image

Niet te misleiden oogscanner gebruikt blinde vlek

zaterdag 6 september 2008, 13:27 door Redactie, 3 reacties

Biometrische scanners voor irissen en vingerafdrukken hebben ondanks hun populariteit een groot nadeel en dat is dat ze te misleiden zijn. Japanse onderzoekers hebben echter een oplossing ontdekt die door zelfs de meest geavanceerde aanvaller niet op de knieën te krijgen is. De aanpak is gebaseerd op de oogreflexen van de gebruiker en die zijn volgens Masakatsu Nishigaki en Daisuke Arai van de Shizuoka Universiteit niet te kopiëren, vervalsen of spoofen. "Biometrische informatie is eenvoudig te kopieren. Daarom is het nodig biometrische authenticatie te ontwikkelen waarbij de biometrische informatie niet geheim hoeft te zijn."

De oplossing zou liggen in de reflexen, die van alle mensen anders zijn. Zelfs als een aanvaller de eigenschappen van een reflex krijgt, zou hij ze niet kunnen nadoen om zo toegang te krijgen. Reflexen zijn van nature namelijk onbewust. Door de locatie van de blinde vlek te gebruiken, een deel van het netvlies achter in het oog waar de oogzenuw samenkomt en het oog verlaat, ten opzichte van het blikveld kan men de gebruiker authenticeren.

De onderzoekers doen dit door een afbeelding binnen en buiten de blinde vlek te laten zien en de tijd te meten voordat de beweging plaatsvond. Hierbij heeft elke individu een uniek patroon. Het team is op dit moment bezig met reflex authenticatie gebaseerd op de blinde vlek en samentrekking van de pupil en de beweging van het oog.

Reacties (3)
07-09-2008, 09:13 door spatieman
en als je iemand nu Zijn ook uitsteekt???
07-09-2008, 11:12 door Anoniem
Door spatiemanen als je iemand nu Zijn ook uitsteekt???

Ja of een lasercorrectie, of wanneer je teveel gedronken hebt :)
07-09-2008, 18:29 door Anoniem
Tja, dan zijn er geen reflexen meer die overeenkomen met de oorspronkelijke: dus geen toegang?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.