image

US-Cert waarschuwt voor Google Chrome-lek

donderdag 4 september 2008, 13:00 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse waarschuwingsdienst US-Cert waarschuwt gebruikers van Google's nieuwe browser Chrome voor het tapijtbom-lek. Daardoor is het mogelijk voor aanvallers om zonder enige toestemming van de gebruiker bestanden op zijn of haar desktop te plaatsen. Een niet oplettende gebruiker zou dan per ongeluk een kwaadaardig bestand kunnen openen, dat bijvoorbeeld een bekend Windows icoon meekrijgt.

US-Cert adviseert gebruikers daarom via de "Kleine aanpassingen" tab de optie "Voorafgaand aan een download vragen waar een bestand moet worden opgeslagen" in te schakelen en nog steeds voorzichtig te zijn bij het bezoeken en downloaden van bestanden van onbetrouwbare websites.

Reacties (9)
04-09-2008, 13:18 door fish_
Koel, zo snel heb ik nog nooit een waarschuwing voor een nieuw product zien komen.... shame on you Google!
04-09-2008, 13:22 door Nomen Nescio
Kijk, dit verbaast mij nou in hoge mate: na steeds gewaarschuwd te hebben tegen Google vanwege het schenden van de privacy, kregen we kort geleden ineens een heel ander verhaaltje hier. Google was veilig en zo, want dat zei Google zelf.

Dit had dus een heel hoog "Wij van wc-eend"-gehalte. Maar wat zien we nou hier? Advertenties van Google! Waar blijft nou de objectiviteit van security.nl? Ik vrees dat we in de teil genomen worden door de redactie. Ik ga de verhalen voortaan heel voorzichtig lezen en vertrouw er niet meer op dat ze de objectieve waarheid verkondigen.

Heel jammer dit.
04-09-2008, 14:14 door Anoniem
Die Google ads staan er volgens mij al jaren op. Dus huil niet.
04-09-2008, 14:33 door Nomen Nescio
Door AnoniemDie Google ads staan er volgens mij al jaren op. Dus huil niet.
Dan vallen ze nou pas echt op.
04-09-2008, 15:57 door Rene V
Ik heb geen ikoontjes op mijn desktop. Dus elk ikoontje dat daar geplaatst wordt zou ik bij voorbaat al niet vertrouwen.
04-09-2008, 16:12 door Anoniem
Door fish_Koel, zo snel heb ik nog nooit een waarschuwing voor een nieuw product zien komen.... shame on you Google!

Het lijkt of iedereen eraan voorbij gaat dat het een BETA product is.
(Google heeft hier een handje van, GMAIL is ook nog steeds BETA.)
04-09-2008, 17:13 door Nomen Nescio
Nog even een waarschuwing tegen Chrome. Op http://tapthehive.com/discuss/This_Post_Not_Made_In_Chrome_Google_s_EULA_Sucks kan iedereen lezen dat Google alle rechten heeft van ALLES wat via Chrome wordt verstuurd en ze hoeven daar nooit royalties voor te betalen. Hoe brutaal kun je nog zijn?
04-09-2008, 20:48 door RobertoG
@Nomen Nescio: Google had de licentie met te veel cut-and-past in elkaar gezet. Volgens Ars Technica gaat Google het asap aanpassen [ http://arstechnica.com/news.ars/post/20080903-google-on-chrome-eula-controversy-our-bad-well-change-it.html ]
05-09-2008, 22:04 door Jackr64
Door Nomen NescioNog even een waarschuwing tegen Chrome. Op http://tapthehive.com/discuss/This_Post_Not_Made_In_Chrome_Google_s_EULA_Sucks kan iedereen lezen dat Google alle rechten heeft van ALLES wat via Chrome wordt verstuurd en ze hoeven daar nooit royalties voor te betalen. Hoe brutaal kun je nog zijn?

Leuk dat je er eerlijk de anti-googlebronvermelding erbij vermelt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.