image

Nog 3 weken voor paspoort zonder vingerafdruk

dinsdag 1 september 2009, 12:23 door Redactie, 37 reacties

Over drie weken zijn alle Nederlanders die een nieuw paspoort aanvragen verplicht om hun vingerafdruk af te staan. Het gaat om vier vingerafdrukken (wijsvinger), waarvan er twee in het nieuwe paspoort komen en de twee andere worden opgeslagen in één centrale reisdocumenten-administratie. Dit gaat gelden voor iedereen vanaf 12 jaar. De afspraak om de biometrische informatie aan het paspoort toe te voegen is door de lidstaten van de Europese Unie afgesproken.

In het wetsvoorstel dat de opname van de biometrische gegevens mogelijk maakt, zijn ook verschillende andere doelen aangegeven. Zo zijn de opgeslagen gegevens uit het paspoort te gebruiken voor opsporing en vervolging van strafbare feiten, het waarborgen van de staatsveiligheid en de mogelijkheid dat de officier van justitie de vingerafdrukgegevens kan opvragen bij het centrale databestand waar al de paspoortgegevens liggen opgeslagen.

"Met deze drie laatste doeleinden, zoals in het wetsvoorstel aangegeven, gaat Nederland veel verder dan in de EU-verordening staat vermeld. In die verordening staat dat de biometrische kenmerken in het paspoort alleen worden gebruikt voor het verifiëren van de authenticiteit van het document en de identiteit van de houder door middel van direct beschikbare vergelijkbare kenmerken wanneer het overleggen van een paspoort wettelijk vereist is", zo liet Vrijbit al in juni van dit jaar weten. De organisatie maakte eind augustus weer bezwaar tegen de opname van de vingerafdrukken in het paspoort.

"Vrijbit wijst daarbij specifiek op het feit dat er van werkelijke democratische besluitvorming nauwelijks sprake is geweest en dat de overheid ernstig tekort is geschoten op het gebied van voorlichting, verder laat Vrijbit aan de Tweede Kamer weten dat duizenden mensen daardoor nu rond lopen met identificatiedocumenten die op afstand uitleesbaar zijn, zonder dat zij hier weet van hebben, laat staan dat zij op de hoogte zijn van het gevaar wat zij hierdoor lopen omdat zowel de RFID-chip als de versleuteling van de gegevens die erin zijn opgeslagen al meermalen gehackt zijn."

Fraude
Sinds 26 augustus 2006 is het Nederlandse paspoort al voorzien van een elektronische chip waarin naast de persoonsgegevens ook een digitale gezichtsopname (gescande pasfoto) is opgenomen. De digitale gezichtsopname en de vingerafdrukken moeten de paspoorten beter tegen vervalsing en fraude beschermen. De chip maakt het mogelijk de gegevens elektronisch te vergelijken met de kenmerken van de houder van het reisdocument en met de gedrukte gegevens in het reisdocument. Dit moet het moeilijker maken om het document te vervalsen of het paspoort van iemand anders te gebruiken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken maakte deze instructievideo

Reacties (37)
01-09-2009, 12:45 door RichieB
Wacht even, ik dacht dat het wetsvoorstel om de vingerafdrukken centraal op te slaan het niet gehaald had. Niets blijkt minder waar: http://weblogs.nrc.nl/uitspraak/2009/06/11/een-nieuw-paspoort-met-vingerafdrukken/

Gelukkig is mijn paspoort nog ruim 4 jaar geldig.. tijd genoeg om een Belgisch paspoort te gaan regelen.
01-09-2009, 13:00 door [Account Verwijderd]
Hallo RichieB
Zo zie je maar weer ..we worden gespot tot in het bed...wat denk je van een columbiaans paspoort...hahahhaaaaa...Nederland...Europa...zeg maar daaaaaaaaaaaaag..met je handje..
01-09-2009, 13:11 door Anoniem
Kun je eigenlijk ook nu, voor de invoering, nog een nieuw paspoort zonder vingerafdruk aanvragen terwijl je huidige paspoort nog ruim geldig is?
01-09-2009, 13:39 door RichieB
Ja, en als ze het niet accepteren ben je het oude paspoort opeens kwijt (even langs het politiebureau om aangifte te doen van vermissing).
01-09-2009, 13:47 door Anoniem
Door RichieB: Ja, en als ze het niet accepteren ben je het oude paspoort opeens kwijt (even langs het politiebureau om aangifte te doen van vermissing).

Mooi, ik heb weer wat te doen morgenavond.
01-09-2009, 13:48 door Anoniem
Wie is de eerste die alle id-bewijzen op het Binnenhof met een rfid scanner scant en versterkt de ether in slingert ?
Alle vingerafdrukken namaken en overal verspreiden en hopsasa.

Welke medium durft de handschoen op te pakken ?

Tros Radar, Netwerk of Nova ?

Zeer hoge kijkcijfers en media-expansie wereldwijd.(Cnn,Cnbc en alle Europese tv-stations pakken het dan wel over)


(gratis tip, voor een betere wereld)
01-09-2009, 14:25 door spatieman
ja, en dan mag je nog 40 euro boete betalen om dat het ding kwijt geraakt is..
01-09-2009, 14:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-09-2009, 14:37 door Anoniem
Ik heb ook pas geleden om deze reden een nieuw paspoort aangevraagd. Volgens de dienstdoende ambtenaar zijn er meer die vervroegd een nieuw paspoort aanvragen omdat ze bewaar hebben tegen de nieuwe pas.

Eigenlijk heb ik praktisch nooit een id op zak. Tenzij ik er vanuit ga dat ik 'm nodig heb. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan de gemeente, nieuwe werkgever, ed. De identificatieplicht valt daar in ieder geval niet onder.
01-09-2009, 16:43 door Anoniem
Ben een beetje in dubio.

Kan nu een paspoort aanvragen en daarmee voor 5 jaar nog even uitstel krijgen.
Of ik kan hem na 21 september aanvragen, en gelijk een klacht indienen, om zodoende het proces op gang te brengen.

Maar wil en kan ik (als eenvoudig burger zonder specifieke kennis over het recht) wel op tegen de overheid en welke ellende haal ik me zo op de hals (De overheid als tegenstander is een hel, neem bijv. de zaak Fred Spijkers (http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-06-22/wat-staat-het-dossier-van-fred-spijkers))

Daarnaast vraag ik me af, als ik nu nog naar het gemeentehuis ren, wordt mijn pasfoto dan al in de centrale database opgenomen (en dus voer voor de staat: http://webwereld.nl/article/comments/id/63533)

Zonder ID kan je niet meer functioneren maar ik wil ook niet met dit systeem meedoen.
Wie weet raad?
01-09-2009, 16:49 door Anoniem
Op je Identiteidskaart is het niet verplicht om je vingers aftelaten drukken. Sommigen mensen hebben echt vies vinger?
Ik weet niet waar die allemaal op slaat,
01-09-2009, 17:54 door Anoniem
Misschien moeten we een prijsvraag uitschrijven met als spelelement het verzamelen en kopiëren van vingerafdrukken van vooraanstaande en betrokken personen. Vooral het hele kabinet natuurlijk en andere politici die een belangrijke rol spelen in de totstandkoming van deze wet. Maar ook directeuren van organisaties die commercieel belang hebben zoveel mogelijk dataopslag (denk aan de ov-chip bedrijven), En last but not least leden van de koninklijke familie, want dan gaan er in ieder geval bellen rinkelen.
01-09-2009, 19:01 door Anoniem
Door spatieman: ja, en dan mag je nog 40 euro boete betalen om dat het ding kwijt geraakt is..

Persoonlijk heb ik er wel € 40, - voor over om er voor te zorgen dat mijn biometrische gegevens niet in de legendarisch slecht beveiligde databases van onze onderheid terechtkomen.

Greatz,
Myshell
01-09-2009, 19:36 door Anoniem
Hahha ik zie dit al verplicht worden, iedereen zijn vingerafdruk afstaan voor een paspoort.
En wat nu als je geen handen meer hebt ?? krijg je dan geen paspoort.
01-09-2009, 19:40 door Anoniem
Welkom in het Neo-Nazi tijdperk, het beste is bij aanvraag direct een klacht in te dienen omdat je veiligheid in geding is omdat de RFID-chip reeds meerder malen gehackt is. Verder omdat deze vingerafdrukken direct gebruikt kunnen worden voor opsporing wordt je dus van criminaliteit verdacht. Dat is dus ook nog eens "smaad", reden voor een tweede klacht.
01-09-2009, 22:20 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien moeten we een prijsvraag uitschrijven met als spelelement het verzamelen en kopiëren van vingerafdrukken van vooraanstaande en betrokken personen. Vooral het hele kabinet natuurlijk en andere politici die een belangrijke rol spelen in de totstandkoming van deze wet. Maar ook directeuren van organisaties die commercieel belang hebben zoveel mogelijk dataopslag (denk aan de ov-chip bedrijven), En last but not least leden van de koninklijke familie, want dan gaan er in ieder geval bellen rinkelen.

Dit heeft de CCC al een keer gedaan met de vingerafdruk van minister Wolfgang Schäuble, zie http://tweakers.net/nieuws/52684/chaos-computer-club-publiceert-vingerafdruk-minister.html en http://www.ccc.de/updates/2008/schaubles-finger?language=en en http://www.spaink.net/2008/04/01/asymmetrische-vingerafdruk/.
Zie ook hier voor een tutorial: http://www.ccc.de/biometrie/fingerabdruck_kopieren?language=en.

Greatz,
Myshell
01-09-2009, 23:46 door Anoniem
Zonder ID kan je niet meer functioneren maar ik wil ook niet met dit systeem meedoen.
Wie weet raad?

Zorg dat je geen vingerafdrukken hebt als je een nieuw paspoort aan gaat vragen. Dus afschuren met fijn schuurpapier of afbijten met Formule W (een huidoplosser die eigenlijk bedoeld is als geneesmiddel tegen wratten, zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek).
01-09-2009, 23:56 door EckyBrazzz
Beste Bea,

Ik ben ten einde raad. Op de een of andere manier schijnt het onmogelijk te zijn om een naar mijn mening relatief simpele handeling te verrichten. Wat ik ook verzin, waar ik ook aanklop, overal loop ik tegen muren van onbegrip en tegenwerking aan. Werkelijk onbegrijpelijk, mijns inziens. Ik heb namelijk het volgende eenvoudige verzoek:

Ik wil graag mijn abonnement op het nederlands staatsburgerschap opzeggen. Na ruim dertig jaar lid geweest te zijn van uw vereniging ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niets meer met deze club te maken wil hebben. Terugkijkend op bovengenoemde periode kan ik slechts concluderen dat mijn abonnementsgeld verbrast is aan diensten en goederen die mijn bestaan zogenaamd ten goede zouden komen. Weeg ik alle plussen en minnen van mijn lidmaatschap af, dan kom ik door het ontbreken van plussen op een bedroevend negatief eindresultaat uit. En aangezien ik mijzelf als relatief weldenkend individu beschouw, kan de conclusie er maar eentje zijn: overboord met dat belachelijke abonnement.

CC-BY-NC-SA Chielosos

Nu heb ik deze stelling voorgelegd aan enkele medewerkers van uw vereniging. Tot mijn grote verbazing blijkt dat ik mijn abonnement helemaal niet beëindigen! Een van uw medewerkers wist het zelfs nog wat erger te maken: als ik niet aan mijn abonnementsgeld voldoe, dan zal ik binnen niet al te lange tijd onaangenaam worden verrast door wat andere medewerkers van uw clubje. Die mij dat abonnementsgeld dan alsnog, op waarschijnlijk gewelddadige wijze, afhandig zullen maken.

Hier ben ik toch wel enigszins van geschrokken. Als ik bijvoorbeeld bij een zorgverzekeraar een verzekering afsluit en deze verzekeraar maakt er het spreekwoordelijke potje van, dan verwacht ik niet dat ik gedwongen word mijn abonnement te behouden. En al helemaal niet dat die verzekeraar mij bij weigering thuis komt bezoeken en met hardhandige hand alsnog beslag weet te leggen op mijn bescheiden bezittingen.

Lacherig reageren op de reactie van uw medewerkers had helaas niet het beoogde resultaat: er ontstond al vrij snel een wat geïrriteerde sfeer en de wijd opengesperde, met bloed doorlopen ogen stelden mij zeker niet gerust. Dus ben ik snel op zoek gegaan naar andere manieren om toch maar zo spoedig mogelijk van dit onvrijwillige abonnement af te komen. Zoals deze noodkreet waarschijnlijk wel duidelijk maakt, is dat mij tot op de dag van vandaag nog niet gelukt.

Ik wil dus graag van dit sociale contract af en dan wel graag in levende en vrije vorm. Toen ik vol goede hoop en levenslust mijn moeder verliet, heb ik niemand mogen ontvangen die mij dit contract heeft voorgelegd. Ook mijn ouders is vantevoren niets gevraagd. Ik moet dus concluderen dat ik zonder mijn weten en bijzijn een contract heb afgesloten waar ik op geen enkele manier onderuit kan. Hoewel ik commercieel-technisch een buiging moet maken voor uw marktstrategie –een gemiddeld bedrijf zou hier een moord voor doen- moet ik hier toch ernstig mijn vraagtekens bij zetten.

Het feit dat iedereen stilzwijgend zijn of haar abonnement maandelijks verlengt, wil absoluut niet goedpraten dat uw vereniging door uw voorouders met geweld aan onze voorouders – en dus ons- is opgedrongen. Dat (en de huidige prestaties van uw genootschap) met de mantel der liefde bedekken is uiteraard een optie, maar voelt toch een beetje als een dochter die haar vader een leven lang van incest en mishandeling blijft vergeven. Is mogelijk uiteraard, maar ik krijg niet het idee dat dat het psychisch of sociaal welzijn van deze dochter ten goede zal komen. Een beetje de wereld op zijn kop, vindt u niet?

Maar verdomd, uw vereniging lijkt te bestaan bij de gratie van deze omgekeerde wereld. Uw abonnement is niet vrijwillig. Er is geen mogelijkheid tot opzeggen van dit wurgcontract. Uw vereniging kan zonder problemen ingrijpende beslissingen nemen zonder echt ledenoverleg. De contributie verhogen heeft uw club verheven tot een bijna heilige doelstelling. Mochten uw leden het hiermee oneens zijn dan hebben zij hele dikke pech. En bij tegenwerking krijgt men de belofte om een van uw speciaal ingerichte clubhuizen voor langere tijd verplicht te mogen bezoeken.

Ik kan mij sowieso niet vinden in uw opvattingen wat betreft het handhaven van orde en macht maar zelfs als ik mij probeer te verplaatsen in uw gedachtenkronkels, dan nog kom ik niet tot een bevredigend resultaat. Het betalen van abonnementsgeld heeft absoluut niet het beoogde resultaat en leidt in ongeveer alle gevallen juist tot een vermindering van de kwaliteit van de door u geleverde “diensten”. Daarbij gebruikt u ons abonnementsgeld ook nog eens voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Een van deze zaken is oorlog of het participeren in oorlogen die door andere verenigingen opgezet zijn.

Alleen het woord oorlog of een nauw gerelateerde term als geweld maken mij al fysiek onpasselijk. Ik wens niets maar dan ook niets met dit hele fenomeen te maken te hebben. Maar uw vereniging denkt daar blijkbaar heel anders over en volgt laf de op lucht gebaseerde ideologie van andere clubjes om bepaalde landen binnen te vallen en de mensen daar te vermoorden of wederom aan uw onvrijwillige lidmaatschap te onderwerpen. Met mijn abonnementsgeld.

Ik wens op geen enkele manier bij te dragen aan een systeem van politieke partijen waarbij slechts een flinterdunne schijn van inspraak wordt opgehouden. Het stemmen op bepaalde heerschappen die bepaalde subclubs binnen uw grote club bezetten, is mijns inziens een wanstaltige vorm van het in stand houden van moderne slavernij. De illusie dat uw leden ook maar enige inspraak hebben, al wordt deze door bijna alle leden van uw vereniging zonder al te aanwezige revolutionaire acties domweg geslikt, is gebaseerd op niets. Iedereen met enig historisch besef ziet dat uw vereniging geen enkele vooruitgang heeft geboekt en dat positieve verworvenheden die tegenwoordig aan uw vereniging worden toegeschreven, allemaal afkomstig zijn van burgers met progressieve gedachten betreffende het welzijn van de hele soort. Zaken als universeel stemrecht waarmee u tegenwoordig zo dweept zijn zwaar bevochten door de burgers en pas na lange tijd heeft uw vereniging met veel morren besloten deze eisen in te willigen. En eigenlijk werkte het uiteindelijk nog in uw voordeel ook. Een “tevreden” lid is tenslotte een veel productiever lid, niet?

De laatste paar jaren zijn vertegenwoordigers van uw vereniging nog een stapje verder gegaan wat betreft het onderdrukken van haar leden. Ik wil daar even op wijzen omdat het van een vrij stuitende houding richting deze leden getuigt. Waren wij voorheen nog enigszins gewaardeerde leden voor het abonnementsgeld dat wij opbrachten, tegenwoordig houdt uw club die schijn ook niet meer op: wij burgers zijn allemaal mogelijke terroristen en dienen daarom nog verder in onze vrijheden en verworvenheden beperkt te worden. Wederom de wereld op zijn kop. Een guitige documentaire van niet al te lang geleden wist het mooi te zeggen: er sterven per jaar meer mensen aan een pinda-allergie dan aan terrorisme. In hoeverre dit daadwerkelijk klopt dient natuurlijk bezien te worden maar het geeft wel een indicatie van de ernst van het zogenaamde probleem.

Aangezien u het waarschijnlijk druk heeft met het beramen van meer beperkende maatregelen tijdens het vieren van Bilderbergeresque vakantietochtjes, zal ik niet verder uitwijden betreffende het falen van uw vereniging. Ik ben zelfs bereid de recente monsterlijke afgang betreffende uw clubs “ingrijpen” in de financiële crisis niet verder aan te stippen. Om dus terug te komen op de kern van mijn verhaal: ik wil van mijn abonnement af. Ik heb de door uw club opgelegde voorzieningen niet nodig; die regel ik zelf wel. Dan kan het waarschijnlijk nog een stuk goedkoper en kwalitatief beter ook.

Ter verduidelijking zomaar een voorbeeld: toen bleek dat mijn oma enige tijd geleden na een onfortuinlijke val compleet verwaarloosd werd in het ziekenhuis, hebben wij als haar familie aan de bel getrokken. De mensen daar konden er niets aan doen, dat bleek al snel. Beperkte mankracht en degelijke. Het had weer eens te maken met uw vereniging. Vervolgens hebben mijn familieleden en ik besloten haar verzorging op ons te nemen maar dat hadden natuurlijk al veel eerder kunnen doen. Had heel veel ellende en weggegooid geld – zorg die nooit verleend is maar waar wel contributie voor betaald is- gescheeld.

Wat betreft aspecten als educatie kan ik kort zijn: ik schaam mij diep voor het onderwijs dat ik heb ontvangen. Volledige aspecten van onze geschiedenis zijn zwaar verkracht of simpelweg verzwegen omdat ze waarschijnlijk niet al te best in de verenigingsannalen naar voren zouden komen. Tijdens economieles is mij nooit verteld wat een belachelijke constructie ons financiële systeem eigenlijk wel niet is. Kleinigheidjes als “ons geld vertegenwoordigt geen waarde maar schuld” zijn van die juweeltjes waar een heldere scholier best wat mee kan. Dat ik dat soort dingen uiteindelijk zelf moet uitvinden onderschrijft wederom mijn punt: stik maar in jullie verenigingspropaganda, ik zoek het zelf wel uit. Ik zal uw vereniging nooit gaan versterken met extra leden - dat kan ik mijn geweten echt niet aandoen - maar mocht ik theoretisch gesproken nazaten voortbrengen, dan zou ik het niet over mijn hart kunnen krijgen hen naar uw herprogrammeringscursussen te sturen. Oh wacht, leerplicht. Dat zou dan weer dwang worden naar ik aanneem?

Als u uw organisatie zou willen verdedigen door het aandragen van argumenten betreffende, ik noem maar wat, mijn gebruik van uw wegennet, dan kan ik daar kort en bondig over zijn. Stuurt u mij aan het eind van elk jaar maar een factuur met daarop duidelijk aangegeven welke kosten er precies gemaakt zijn. Dan betaal ik braaf mijn deel. Zo werken die dingen tenslotte in een volwassen maatschappij als de onze.U verricht vrijwillig een dienst voor mij, ik betaal u vrijwillig het daarvoor verschuldigde bedrag. Lijkt me een eerlijke zaak. Bovendien mag u bovenstaande verrekenmethode voor al uw “diensten” toepassen, voor zover ik daar op geen andere manier aan kan komen.

Kortom beste Bea, ik zou graag vernemen hoe ik mijn abonnement zo spoedig mogelijk kan beëindigen. Liever vandaag dan morgen. Ik wens de rest van mijn leven door te brengen in een staat van relatieve mentale rust en wil niet continu verplicht en overbodig geconfronteerd worden met een compleet verziekt systeem. Heeft uw vereniging geen last van nog een extra lid, heb ik geen last van uw clubje en haar fundamentalistische aanhangers. Lijkt me een eerlijke deal.

Ik hoop spoedig iets van u te horen.

Met vriendelijke groeten,

Een bezorgde Chielosos.

p.s.: Als ik u beledigd heb door u af en toe met uw voornaam aan te spreken; dat is er helaas helemaal ingesleten. Mijn excuses. Ik heb de vervelende neiging om personen met wie ik sexuele omgang heb (cq. door wie ik genaaid word) bij hun voornaam te noemen. Dan weet u dat.
Bron: zapruder.nl
02-09-2009, 02:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Wie is de eerste die alle id-bewijzen op het Binnenhof met een rfid scanner scant en versterkt de ether in slingert ?
Alle vingerafdrukken namaken en overal verspreiden en hopsasa.

Welke medium durft de handschoen op te pakken ?

Tros Radar, Netwerk of Nova ?

Zeer hoge kijkcijfers en media-expansie wereldwijd.(Cnn,Cnbc en alle Europese tv-stations pakken het dan wel over)


(gratis tip, voor een betere wereld)

was al
http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-06-26/nieuw-paspoort-met-vingerafdrukken-onveilig?page=1
02-09-2009, 09:32 door RichieB
Door Anoniem:
Zorg dat je geen vingerafdrukken hebt als je een nieuw paspoort aan gaat vragen. Dus afschuren met fijn schuurpapier of afbijten met Formule W (een huidoplosser die eigenlijk bedoeld is als geneesmiddel tegen wratten, zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek).

Dat klinkt slim, maar als je dan bij de douane staat en je vingerafdruk matcht niet met je chip heb je wel een probleem. Persoonlijk heb ik geen probleem met mijn afdruk op die chip, wel met de opslag daarvan in een centrale database.
02-09-2009, 09:58 door Anoniem
"Gelukkig is mijn paspoort nog ruim 4 jaar geldig.. tijd genoeg om een Belgisch paspoort te gaan regelen."

Daar zal je veel aan hebben. Immers is het biometrisch paspoort op Europees niveau geregeld, en in Belgie zal de situatie dus niet anders zijn.
02-09-2009, 11:04 door Anoniem
In België zal de situatie dusdanig anders zijn dat je vingerafdrukken niet centraal worden opgeslagen, maar alleen op de chip die je zelf altijd bij je hebt.

Nogal een verschil, en de hele reden van deze ophef.
02-09-2009, 11:05 door RichieB
Door Anoniem: "Gelukkig is mijn paspoort nog ruim 4 jaar geldig.. tijd genoeg om een Belgisch paspoort te gaan regelen."

Daar zal je veel aan hebben. Immers is het biometrisch paspoort op Europees niveau geregeld, en in Belgie zal de situatie dus niet anders zijn.

In België wordt er vooralsnog geen centrale database aangelegd waar de vingerafdrukken van de hele bevolking in wordt opgeslagen. Dat heeft Nederland er zelf bijverzonnen, en is geen Europese regel.
02-09-2009, 11:12 door Anoniem
Dat klinkt slim, maar als je dan bij de douane staat en je vingerafdruk matcht niet met je chip heb je wel een probleem. Persoonlijk heb ik geen probleem met mijn afdruk op die chip, wel met de opslag daarvan in een centrale database.

Voorlopig alleen als je die politiestaat aan de overkant van de oceaan binnen wilt komen. Daar heb ik voorlopig toch geen zin in.
02-09-2009, 12:08 door Anoniem
Door RichieB:
Door Anoniem: "Gelukkig is mijn paspoort nog ruim 4 jaar geldig.. tijd genoeg om een Belgisch paspoort te gaan regelen."

Daar zal je veel aan hebben. Immers is het biometrisch paspoort op Europees niveau geregeld, en in Belgie zal de situatie dus niet anders zijn.

In België wordt er vooralsnog geen centrale database aangelegd waar de vingerafdrukken van de hele bevolking in wordt opgeslagen. Dat heeft Nederland er zelf bijverzonnen, en is geen Europese regel.

Altijd weer roomser dan de paus of moet ik zeggen calvinistischer dan calvijn, die ollanders. Zie je wel dat henk westbroek gelijk had over belgië?
02-09-2009, 12:14 door Anoniem
De regering wil graag weten wat jij en u allemaal op ons kerfstok heb staan. Dan komt opeens de aap weer uit de mauw en ons jeudgide verleden weer in beeld als kind speelde ik in de bouw en deed dit dus niet wetent op eigen risico.
A: ik had kunnen geelectrocute kunnen worden toen we in die tent daar bij die engerie voorziening van de bouw waren, er stont een apparaat met waakvlam, B: ik had van een stijger kunnen afvallen van 4 hoog en in coma kunnen raken. (C: ik hoop dat ze mijn vinger afdrukken kunnen vinden en mij aanklagen wegens vandelismen! Zo kunnen ze zegen je ontloopt je straf niet jongen knaap , we hebben nog altijd bewijs materiaal van jou verleden, iets wat je gedaan is vooraltijd bewaard gebleven in je DNA!.

Wacht maar tot laastse oordeel, als ik mijn ogen opensla na de dood en er toch blijkt een G0D tebestaan,
dan zeg ik hallelujah het was toch waar !
02-09-2009, 13:43 door RichieB
Interessant detail: het Europese gerechtshof heeft in een zaak tegen de Britse regering verklaard dat het centraal opslaan van DNA en vingerafdrukken van onschuldige burgers verboden is. Wie begint een rechtszaak tegen de Nederlandse staat? http://www.njcm.nl/site/jurisprudentie/show/51
02-09-2009, 14:10 door Anoniem
Ik woon al 20 jaar in Belgie en heb nog steeds een Nederlands paspoort. Dit kan weleens gaan veranderen in 2011 als ik een nieuwe moet hebben.

Hieronder een link naar presentatiemateriaal van David Icke recent in Melbourne (April 2009). Een aanrader van formaat.

http://www.youtube.com/view_play_list?p=17F59F4CDFCACF0B&annotation_id=annotation_788442&feature=iv
02-09-2009, 14:40 door RichieB
Volgens het NRC heeft Mieke Wijnberg van http://www.vrijbit.nl/ al een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Ik ga denk ik maar even lid worden van Vrijbit of in ieder geval een donatie doen.
http://www.nrc.nl/nieuwsthema/privacy/article2332577.ece/Het_nieuwe_paspoort_biedt_geen_keuze
02-09-2009, 14:50 door Anoniem
Ik heb gisteren een nieuw paspoort aangevraagd, hoewel het oude nog tot 2012 geldig was. Geen enkel probleem, ook al was de ambtenaar natuurlijk verbaasd dat ik nu al een nieuwe wilde aanvragen. Toen ik het uitlegde, snapte ze het echter wel, en dit leverde ook geen enkel probleem op. Uiteraard kostte het me wel die paar tientjes van het aanvragen van een paspoort, maar dat heb ik er wel voor over om nog 5 jaar uit die centrale database te blijven.

Het weghalen van je vingerafdrukken lijkt me zijn doel voorbij schieten. Het doel van de registratie van je vingerafdruk is (zoals ook in het artikel staat) om de drager van het paspoort te kunnen matchen met het paspoort. De vingerafdruk is daarvoor best een geschikte methode: snel, goedkoop, en vrij foutloos. Tenzij je VOOR ALTIJD je vingers met Formule-W gaat behandelen, gaat dit je op een keer toch problemen opleveren. Ik vraag me af of het beperkt blijft tot "de politiestaat aan de overkant van het water". Volgens mij zou je in een willekeurig geval ergens in Europa ook zomaar deze controle kunnen krijgen (na bv. een verkeersongeluk).

Zoals een andere reageerder ook opmerkte: ik heb geen probleem met mijn vingerafdruk (of foto, of irisscan) in mijn paspoort. Maar wél met de opname van mijn biometrische gegevens in een centrale database.
02-09-2009, 17:51 door Anoniem
Bedankt voor de tip, ik heb net een paspoort en id aangevraagd.
03-09-2009, 12:22 door SirDice
Zolang je alleen binnen de EU reist is een ID kaart voldoende. Een paspoort is alleen nodig als je daarbuiten reist.

Een ID kaart heeft, behalve de foto, geen biometrische kenmerken :)

http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/buitenland-werken-wonen-en-reizen/paspoort-identiteitskaart-en-visum/prijs-en-geldigheid-paspoort-en-identiteitskaart/waar-is-de-nederlandse-identiteitskaart-een-geldig-reisdocument.html
08-09-2009, 22:52 door Anoniem
Ook de ID kaart zal biometrische kenmerken bevatten:

http://www.paspoortinformatie.nl/content.jsp?objectid=4495
18-09-2009, 23:47 door Anoniem
En? Iedereen nog snel even een nieuw paspoort gehaald (voor) vandaag?

Ik wel, en heb mijn kennissenkring ook gemotiveerd dat te doen, zelfs nog voor een aantal niet zo vermogende de leges afgedragen. Zo zijn we voor de komende jaren nog verschoond van deze nazi praktijken.

Het viel me overigens weer pijnlijk op hoe rustig het was bij de burgerzaken balie, en heb dus ook maar gevraagd aan de vriendelijke stagiaire die mij m'n paspoort uitreikte of het nog druk is geweest. Het viel zelfs haar op hoe weinig mensen het interesseert of hun vingerafdrukken worden opgenomen in een landelijke database. Grien grien...

Greatz,
MyShell
22-09-2009, 19:05 door Anoniem
Maar als alle burgers nou eens zouden protesteren en er niet aan mee werken... wat gaat de staat dan doen... iedereen opsluiten of zo. Ze hebben dan geen keus dan om ons tegemoet te komen. De staat is er om de mens te dienen en niet om geslaafd te worden op een subtiele manier.

Burgers weten niet hoe groot hun macht is als ze dat samen bundelen.. dan kan die kleine groepje "staat" daar niets tegen doen dan de mensenrechten handhaven. inplaats van te schenden.
25-11-2009, 12:06 door Lois
Door Anoniem: Maar als alle burgers nou eens zouden protesteren en er niet aan mee werken... wat gaat de staat dan doen... iedereen opsluiten of zo. Ze hebben dan geen keus dan om ons tegemoet te komen. De staat is er om de mens te dienen en niet om geslaafd te worden op een subtiele manier.

Burgers weten niet hoe groot hun macht is als ze dat samen bundelen.. dan kan die kleine groepje "staat" daar niets tegen doen dan de mensenrechten handhaven. inplaats van te schenden.


Dat vraag ik me al jaren af, mensen klagen en doen te weinig. Kom uit die luie stoel en kom op voor jezelf i.p.v. klagen en er niets tegen doen.
' HET IS TIJD VOOR BURGERLJKE ONGEHOORZAAMHEID' ZOALS DAT HEET!!!!
19-05-2011, 10:35 door Anoniem
waarom zouden we ongehoorzaam zijn... ik moet ook bijna de helft van mijn salaris afdragen, wat krijg ik ervoor terug. een regering die haar burgers niet vertrouwd en alles wil vastleggen.

KPN mag geen DPI uitvoeren maar de overheid wel?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.