image

Balkenende krijgt meer spam dan Verdonk

donderdag 28 augustus 2008, 15:49 door Redactie, 1 reacties

E-mailadressen die beginnen met de eerste letters van het alfabet ontvangen meer spam dan de laatste letters, aldus Richard Clayton van de Universiteit van Cambridge. Hij onderzocht meer dan een half miljard e-mails die de Britse internetprovider Demon in twee maanden ontving. Van alle adressen die met een A beginnen is dertig procent spam, terwijl dit bij de Z minder dan twintig procent is.

Clayton vermoedt omdat spammers de adressen raden, en er minder echte adressen met een Z dan met een A zijn, de kans om een Z adres te raden kleiner is dan met A het geval is. Het is echter niet zo dat adressen die met de A beginnen ook de meeste spam ontvangen. R, P, S en M ontvangen allemaal rond de veertig procent spam. Voor de letter V ligt het percentage spam rond de 10%, terwijl dit voor de letter B het dubbele is.

In totaal was de helft van alle spamberichten die Demon kreeg te verwerken voor niet bestaande e-mailadressen bedoeld. "De efficiëntie van spamfilteren kan nog veel winnen door de mailsystemen van providers bewust van geldige e-mailadressen te maken," aldus Clayton.

Reacties (1)
28-08-2008, 18:28 door Anoniem
WooW wat een Super Security Nieuws is dit weer.
Dit is gewoon niet gebaseerd op feiten en is een wilde gok.

En ze hebben zowieso redelijk goede spamfilters @ de regering
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.