image

Moslim-piloot geschorst na plaatsing op terreurlijst

maandag 25 augustus 2008, 14:52 door Redactie, 22 reacties

Een Amerikaanse piloot die in de eerste Golfoorlog vocht en zich later bekeerde tot de Islam, is zonder enige opgaaf van reden door het Ministerie van Homeland Security op de terreurlijst geplaatst en geschorst door zijn werkgever. Erich Scherfen is tegenwoordig actief als piloot in de burgerluchtvaart, maar mag sinds hij op de zwarte lijst verscheen niet meer vliegen. Het Amerikaanse superministerie wil echter niet zeggen waarom het Scherfen als een potentieel terreurgevaar ziet.

De 37-jarige piloot heeft Homeland Security nu aangeklaagd om op die manier zijn naam van de lijst te laten halen. Zowel hij als zijn Pakistaanse vrouw hebben geen strafblad en ook geen banden met terroristische organisaties. Toch staat het echtpaar sinds 2006 op de "terrorist watch list" van de Transportation Security Administration (TSA), zo ontdekte hij in april. De TSA ontvangt de lijst van de FBI, maar die wil vanwege veiligheidsredenen het bestaan van de lijst niet bevestigen of ontkennen.

"Het probleem met dit soort lijsten is dat we ze niet kunnen ontsnappen. De mantel van geheimhouding bedekt zowel incompetentie als legitieme informatievergaring. Verder kan het publiek op geen enkele manier de effectiviteit controleren en het vertrouwen van de overheid om dit te doen is hetzelfde als de vos de kippen te laten te tellen," aldus Stupid Security.

Reacties (22)
25-08-2008, 15:10 door Paultje
Dit is in Nederland ook recent gebeurd hoor! Zo was er een dame die stiekem met een moslim trouwde. De Amerikaanse legerbasis in Nederland (Brussum) gooide haar er toen meteen uit wegens een veiligheidsrisico. Je hoeft dus helemaal niet op een "lijst" te verschijnen. Zodra je een risico bent of kunt worden, dan wordt er geroyeerd.
25-08-2008, 15:11 door SirDice
Moslim-piloot? Die man is gewoon piloot. Wat heeft z'n godsdienst daarmee te maken?
25-08-2008, 15:15 door Anoniem
dit slaat nergens op. Als je hier bewijzen tegen hebt OKE, maar dit noem ik gewoon racisme!!!
25-08-2008, 15:22 door Anoniem
Inderdaad, ik zie de link niet zo met een moslim-piloot en terreur...
Ik raak meer en meer geïrriteerd door alle mensen die geloof gelijk associëren met terrorisme, er zijn net zo veel criminele christenen als criminele moslims, het gaat om het crimineel of terrorist zijn, niet om je afkomst of geloof.

Ookal ben je aanhanger van een 'extreem' geloof, of ben je iemand die het westen hekelt, of wat voor radicaals dan ook, zegt dit nogsteeds niets over de acties van deze persoon.

Ik ben volledig tegen het bestuur van dit land, ben ik nu ook terrorist? Nee, waarom? Omdat ik "officieel" volgens de papieren Christen ben?
Men moet eens meer gaan kijken naar handelingen inplaats van wat mensen denken.

1984...? Zijn wij al lang voorbij...
25-08-2008, 15:53 door Anoniem
Ik zou ook niet met een gerust hart in het vliegtuig zitten met die piloot.
Vaak zijn die latere bekeerlingen nog de fanatiekste.
En we weten waartoe die in staat zijn; voorbeelden te over.
25-08-2008, 15:59 door spatieman
ojee.
dan moet mijn naam ook maar op de USA terroristenlijst komen.
want ik heb een voorkeur voor swarma en ander moslim voedsel..
25-08-2008, 17:31 door Anoniem
Door Anoniemdit slaat nergens op. Als je hier bewijzen tegen hebt OKE, maar dit noem ik gewoon racisme!!!

Religie heeft niets met ras of afkomst temaken... Discriminatie is het daarentegen zeer zeker.
25-08-2008, 18:47 door Anoniem
De kans dat met een Amerikaanse piloot die moslim wordt iets vreemds aan de hand is lijkt me niet denkbeeldig. En het lijkt me ook niet iets waar je risico's mee moet nemen. Dus: terecht.
25-08-2008, 18:49 door Anoniem
Niet alle moslims zijn terroristen , maar de meeste terroristen zijn wel moslims.
Dat zijn gewoon de feiten.
Dus begrijpelijk dat men het zekere voor het onzekere neemt.
Vraag het maar aan de vele slachtoffers die door deze fanatiekelingen zijn gemaakt.
25-08-2008, 19:38 door Anoniem
Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet:
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

1st Amendment of the Bill of Rights (US Constitution):
"Amendment 1 - Freedom of Religion,

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances."

Gewoon niet bij wet vastleggen en je bent de klos.....
25-08-2008, 20:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-08-2008, 23:36 door Anoniem
Lol,en die titel MOSLIM-PILOOT als het over een christen gaat heb ik nog nooit gezien dat er Christen-PILOOT zien staan maargoed, extreme moslims haat ik ook terwijl ik zelf ook moslim ben maar de "normale" moslims zijn niet zo want die "Extreme" moslims zijn zogenaamd Extreme maar daarbij vergeten ze dat mensen doodmaken voor niks niet mag..
26-08-2008, 09:03 door Anoniem
Dit doet mij sterk denken aan koude oorlog praktijken. In de begin jaren was het gebruikelijk om mensen vast te zetten die verdacht werden van communistische simpatiën. Een fatsoenlijk preses was ver te zoeken. Ook Nederland deed goed mee met de BVD.
Nu heeft Amerika een nieuwe vijand aan gewezen en zijn alle middelen weer geoorloofd.
Laten we uit voorzorg alle moskeeën, kerken, synagogen etc maar vast sluiten en in ieder geval een wet aan nemen die verbied om van geloof te veranderen "want die zijn het ergste". En iedereen is een terrorist tenzij het tegen deel is bewezen.
26-08-2008, 09:06 door Anoniem
Waar zit hier de link naar IT security ? Behalve dan dat iemand een lijst met waarschijnlijk word ofzo heeft gemaakt ?
26-08-2008, 10:26 door Anoniem
Het lijkt er tegenwoordig wel op dat "Moslim" een scheldwoord is geworden, erg jammer... Ik begrijp de angst die bij veel Amerikanen nog leeft gezien de gebeurtenis in 2001 die bij veel Amerikanen nog op het netvlies staat, maar dat is nog geen reden om de gehele Islamitische gemeenschap in kwaad daglicht te stellen.
26-08-2008, 11:06 door Anoniem
Discriminatie wegens godsdienst, <--- Ik vind dat dit wel moet kunnen, met alle respect. Sommige geloofsovertuigingen zijn gewoon een tekortkoming in bepaalde functies.
26-08-2008, 12:10 door spatieman
hops, weer mijn posting weg...
ik mag geen liefhebber van swarma zijn? *g*
26-08-2008, 13:51 door Nomen Nescio
Door spatiemanojee.
dan moet mijn naam ook maar op de USA terroristenlijst komen.
want ik heb een voorkeur voor swarma en ander moslim voedsel..
Shoarma is anders van oorsprong Joods hoor.
26-08-2008, 14:45 door Anoniem
Door spatiemanhops, weer mijn posting weg...
ik mag geen liefhebber van swarma zijn? *g*
probeer de hint eens te begrijpen en stop met die onzin reacties.
26-08-2008, 14:56 door SirDice
Door Nomen Nescio
Door spatiemanojee.
dan moet mijn naam ook maar op de USA terroristenlijst komen.
want ik heb een voorkeur voor swarma en ander moslim voedsel..
Shoarma is anders van oorsprong Joods hoor.
Je bedoelt Turks...

De engelstalige wikipedia is iets uitgebreider...
The name shawarma (pronounced SHWAR-muh) comes from the Turkish word çevirme (IPA: [t?evir'me]), meaning turning, and has its origins in Anatolia. It is quite similar to döner kebab in Turkey (for which it is another name - turning roast), though differing from it in the type of meat and spices used. The composition of the salad can be quite different as well.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shawarma
26-08-2008, 23:34 door Anoniem
Vriend als je weet hoeveel westelingen er buiten europa en amerika wonen??? meer dan moslims en buyitenlanders bij elkaar hier in het westen. Doordat je dit zegt gun jij naar mijn weten de vrijheid niet van deze mensen. Omdat als er in europa en amerika zo wordt omgegaan met moslims en buitenlanders dan zal de kans heel groot zijn dat straks je eigen broeders een hel meemaken daar in het buitenland.

Immers weten wij dat alles wat je doet zichzelf aansteekt. Waar en wie het opvangt is de vraag?
Dus jij bent ook een racist van jezelf!!!!!!!

Door AnoniemDe kans dat met een Amerikaanse piloot die moslim wordt iets vreemds aan de hand is lijkt me niet denkbeeldig. En het lijkt me ook niet iets waar je risico's mee moet nemen. Dus: terecht.
26-08-2008, 23:49 door Anoniem
Door AnoniemIk zou ook niet met een gerust hart in het vliegtuig zitten met die piloot.
Vaak zijn die latere bekeerlingen nog de fanatiekste.
En we weten waartoe die in staat zijn; voorbeelden te over.

Alle piloten die op Saudi/Egyptian/Malaysian/Indonesian etc. Airlines vliegen zijn waarschijnlijk moslims. En vooralsnog doen die vliegtuigen het nog steeds en hebben geen doelwitten in de VS aangevallen, een land waar ze veel op zullen vliegen.
Het is idd discrimantie, tenzij ze bewijs hebben tegen hem. Maar het huidige systeem laat niet toe dat dit soort bewijs openbaar gemaakt kan worden dus iedereen kan van vanalles beticht worden zonder dat het bewezen hoeft te worden door een beroep te doen op de 'nationale veligheid'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.