image

Hackaanval Best Western treft slechts tien klanten

dinsdag 26 augustus 2008, 10:57 door Redactie, 4 reacties

Geen 8 miljoen klanten, maar slechts tien mensen zijn het slachtoffer geworden van een aanval op het reserveringssysteem van Best Western, zo laat de hotelketen in een nieuwe reactie weten. De Sunday Herald kwam zondag met het nieuws dat een Indiase hacker de gegevens van 8 miljoen klanten aan Russische criminelen zou hebben doorgespeeld. Best Western liet gisteren weten dat het verhaal van de krant niet op feiten was gebaseerd.

In de nieuwste verklaring geeft Best Western verder openheid van zaken. Zo bevestigt het dat op 21 augustus er drie pogingen zijn gedaan om in te loggen op het systeem van het Berlijnse hotel Schloss Kopenick. De virusscanner daar zou een Trojaans paard hebben ontdekt. Toch lukte het de aanvallers om via de malware toegang tot de gegevens van tien klanten te krijgen.

Het hotel laat verder weten dat de login alleen maar toegang gaf tot de reserveringen van een enkel hotel en dat er geen bewijzen zijn dat ook andere hotels gecompromitteerd zijn. Daarnaast worden reserveringsgegevens binnen zeven dagen na vertrek verwijderd. De hotelketen werkt inmiddels samen met de FBI en andere opsporingsdiensten en heeft de betrokken klanten ingelicht.

Reacties (4)
26-08-2008, 12:06 door Anoniem
Kkeurig dat ze meer openheid geven en het klinkt nu als een flink slordig journalistiek werk, maar natuurlijk treft ook Best Western hotels flinke blaam dat dit al mogelijk was.

Alleen, als het hier een aanval betrof op een Duits systeem, wat doet dan in hemelsnaam de FBI hier weer bij en waarom worden die andere diensten uit Europa niet in het licht gezet?! Het lijkt wel alsof beveiliging alleen een zaak is waar de Amerikaanse opsporingsdiensten genoemd moeten worden als aandachttrekkerij.
26-08-2008, 14:42 door SirDice
Door Anoniem
Alleen, als het hier een aanval betrof op een Duits systeem, wat doet dan in hemelsnaam de FBI hier weer bij en waarom worden die andere diensten uit Europa niet in het licht gezet?! Het lijkt wel alsof beveiliging alleen een zaak is waar de Amerikaanse opsporingsdiensten genoemd moeten worden als aandachttrekkerij.
Best Western is van origine een Amerikaans bedrijf.
26-08-2008, 19:14 door Anoniem
Jammer dat de journalist van de "Sunday Herald" niet even de moeite genomen heeft om de feiten te checken.
Had hij dit wel gedaan dan had hij geweten al heb je toegang tot het systeem van af de kant van een best western hotel, dan nog heb je alleen toegang tot de gegevens van dat specifieke hotel en niet tot dat van alle ander hotels.

@ Anoniem (12:06) Nee, Best Western International treft hier geen blaam. Het Duitse BW Hotel waar de aanval plaats vond die treft blaam omdat het blijkbaar zijn beveiliging niet op orde heeft.
Zoals SirDice al zei, Best Western International is een Amerikaans Bedrijf, dus dat de FBI zich hier mee bemoeid is niet abnormaal, echter zullen deze het gerust wel voor een deel uit handen geven aan de Duitse politie.
26-08-2008, 19:59 door Anoniem
Door SirDiceBest Western is van origine een Amerikaans bedrijf.
Kan wel zijn, maar het betrof hier een systeem van een Duits hotel. Voor onderzoek heeft de FBI daar geheel geen bevoegdheid. Maar ik heb inmiddels het officiele bericht gelezen:
http://www.marketwatch.com/news/story/statement-best-western-international/story.aspx?guid={DC0141F6-85D0-468E-97DC-92BB3F54D1BB}&dist=hppr

Daarin staat dat ze naast de FBI ook dat ze samenwerken met internationale authoriteiten. Het is en blijft alleen een typisch USA gerichte blik op uitleg van het probleem en het onderzoek. De FBI is belangrijk om te noemen maar de rest waar het incident plaats vond en onderzoek daadwerkelijk zal plaats heeft doet er niet toe. Marketing en PR afdelingen staan nog steeds in een veld dat ver weg staat van redelijkheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.