varia!
10-11-2009, 15:20 door Anoniem
even terug te komen op de office
medewerkers van een ziekenhuis kunnen ook goedkoop een studenten versie van office 2007 kopen
hoef je niet 17 voor te zijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.