Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

welke is nou de beste suite ?

19-08-2008, 16:48 door Anoniem, 51 reacties
Welke is de beste suite , avira security suite of eset smart
security ?
of is er nog een betere ?
Reacties (51)
19-08-2008, 18:06 door Anoniem
Probeer zeker eens de suite van G Data. Daar ben ik zelf heel tevreden van. je
kan het gratis uittesten via hun website!

http://www.gdata.de/support/NL/list/81/
19-08-2008, 18:08 door SirDice
Volgens mij kun je van allemaal wel een x-dagen probeer versie downloaden.

Ik zou zeggen probeer er eens een paar en kijk welke het beste voor jou werkt.
25-08-2008, 23:58 door Anoniem
Hallo, is moeilijk te zeggen wat de beste suite is, denk ik. Ik probeer altijd vanalles. heb ook G-data geprobeerd en dat was echt verschrikkelijk, computer werd daar onzettend traag door.(specs pc: intel q6600 4 GB ram)Als je dan de klantenservice mailt, krijg je de mededeling dat je 1 engine uit moet zetten..dat werkt dus niet, want daarvoor ga ik niet zoveel betalen om maar de helft te kunnen gebruiken.

Eset werkt op zich perfect weinig systeem resources, maar die heb k 2 weken geleden ook weer verwijderd om dat die een virusje n een download over het hoofd zag.

Avira nog geprobeerd maar daar vond ik het erg jammer van dat er geen Outlook/ windows mail toolbar is voor de anti spam module, zodat je altijd in de console zelf moet werken.

Ben nu dus weer terug bij Kaspersky IS 2009 en dat werkt gewoon perfect.

Denk dat het toch ligt aan wat je zelf prettig vind werken.

Rob
26-08-2008, 11:32 door Anoniem
"Suites" vertragen je systeem altijd. AVG 7.5 was nog lekker snel, nu dat ook in een suite veranderd is is het weer retetraag. Helaas hebben veel bedrijven van nature de neiding hun software steeds meer te bloaten om nieuwe versies te blijven verkopen.
26-08-2008, 18:41 door ctrlaltdelete
Door Anoniem"Suites" vertragen je systeem altijd. AVG 7.5 was nog lekker snel, nu dat ook in een suite veranderd is is het weer retetraag. Helaas hebben veel bedrijven van nature de neiding hun software steeds meer te bloaten om nieuwe versies te blijven verkopen.

Probleem is dat de meeste consumenten daar nu juist om vragen.
Ja ik weet 't, de meeste consumenten zijn niet echt slim wat dat betreft.
27-08-2008, 23:18 door Nomen Nescio
Gek dat ik met Avira Security Suite totaal geen last van vertraging heb. Ik heb het zelfs eens kort helemaal verwijderd, maar geen verschil in snelheid. En met IE8 beta 2 is het allemaal helemaal ontzettend snel.
27-08-2008, 23:48 door Anoniem
Eset Smart Security Suite

amen.
28-08-2008, 02:56 door Anoniem
Het voorbije jaar heb ik ook enkele suites getest waaronder: Trend Micro IS 2008, McAfee Total Protection, Nod32 Smart Security, Kaspersky 7, AVG IS 8, Avast! Home Edition.

Dit zijn mijn persoonlijke ervaringen:

Trend Micro suckte geweldig, slechte prestaties, reageerde na een tijdje niet meer, deïnstallatie zorgde voor nog meer problemen.
McAfee TP beschikte over veel extra tools wat op zich wel goed was, hij leverde goed werk, en liet bijna nooit een steek vallen.
Nod32 is een zeer goede scanner met snelle scanprestaties die bovendien ook van kwaliteit zijn, hij heeft niet veel aan extra tools maar geeft je pc wel een optimale beveiliging.
Kaspersky was ook een knap staaltje aan software, wanneer ik een virus binnenkreeg verschoot ik me wel te pletter maar verder had ik er geen last van.
AVG, ik snap niet wat mensen hieraan goed vinden, want bij mijn weten heeft hij slechte scanprestaties, slechte layout, en nog veel meer
Ja en Avast!, deze is wel de gratise versie, heeft zeer trage scanprestaties maar beschermt je pc wel goed.

Maar nu heb ik op mijn pc Kaspersky Internet Security 2009 staan waar ik eigenlijk nog meer tevreden van ben want hij heeft snelle scanprestaties en als je een virus binnenhaalt merk je er zeer weinig van (hangt er natuurlijk vanaf welk virus en of er al een patch voor is). Hij vraagt gewoon de pc te herstarten en verwijdert het virus in deze periode.

Iedereen heeft een andere smaak in virusscanners, mij kan het niet schelen welke je hebt maar de keuze zou bij mij vallen tussen Nod32 Smart Security 3.0 of Kaspersky Internet Security 2009.
29-08-2008, 15:59 door Anoniem
Moet het een suite zijn?

Ik heb zelf ervaring met Avast, AVG Free en McAfee (via XS4All abonnement).

McAfee snap ik niet. Ik vind het een gedrocht van een programma waarbij mij niet duidelijk is wat het precies doet.
Avast heeft bij mij een paar keer false positives gegeven (een keer bij een essentieel bestand van Windows XP nl en een keer een securom beveiliging van een oud spelletje). Bovendien werkte mijn system restore niet meer bij de eerste versie van 4.8 en kreeg ik steeds de melding dat er geen veranderingen waren op mijn systeem.
Nu ben ik dus weer terug bij AVG, wat er een beetje oubollig uit ziet, maar ik kan ermee scannen en het is gratis :-)
http://free.avg.com
01-09-2008, 13:10 door Anoniem
Avast werkt voor mij goed de laatste 5 jaar, nooit geen problemen, netjes elkedag geupdate, vaak voorkomen dat mijn laptop besmet raakten, terwel andere computers wel besmet raakte in het network.Het werkt goed en het is gratis, wat wil je nog meer
04-09-2008, 02:47 door Anoniem
Door AnoniemAvast werkt voor mij goed de laatste 5 jaar, nooit geen problemen, netjes elkedag geupdate, vaak voorkomen dat mijn laptop besmet raakten, terwel andere computers wel besmet raakte in het network.Het werkt goed en het is gratis, wat wil je nog meer

Inderdaad Gratis. Dat is het enige wat mooi is aan Avast Home Edition
Nog geen week geleden vroeg een vriendin of ik naar haar computer kon kijken wat haar computer zou traag zijn en ze kreeg allemaal vreemde foutmeldingen. Toen heb ik Avast er afgehaald en Avira Premium Security opgezet.
Achter elkaar vond hij virussen en kon ze verwijderen op 1 na. Aangezien het op haar computer was kan ik de naam van de virus niet meer achter halen. Maar wel beschrijven het virus was een verborgen bestand en wat het virus deed is dat het onmogelijk was om de verborgen bestanden te tonen als ik onder EXTRA --> MAPOPTIES... --> tabblad WEERGAVE --> verborgen bestanden en mappen weergeven (aanvinken) --> dan op "Toepassen" en dan op "OK" dan waren ze nog steeds verborgen ga je dan kijken stond hij weer op verborgen slim virus dus ;-). Ik heb heel wat virussen met de hand verwijderd die virusscanner niet konden verwijderen. (Dit was niet bij mijn eigen computer maar bij vrienden en vriendinnen). Dit virus lukte me niet om te verwijderen. Gelukkig na heel veel zoeken op internet vond ik een tool die voor dat type virus was geschreven en de tool kon het uiteindelijk verwijderen.
Dat ik Avast afkraak heeft verder niks met jou te maken. Ieder zijn keuzen.


Ik heb heel wat virusscanner uitgeprobeerd en vindt Avira Security Suite en Eset Smart allebei de beste. Maar is ook niet alles. Een beste bestaat niet!
Avira heeft zijn zwakke kanten maar die heeft Eset smart ook alleen dan weer op een andere manier.
Norton: is goed maar maakt je systeem super traag. Norton zegt daar wel wat aan te gaan doen. dus ben benieuwd.
McAfee: Praat ik liever niet over. Nou goed hij zou best goed kunnen zijn met virussen te pakken. Maar is traaaaaaag pfff laat ook maar.
Kaspersky Internet Security: Goeie scanner.
Norman Security Suite: Is wel aardig.
Panda Internet Security: Weet ik niet kan goed zijn maar vond het zelf niks.
AVG Free: Geen idee.
.
05-09-2008, 22:52 door Anoniem
Kaspersky Internet Security is op het gebied van beveiliging gewoon de beste alles in een suite op dit moment:
1. Virusscanner zit bijna altijd in top 3.
2. Heeft heuristics en de proactive defense blokkeerd (bijna) alle onbekende virussen.
3. Firewall outbound protectie is de beste die te vinden is in een suite en firewall heeft ook een IDS.
07-09-2008, 00:13 door Anoniem
De beste Virusscanner is tot nu toe wel Avira ik heb alle virusen scanners al geprobeert allemaal werden ze gehackt door een trojan virus die op de achtergrond werkt als je virus scanner gaat installeren dan zie je links een paar keer Dos promp verschijnen opdat moment wordt de suite gehijackt. We hebben last van een wel heel gemene BOOTSECTOR VIRUS krijg hem tot nu toe erniet uit en Seagate weet ook geen oplossing. De hele harde schijf is corrupt, fout meldingen,bestanden die verdwijnen,virusscaners die verdwijnen allemaal behalve Avira die blijft nog steeds actief.Dus dit is mijn ervaring.
07-09-2008, 17:02 door Anoniem
Door AnoniemDe beste Virusscanner is tot nu toe wel Avira ik heb alle virusen scanners al geprobeert allemaal werden ze gehackt door een trojan virus die op de achtergrond werkt als je virus scanner gaat installeren dan zie je links een paar keer Dos promp verschijnen opdat moment wordt de suite gehijackt. We hebben last van een wel heel gemene BOOTSECTOR VIRUS krijg hem tot nu toe erniet uit en Seagate weet ook geen oplossing. De hele harde schijf is corrupt, fout meldingen,bestanden die verdwijnen,virusscaners die verdwijnen allemaal behalve Avira die blijft nog steeds actief.Dus dit is mijn ervaring.


Kan Avira de bootsector virus dan wel of niet aan?
En is dan je HDD weer gered? Of blijft hij corrupt, en/of fout meldingen geven?
08-09-2008, 23:07 door Anoniem
Nee hij kan het niet aan want hij geeft foutmeldingen aan. Hij kan het ook niet verwijderen maar hij blijft wel werken Avira. Kaspersky 2009 wordt totaal gedeactiveert. Ik heb vandaag contact meegehad en ga hun Feedback geven over dit probleem want ik ben hier al heel lang mee bezig want niemand maar dan ook niemand weet hier een oplossing voor. kaspersky wil alles graag weten van dit probleem dus je zal er vast nog wel van horen hier op Security.nl?
25-09-2008, 21:32 door Anoniem
Door AnoniemProbeer zeker eens de suite van G Data. Daar ben ik zelf heel tevreden van. je
kan het gratis uittesten via hun website!

http://www.gdata.de/support/NL/list/81/
velen scanners voot virussen zijn goed ,ben 3 jaar aan het uit proberen geweest maar mijn ervaring is ,ook met gesprekken door verkopers dat helaas een avg of avast of nod zogoed als niet tekoop zijn in de winkels dat omdat norton en al die zware scanners een contract hebben met vele winkels maar zelf heb ik nod als nr 1 de sart security op me ene pc staan en avg op me 2e pc mijn ervaring is dat ,ieder heeft zijn mening dat nod avg en avast de beste en betrouw baarste zijn zou ik een top 3 moeten samen stellen is 1 de nod 2 avg en 3 avast al liggen ze dicht bij elkaar en nogmaals heb ect 80 % van virusscaners uit getest vr gr jack
27-09-2008, 14:31 door Anoniem
En mocht je echt geen enkele kit vinden die voldoet aan je eissen, dan pak het probleem aan bij de bron en zet de PC aan de kant. Met een Apple heb ik nog nooit zo veel plezier van een computer gehad.
Ja, tuurlijk zal er als het gebruikersaantal stijgt (misschien) meer mallware etc. voor de apple uitkomen, maar in de praktijk heb ik voor de afgelopen generatie modellen en de huidige nog nergens last van gehad.
29-09-2008, 09:15 door Anoniem
Via via heb ik vorige vrijdag de Nederlandse versie 2009 van G DATA InternetSecurity te pakken gekregen en dit weekend grondig uitgetest en meteen 2 besmettingen gevonden die m'n vorige scanner blijkbaar had doorgelaten. Alles werkt prima en lekker snel, dus dit lijkt me zeker een aanrader!
19-01-2009, 12:03 door Anoniem
Ik heb nu AVG 8 Internet security deze heeft meteen 3 trojaanse paarden gevonden en verwijdert we hadden hiervoor Norton internet security 2009 deze heeft ze blijkbaar niet gevonden.AVG 8 is dus zeker een aanrader en je pc gaat er zker niet trager van lopen
19-01-2009, 13:05 door Anoniem
Zodra software eern "suite" wordt is het oppassen: dat is een vrij zekere indicatie voor enorme bloat en het toevoegen van overbodige of dubbele functionaliteit. AVG 8 gaat nog (als je de linkscanners bij installatie niet meeinstalleert, is een commandline optie voor). AVG 7 was een stuk rapper, maar helaas, die is niet meer installeerbaar.
19-01-2009, 14:04 door Anoniem
Qua virusscanner wil ik graag Norman Virus control aanbevelen.

Draait op 14 PC's probleemloos, zonder dat ik de defaults moest tweaken om systeemfiles etc met rust te laten.
Vertraagt het systeem nauwelijks.

Vraagt na configuratie geen input meer van de gebruiker, behalve om te rebooten na een belangrijke update.

Verdachte bestanden gaan meteen in quarantaine; als admin kun je daar op allerlei manier op attent gemaakt worden plus de gebruiker krijgt daar een melding van zonder dat deze hoeft te beslissen wat te doen.
19-01-2009, 16:41 door Anoniem
Kijk eens op deze site;

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Ik vindt de firewall ook altijd belangrijk in mijn keuze voor een suite
19-01-2009, 17:53 door Anoniem
Surf via Sandboxie, installeer Avast Free Home Editon en Treathfire ;-)
19-01-2009, 17:53 door Anoniem
op mn nieuwe pc zat het symantec pakket, wat best goed was, maar ik had nog het kaspersky pakket wat ik nog veel beter vind en heb erbij bitdefender gedaan dat wat vond die anderen niet vonden en ook vond a-squared van emsisoft wat die anderen niet vonden en is best aan te raden en uiteraard spyware doctor van pctools heeft ook een uitgebreid pakket nu. er is genoeg keus!
29-01-2009, 21:08 door Anoniem
Gebruik BitDefender !!
02-02-2009, 14:48 door Anoniem
G Data - zeker weten! Na een vorige post in deze topic ben ik bij een trial versie terecht gekomen en ik ben sindsdien een super tevreden gebruiker.
02-02-2009, 17:45 door Anoniem
zone alarm security suite bevalt mij perfect
05-02-2009, 14:02 door Anoniem
Ik heb zo'n beetje alles geprobeerd wat hier beschreven is en kwam bij ESET en Bitdefender uit. Heb gekozen voor Bitdefender Internet Security 2009.
23-02-2009, 11:07 door Anoniem
Bitdefender Internet Security 2009 is voor mij alles wat ik nodig heb ;)
23-02-2009, 12:20 door quikfit
Zone alarm security suite,werkt goed.Je kan zo goed als alles apart aan of uitzetten in een programma.Ik draai XP.
Volgens een test in 2008 is de systeembelasting vrij hoog,maar dat is niet mijn ervaring,alleen tijdens het up-daten merk je dat ie er is maar dat duurt 2 minuten per dag.
Verder Norton Internet Security (symantec)van de laptop(Vista) van mijn vrouw gekwakt en vervangen door Zone-Alarm,gaat weer als een speer .By the way Norton loopt gewoon langs een Key-Logger die ik op mijn comp. heb staan en Zone-Alarm niet.
23-02-2009, 12:22 door Anoniem
Ik heb het niet zo op complete oplossingen. Ik heb gekozen na jaren testen en ervaringen te hebben opgedaan voor de volgende combinatie.

AntiVir als primaire anti virus oplossing
Online Amor AV+ voor Firewall/IDS en secundaire anti virus oplossing (Kaspersky engine)
DriveSentry om harddisk toegang door ongeautoriseerde applicaties tegen te gaan
Sandboxie om eventuele onzekere applicaties in te laten runnen
En voor Firefox heb ik NoScript draaien die het runnen van scripts via websites tegengaat (ERG handig)

gr

r3tr0
23-02-2009, 13:26 door Anoniem
ik ben erg tevreden over comodo, en ook gratis

erg licht, en voor noobs kun je de "proactive defense" uitzetten zodat ie alleen een firewall en antivirus heeft
23-02-2009, 14:25 door Anoniem
BitDefender Total Security 2009
23-02-2009, 18:38 door Anoniem
Op dit systeem heb ik Online Armor Free+Avira Antivir Personal draaien.
Als ondersteuning heb ik ook PrevxEdge draaien,wat wel wat kost maar de PC loopt erg licht.
Als klap op de vuurpijl laat ik MalwareBytes af en toe controleren of alles in orde is.

Vorige 14 dagen had ik Avast Home die niks kost maar heel veel bied voor een gratis A V.+ Online Armor Free.
Toch zag ik dat die geinstalleert 90.6 MB voor zijn rekening neemt,en veel zwaarder loopt dan bovengenoemde combinatie.

Ook heb ik nog ESET Smart Security lopen op een andere computer,en dat is volgens mij echt de best draaiende Suite.
Zet er desnoods een extra Malware scanner bij wat nog meer bescherming bied.

De Avira Suite had ik ook een tijdje,maar was niet geheel klachtenvrij.
Op zich een ideale Suite maar als het in een trial al fout gaat dan maar niet.
22-03-2009, 15:29 door Anoniem
Wat is de beste Securtiy Suite 2009? Ik heb Eset, Norton, McAfee en Bitdefender uitgeprobeerd, Eset draait licht, geen vervelende waarschuwingen van de firewall! Zeer tevreden over! Het is wel alleen Anti-virus en een Firewall. Soms ondanks de vele webservers trage download van de virusdefinities! Wel makkelijk te configureren. Norton, sterk verbetert, draait nu een stuk lichter en pakt (vrijwel) elke bedreiging voor je computer! Toch draait Norton naar mijn idee zwaarder dan je denkt! Verwijder Norton en je voelt het verschil. Maar het is wel heel compleet, zonder dat je iets hoeft in te stellen ben je goed beveiligd. Alleen ondersteunt het geen Anti-Spam in Thunderbird! McAfee vind ik totaal niets, draait veel te zwaar, veel te veel schermen en onduidelijk voor de beginner! Maar dat vind ik! Bitdefender prima, draait wel zwaarder dan Eset maar is makkelijk te configureren en doet zijn werkt goed! Heeft heel veel extra's. Daar ben ik dus op uitgekomen. Maar alles draait om het prijskaartje, voor al die extra's in de Internet Security Suites moet je dan ook wel voor betalen. Conclusie: probeer ze uit en kies zelf wat je het beste voor je systeem vindt.
24-03-2009, 23:01 door Anoniem
Ook Eset Smart Security 4.0.314.0 heeft nu een Spam-filter en deze werkt ook met Thunderbird, een hele verbetering!!
25-03-2009, 10:19 door Kasper
Voor de meeste gebruikers is de security suite Norton Internet security 2009 aan te raden.

In het verleden had ik nare ervaringen met norton, maar de ommezwaai die ze met versie 2009 hebben gemaakt is helemaal top. De beveiliging deze suite is een van de meest complete en waterdicht op alle fronten in vergelijking met andere suites. De suite is tevens erg licht, en belast de computer weinig.

Scan tijden zijn kort, en updates zijn erg frequent.

Waarom ik nu al een jaar deze suite heb en niet heb gewisseld? (normaliter wissel ik om de 2-3 maanden omdat ik het zat ben).

Norton komt niet met lastige vragen, vertraagd niet, is zelfs handig met de automatische wachtwoord invuller (beter dan aanwezig in browser en voorkomt dat keyloggers jou gegevens te stelen), Norton is gebruiksvriendelijk, weet wanneer je op een phising/niet authentieke site bent. Het belangrijkste is nog wel dat ondanks de weinige meldingen, ik het gevoel heb dat Norton actief mij beveiligd voor dreigingen van buiten af. Op ieder moment kan ik gemakkelijk zien wat er om gaat in het netwerk en op mijn computer en wat Norton hier mee doet.

Andere security suites zoals kaspersky en zonealarm komen met lastige vragen wanneer de firewall iets ziet wat hij niet herkent. Norton analyseert of een onbekende applicatie verdachte handelingen uit voert. Natuurlijk kan de meer computer techneut de beslissingen ook zelf nemen.


2 nadelen:
Anti spam is niet zo goed (maar goed, ik krijg bijna geen spam)
Norton is vrij prijzig.
01-04-2009, 23:54 door Anoniem
Kaspersky, bitdefender en nod zijn de absolute top 3
De nieuwe bitdefender is enkel wat te zwaar geworden. Zijn scan doet de computer echt wel langzamer werken. En er zijn te veel extra's bij hun suite. Ben meer tevreden met hun antivirus standalone. Wel zeer makkelijk te gebruiken.
Kaspersky heb ik enkel een trail van geprobeerd en moet zeggen dat het een fraai programma is. vraagt soms wel wat expertise.
Ik gebruik nu eset nod smart security en het is echt een geweldige bescherming. zeer licht, runt goed op vista, snelle scans,...

virusscanners van alle drie zijn zeer krachtig en grondig
04-04-2009, 21:42 door Anoniem
Terugkomend op 22-03-2009 en 24-03-2009, Eset Smart Security 4.0.314.0 met een Anti-Spam werkt perfect samen met Thunderbird, mijn Spam is gereduceerd tot nul !!!!! Ik ben dus alsnog overgestapt van BitDefender naar Eset Smart Security 4.0.314.0. de voordelen van geringe systeembelasting en de Anti-Spam filter die werkt met Thunderbird hebben voor mij de doorslag gegeven!!
05-04-2009, 16:23 door Anoniem
Vragen van gelijke strekking komen hier met grote regelmaat voorbij en blijven lastig om te voorzien van een degelijk antwoord.

Ik heb het persoonlijk niet op All-In-One oplossingen en zeker niet als het om security-related pakketten gaat. Er is m.i. meestal wel een component te vinden die niet goed werkt, of is de userinterface eenvoudigweg niet prettig. Ik snap dan ook niet waarom deze oplossingen bij een groot deel, zoniet het grootste deel, van de end-users gretig aftrek vinden, behalve dan dat mogelijk men niet gehinderderd door enige kennis of ervaring tot dergelijke keuzes overgaat.

De afgelopen jaren heb ik derhalve dan ook alleen op zichzelf staande paketten getest en gebruikt. Zo heb ik bijvoorbeeld gisteren op een machine (AMD DURON 1.2 GHZ + 1G RAM onder XP SP3) G-DATA 2009 i.p.v. Avira Personal Edition geinstalleerd, gewoon om te kijken hoe dat zou gaan. Ik ben tot zover altijd te spreken geweest over G-DATA Antivirus (vanaf versie 2005 denk ik ongeveer), maar heb de verschillende versies ook niet altijd op alle hardware lekker draaiend gekregen). Op dit systeem draait het nu redelijk maar naar mijn smaak toch te belastend op de overall prestatie dus ga ik voorlopig weer terug naar Avira PE in combinatie met Ghostwall en Spybot S&D (en waarom ook niet?).

Daarnaast is niet bij iedereen de internet aansluiting hetzelfde geregeld, want bijvoorbeeld een kabelmodem doet nou eenmaal iets anders dan een DSL modem/router, en niet iedereen het dezelfde configuratie lanside.

Even kort samenvattend lijkt mij ook hetgeen al eerder aangegeven is een goede raad: Probeer diverse produkten uit, niet alle systemen kunnen goed uit de voeten met specieke software, de eisen die aan de security gesteld worden varieren nogal, en tevens hebben alle gebruikers een persoonlijke voorkeur als het gaat om beschikbare opties en hoe deze worden gepresenteerd.
06-04-2009, 10:00 door Anoniem
Al jaren gebruik ik G Data InternetSecurity en dat loopt zeer goed als totaaloplossing. Ik heb nooit een supersnelle computer gehad, meestel gewoon een middelmaatje en ik kan met de beste wil van de wereld niet zeggen dat G Data het systeem traag maakt. Als je de afweging maakt tussen veiligheid, systeembelasting en prijs, dan blijft het mijns inziens een zeer goede keuze!
08-04-2009, 15:00 door Anoniem
IK heb Eset Smart Security 4.0.314.0 op pijn laptop en Kaspersky internet security op mijn desktop.

Heb deze via www.grc.com getest en ook daar de leaktest file gedownload.

Echter Eset laat de leaktest gewoon doorgaan terwijl Kaspersky deze toch direct tegen weet te houden.
Moet wel zeggen dat de laptop via een draadloze D-link router verbinding maakt met het internet.


Is hier dan toch kwaliteitsverschil tussen deze 2 paketten ??
15-07-2009, 23:19 door Anoniem
Jarenlang gebruikte ik Norton AntiVirus met ZoneAlarm Pro als firewall, en was daar zeer tevreden over.
Maar om een of andere reden werd mijn computer alsmaar trager, zodat ik uiteindelijk Norton AntiVirus eraf heb gegooid en vervangen had door Kaspersky Anti-virus 6.0.

Weer werkte dat lange tijd goed, maar met het updaten naar een nieuwe versie van ZoneAlarm Pro werd mijn computer weer trager zodat ik beide eraf heb gesmeten en ben overgestapt naar Kaspersky Internet Security 6.0 dat meer dan twee jaar met grote tevredenheid heeft gewerkt maar uiteindelijk toch wat te oud werd vond ik.

Dan ben ik overgestapt naar Kaspersky Internet Security 2009, maar wat was me dat een ramp zeg.
Mijn computer werd enorm traag, crashte op vanalles en nog wat, zag overal trojans die er uiteindelijk geen waren, een programma opstarten duurde een eeuwigheid, zodat ik van pure ergernis ben overgeschakeld naar de vorige versie Kaspersky Internet Security 7.0 die redelijk goed werkte, met andere woorden, daar viel mee te werken.
Maar als ik mijn computer even niet gebruikte dan begon hij automatisch te scannen op virussen en ging lopen met al mijn geheugen zodat ik hem telkens even moest uitschakelen en terug opstarten om terug met mijn programma's te kunnen werken.

Gisteren heb ik een test uitgevoerd met Kaspersky Internet Security 2010, maar dat is er maar een beetje op vooruit gegaan tegenover versie 2009, die dus bij mij een ramp was.
Voor Kaspersky Internet Security 2010 maken ze reclame dat het uw systeem en programma's niet (meer) zou vertragen, tja, dan toch zeker weer niet bij mij.
Mijn computer werd weeral een heel stuk tragen, elk programma had ongeveer 10 seconden of zelf langer nodig om te openen, bestanden of foto's opslaan duurde weer een eeuwigheid, zodat ik het kotsbeu ben geworden en vandaag die brol eraf heb gesmeten en nu G DATA Internet Security 2009 erop heb gezet als test.

Behalve een foutmelding tijdens het installeren dat het een .DLL bestand niet kon registreren of zoiets lukte de installatie toch en draaid hij tot hiertoe als een zonnetje op mijn computer.
Zou ik nu eindelijk een fatsoenlijk pakket gevonden hebben die doet wat het moet doen zonder heel den tijd mij te blokkeren en te pesten met allerlei onzin?
Het ziet er precies wel naar uit, dus ik zou zeggen G DATA Internet Security 2009 lijkt inderdaad (tot hiertoe toch) de oplossing te zijn.
24-11-2009, 16:36 door Anoniem
Leven Kaspersky Internet Security 2010 !


gwn de allerbeste !
24-11-2009, 20:00 door Anoniem
Waarom moet je dit oude topic nu weer bumpen, al die beste av/suites topics eindigen toch op niks. Ik ontken trouwens niet dat Kaspersky heel goed is, maar de beste is toch een kwestie van voorkeur. Bovendien heeft Kaspersky een nogal hoge systeembelasting.
01-12-2009, 14:13 door Anoniem
Door Anoniem: Welke is de beste suite , avira security suite of eset smart
security ?
of is er nog een betere ?
Op dit moment, november 2009, is het G Data, de redenen vind je hier:
http://pcrubriekdemonitor.blogspot.com/search/label/g%20data
01-12-2009, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Welke is de beste suite , avira security suite of eset smart
security ?
of is er nog een betere ?
Op dit moment, november 2009, is het G Data, de redenen vind je hier:
http://pcrubriekdemonitor.blogspot.com/search/label/g%20data

Wat is dat nou weer voor een onzin, ze kijken alleen naar de proactieve detectie, verder naar niks. Bovendien was G-data laatst bij hetzelfde bedrijf op verwijderen van malware slecht uit de test gekomen, en komt er helemaal geen beste uit die tests, 8 scanners hebben de hoogste uitslag, dat jij zoiets interpreteerd/vind maakt het nog niet zo..
09-01-2010, 12:13 door Anoniem
ik gebruik avg internet security en het werk zeer goed er zaten 5 trajon horsen op mijn laptop terwijl nothon ze niet heeft gedetecteerd en de pc gaat ook veel sneller ;)
09-01-2010, 14:48 door Rubbertje
In de PCMagazine van dec/januari hebben ze een uitgebreid artikel gewijd aan security suites die ze getest hebben...
13-03-2010, 19:54 door Anoniem
Ja, en nu is Norton IS weer als nr. 1
13-03-2010, 19:55 door Anoniem
Kijk anders hier eens op: http://internet-security-suite-review.toptenreviews.com/. Hier staan de 10 beste internet security suites met het 2010 label. Prijs en alles staat erbij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.