image

Winkel garandeert virusvrije computer

maandag 23 november 2009, 15:13 door Redactie, 12 reacties

Een Australische computerwinkel geeft kopers de garantie dat hun computer virusvrij zal blijven en als er toch malware op de machine komt, herstelt het de PC in oorspronkelijke staat. "Eindelijk kun je veilig op het net surfen zonder angst voor virussen en spyware", zo beweert "Virus Proof Computers". Het bedrijf spreekt zelfs van een doorbraak. De machine bestaat uit twee zones. De eerste zone is voor veilig surfen en e-mailen en draait Ubuntu, terwijl zone twee de programma's voor Windows XP bevat. Daarnaast is de computer ook voorzien van allerlei "kindvriendelijke filters". Om de zones te bereiken moet men de computer apart opstarten.

De computer is tevens voorzien van een vijf jaar "virusvrij" garantie. De kleine lettertjes maken duidelijk dat als het toch gebeurt dat de virusvrije computer besmet raakt, men zone 1 en 2 opnieuw op de computer installeert. "In andere woorden, poef! Weg zijn al je opgeslagen documenten, foto's en persoonlijke gegevens", zegt Randy Abrams van virusbestrijder Eset. "Doh, als je virusvrije computer een virus krijgt, is die niet echt virusvrij, toch?" Daarnaast vraagt de Directeur Technical Education zich af waarom je slechts een garantie van 5 jaar krijgt als de machine nooit een virus kan krijgen. In het geval er regelmatig malware op het systeem verschijnt, kan men zelfs de kosten in rekening gaan brengen. "Je betaalt dus om een product terug te brengen dat niet werkt zoals geadverteerd."

"Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk het geval. Een bedrijf dat vertelt dat hun computers virusvrij zijn en vervolgens het recht heeft om je te laten betalen voor het repareren van geïnfecteerde computers, is echt niet te vertrouwen. Om te vertellen waar wijn vandaan komt heb je een getrainde neus nodig, maar snake oil is eenvoudig te herkennen... zelfs op een afstand van 10.000 kilometer!"

Reacties (12)
23-11-2009, 15:34 door Anoniem
Zones? Klinkt gewoon als dual-boot.
23-11-2009, 16:12 door U4iA
Zoiets kan je ook claimen met Windows zonder enige vorm van security. Bel een 0900-nummer en zeg tegen de klant dat ze op het restore-knopje moeten klikken. Voila, PC terug ik oorspronkelijke staat en virus weg. De rest is ook weg, maar dat boeit niet want zo gaat het hier ook.
23-11-2009, 16:52 door spatieman
oja, het herstelt zich naar kaal.
weg geinstaleerde programmas, weg itunes, weg emails.
weg al je pr0n linkjes.
23-11-2009, 17:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-11-2009, 17:16 door Anoniem
Door Duckman: :-)

Klinkt erg leuk 2 zones die na een reboot te bereiken zijn. zone 1 met ubuntu zone 2 met XP. Met educatieve software voor de kinderen. klinkt als de Edubuntu addon.

Duckman loopt even door zijn huisje. Hmmm een PC met XP en OpenSuse (en educative software) al jaren virus vrij en een PC met Edubuntu met educative software voor de kinderen. En he wat ligt daar een XP instalatie CD en een Edubuntu CD en een suse DVD. Voor het geval dat het toch mis gaat. En Poef weer alles virus vrij, oeps wel alle data weg. On nee ik heb een losse HDD voor back up :-).

Ga ze een proces aan spannen ze hebben mijn idee gejat!

PS waarom Ubuntu op nieuw installeren? Dit is toch virus vrij.
Ja hoor, dom, dommer domst. Die installatie-cd van Windows is ook virusvrij hoor. En als er een virus op de computer komt, zijn ALLE bestanden het haasje. Gelul in de ruimte dus.
23-11-2009, 17:52 door SirDice
Door Duckman: PS waarom Ubuntu op nieuw installeren? Dit is toch virus vrij.
Als je met domme acties het voor elkaar krijgt om een Windows machine te infecteren dan lukt dat met Ubuntu of OpenSuSe ook wel ;)
23-11-2009, 18:48 door Anoniem
Wel eigenaardig dat mijn Avira Antivir Personal omhoog schiet als ik dit stukje hier open. (deze melding van virusvrije pc dus)
Deny access gedaan voor de goede orde.
Goe bezig.
23-11-2009, 18:50 door Anoniem
Ik vergat dit.
Mijn heuristic scan staat wel op zijn hoogste.
Het ging om deze die omhoog sprong: HEUR/HTML.Malware suspicious code.
Precies wat te fanatiek ingesteld of net niet?¿
23-11-2009, 21:49 door Anoniem
bij mijn weten is veiligheid en werkbaarheid altijd het tegenovergestelde geweest...vraag me af hoe de browserinstellingen staan :)

- mystic^
24-11-2009, 12:03 door HooGLaNDeR
Gevonden :

http://www.geekalerts.com/u/tetris-3d.jpg
24-11-2009, 13:31 door Anoniem
dat is gewoon k*t. Iedereen met een logisch verstand weet dat dual boot niet werkt.
Dan raakt eind gebruiker om de havenklap zijn gegevens kwijdt als de partitie verwijderd worden

Dit is ook geen oplossing. Een beter beveiliging is software een programma die de MBR beschermd en geen toegang meer geeft tot de MBR en ook Adobe Photopshop C3 niet laat schijf in MBR! Daarna standaard VMware Thin App installeren die allen software installeerd in appart circuit (ook malware). Maar het best zou zijn als microsoft eens komt met whitelist en alleen goed website het recht geeft op download en onbekende website geen toegang meer verleend.
24-11-2009, 15:31 door Anoniem
Door Anoniem: dat is gewoon k*t. Iedereen met een logisch verstand weet dat dual boot niet werkt.
Dan raakt eind gebruiker om de havenklap zijn gegevens kwijdt als de partitie verwijderd worden

Dit is ook geen oplossing. Een beter beveiliging is software een programma die de MBR beschermd en geen toegang meer geeft tot de MBR en ook Adobe Photopshop C3 niet laat schijf in MBR! Daarna standaard VMware Thin App installeren die allen software installeerd in appart circuit (ook malware). Maar het best zou zijn als microsoft eens komt met whitelist en alleen goed website het recht geeft op download en onbekende website geen toegang meer verleend.

microsoft alle recht geven om te bepalen wat wel mag en wat niet. jij bent de weg echt kwijt.

zo'n dual boot systeem zou iedereen hier zelf kunnen maken. wat een onzinnig product.
burn that place
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.