image

Schijf met belastinggegevens duizenden Britten verkocht via eBay

woensdag 3 september 2008, 14:23 door Redactie, 1 reacties

Een paar dagen nadat een overbodige harde schijf met de gegevens van een miljoen Britse bankklanten via eBay werd verkocht, is nu een schijf met de belastinggegevens van duizenden burgers voor nog geen 10 euro van eigenaar verwisseld. Het gaat onder andere om duizenden rekeningnummers, bankcodes, namen en e-mailadressen die op een schijf van het Charnwood Borough Council in Leicestershire stonden. Een Schotse computerexpert wist de disk voor 7,91 euro via de veilingsite aan te schaffen en wilde die gebruiken om te "oefenen".

Via recovery software ontdekte hij niet alleen de belastinggegevens, maar ook 35.000 andere bestanden, zoals rekeningen, foto's van het stadsbestuur en interne memo's. De Schot probeerde contact op te nemen met de security officer van Charnwood, maar kreeg geen antwoord. "Ik kan via deze documenten zien wie financiële problemen heeft en wie de deurwaarder op bezoek krijgt." De informatie op de schijf zou teruggaan tot 2002 en was tot juli nog gewoon in gebruik.

In een reactie laat het stadsbestuur weten dat hardware nooit wordt doorverkocht en dat al het materiaal via een gerespecteerd verwerkingsbedrijf wordt verwerkt, dat alle data via de DOD 5220.22M standaard zou verwijderen. Mogelijk dat de harde schijf of de machine waar die in zat gestolen is. De Britse politie heeft namelijk iemand gearresteerd die bij de verkoop betrokken was. De Schotse eigenaar van de schijf werkt inmiddels mee aan het politieonderzoek en zou de data niet verder hebben verspreid.

Reacties (1)
08-09-2008, 10:03 door Anoniem
Wat doet dat soort data zo wie zo op een harddisk ?! Nooit van centrale opslag, encrypty, etc gehoord....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.