image

Britse overheid verliest gegevens 5000 ambtenaren

zondag 7 september 2008, 15:46 door Redactie, 2 reacties

De Britse overheid is weer vertrouwelijke persoonsinformatie verloren, dit keer gaat het om een schijf met de gegevens van 5000 justitiemedewerkers. De 500GB grote schijf is al meer dan een jaar zoek, maar Minister van Justitie Jack Straw is nu pas ingelicht. De data bestaat uit namen, geboortedata, verzekeringsnummers en ook adresgegevens. Men is dan ook bang dat criminelen de gegevens kunnen gebruiken om wraak op het gevangenispersoneel te nemen.

Een bewaker laat tegenover News of the World weten: "Het management heeft veel moeite gedaan om dit stil te houden. Er zijn criminelen die graag hun bewakers terugpakken. Dit geeft ze alle details om wraak te nemen." De informatie zou ook van pas komen bij het bevrijden van criminelen, bijvoorbeeld door het gezin van een bewaker te bedreigen.

Het is inmiddels het zoveelste geval waarbij de Britse overheid gevoelige data verliest. Zo werd een schijf met belastinggegevens op eBay aangeboden en raakte er onlangs nog een USB-stick met de informatie van 84.000 gevangenen kwijt. In 2007 verloor alleen het Ministerie van Justitie de data van 45.000 mensen.

Reacties (2)
08-09-2008, 11:23 door Anoniem
Als een P2P gebruiker een paar liedjes upload is er 1 bedrijf benadeeld en mag de betreffende gebruiker achterlijk diep in de buidel tasten wegens auteursrechten schending. Maar wanneer er bedrijven zéér slordig met de gegevens (dus de levens) van mensen omgaan dan probeert men dat stil te houden of in het uiterste geval zegt men "oh sorry". Wordt het niet eens tijd dat ook het onzorgvuldig omgaan met gegevens bestraft wordt? Laat die bedrijven maar eens een schade vergoeding betalen aan de betrokken personen.
Al is het alleen maar om een voorbeeld te stellen zodat anderen twee keer nadenken voordat ze wederom onzorgvuldig te werk gaan; de zelfde werkwijze als gebruikelijk in de auteursrechten zaken...

Stap eens af van de gedachte: het is niet van mij, ik ondervind er geen gevolgen van, dus wat zou ik me druk maken...
08-09-2008, 12:07 door spatieman
wat hebben die britten toch altijd met het verlies van dergelijke gegevens.
het wordt tijd dat ze die cameras op computers gaan richten, en niet op de mensen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.