image

"Nigeria moet noodtoestand voor internet afroepen"

dinsdag 2 september 2008, 14:48 door Redactie, 7 reacties

Nigeria wordt door velen als een bastion van internetoplichters gezien, toch heeft het Afrikaanse land zelf ook onder computercriminelen te leiden. Jaarlijks zouden internetoplichters en hackers 57 miljoen euro weten te stelen. Volgens de Centrale bank van Nigeria verliezen de banken op jaarbasis 41 miljoen euro en worden daar de onopgehelderde claims bij opgeteld, dan komt er nog eens 16 miljoen euro bij. De aanvallen bestaan uit identiteitsdiefstal, financiële fraude, hackeraanvallen, DoS-aanvallen en netwerksabotage.

De situatie is inmiddels zo ernstig dat verschillende partijen willen dat de Nigeriaanse overheid de noodtoestand voor het internet afroepen, zodat speciale budgetten en aandacht voor de beveiliging ervan kunnen worden vrijgemaakt. Het probleem is volgens belanghebbenden, waaronder de financiële sector, niet alleen een gevaar voor de banken. Aanvallen op de nationale infrastructuur zouden zelfs "het overheidsapparaat kunnen verlammen." Verder wil men ook een speciaal gerechtshof voor cybercrime in het leven roepen en een korps van internetagenten oprichten.

Reacties (7)
02-09-2008, 15:34 door Anoniem
Pull the plug ?
02-09-2008, 16:12 door Anoniem
"Nigeria wordt door velen als een bastion van internetoplichters gezien, toch heeft het Afrikaanse land zelf ook onder computercriminelen te leiden"

Het feit dat Nigeria zelf ook onder deze criminelen te leiden heeft lijkt mij eerder een logisch gevolg van het feit dat men daar zoveel computercriminelen heeft. Het wordt gebracht als tegenstelling ('toch'), denken jullie dat criminelen een 'loyaliteit' hebben naar de Nigeriaanse regering ? ;-)
02-09-2008, 17:28 door Anoniem
Flink veeeeeel OLPC naar toe sturen. Kunnen de kindjes leren van de volwassenen.
02-09-2008, 19:46 door jefdom
als een regering een noodtoestand afkondigt word dit meestal gedaan uit paniek en paniek veraad onkunde,dus zet een paar mensen op de goede plaats betaal ze behoorlijk zodat ze omkoop vrij zijn .zou dit mischien een beetje helpen?
03-09-2008, 08:53 door Anoniem
Volgens mij is het een denkfout dat de aanvallen daadwerkelijk vanuit Nigeria plaats vinden. Van oorsprong misschien wel, maar ik meen me voldoende berichtgevingen te herinneren dat "Nigerian-spam" mensen zijn opgepakt buiten dit Afrikaanse land. Misschien dat de daders van oorspong wel uit Nigeria komen, maar censuur of dichtzetten van Internet binnen Nigeria lost niets op.
Het land lijdt onder de naam van de spam....
03-09-2008, 09:14 door spatieman
iemand moet toch de schuld krijgen.
04-09-2008, 11:26 door Anoniem
Door AnoniemVolgens mij is het een denkfout dat de aanvallen daadwerkelijk vanuit Nigeria plaats vinden. Van oorsprong misschien wel, maar ik meen me voldoende berichtgevingen te herinneren dat "Nigerian-spam" mensen zijn opgepakt buiten dit Afrikaanse land. Misschien dat de daders van oorspong wel uit Nigeria komen, maar censuur of dichtzetten van Internet binnen Nigeria lost niets op.
Het land lijdt onder de naam van de spam....

Daar heb je opzich wel gelijk in, ook Nederland is populair, maar uiteindelijk gaat het geld naar Nigeria. Het grootste probleem is dat het dan absoluut niet meer te traceren is. Want Nigeria is een corrupte zooi waar niets kan zonder dat je ervoor betaald. Iets simpels als een paspoort aanvragen of een uitrekseltje uit een bevolkings "register" krijgen zal je niet lukken als je niet eerst de halve ambtelijke staf van de desbetreffende gemeente omkoopt. We hebben het hier over een land waar letterlijk de politie (lokale overheid) en het leger (nationale overheid) elkaar van de straat schieten ( niet overdreven, dit gebeurt!! ). Ga dan maar eens als Interpol o.i.d. uitzoeken waar het geld naar toe gaat en wie er uiteindelijk achter zit. En dus welke overheidsfunctionarissen meesnoepen uit de pot, want voor niets gaat de zon op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.