image

Hackende belegger krijgt twee jaar cel

dinsdag 9 september 2008, 13:10 door Redactie, 5 reacties

Een Indiase man die aandelenkoersen manipuleerde door de accounts van beleggers te hacken, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De 35-jarige Thirugnanam Ramanathan, woonachtig in Maleisië, wist bij zeker 60 online beleggers in te breken. Hij kocht via de gehackte accounts aandelen die hij al bezat, waardoor de waarde ervan toenam. Dan verkocht hij zijn eigen aandelen tegen een enorme winst. Naast zijn gevangenisstraf moet hij ook 360.000 dollar terugbetalen. Ramanathan werkte samen met twee anderen, die nog op hun veroordeling wachten.

Reacties (5)
09-09-2008, 15:01 door Dr.Wh4x
Auch, dat word dokken
09-09-2008, 15:41 door Anoniem
Dit zal EURONEXT ook overkomen als ze hun ICT-beveiliging niet, door mensen met voldoende kennis en kunde op ICT-security gebied, op orde heeft laten maken.

Helaas beschikken ze zelf niet over zulke mensen en accepteren ze GRATIS hulp die hun aangeboden word niet.
Wanneer je hun zou wijzen op, kinderlijk eenvoudige ,security leaks, word je op agressieve en assosiale toon door iemand van ISP(Peter A.J. Willemsen)(http://www.ispbv.nl) te woord gestaan met advocaten,techneuten, notarissen en Henk Bessels aan zijn zeide. Zij leggen je dan uit dat ze aangifte zullen doen als je in de media verteld dat je lekken hebt gevonden. Alles word netjes genotuleerd door de notaris en wanneer je over een onderwerp wil spreken dat ze niet in de notulen willen hebben word je op agresieve wijze en met geheven stem afgekapt.......................denk ik

Ik zal het dan ook nooit in de media vertellen als ik lekken ,zo als sql-injectie, gevonden zou hebben in websites in beheer van EURONEXT; Dat zou me jaren van mijn leven kosten aan rechtzaken.
Het is zelfs zo dat, als ik op dit moment kennis zou hebben van een lek waar door je willekeurige aandelen portefeuilles kan beheren, ik dit niet zou durven melden bij EURONEXT.

Wel durf ik mijn mening ten gehoren te brengen;
Ik vind EURONEXT een incompotent bedrijf waar klaarblijkelijk geen enkele controle op is en dat gebruik maakt van onwettige en ongeoorloofde handelswijze.

Ik vind het in en in triest dat er geen controle is op bedrijven die door nalatigheid en onkunde de volledige europese beurshandel ten gronden kunnen brengen.

Greetingz,
Jacco
(Ask your self : Did he make this up? in so much detail?)
09-09-2008, 15:51 door spatieman
2 jaar?
Relatief weinig lijkt me eerder.
09-09-2008, 16:56 door Anoniem
Door AnoniemHelaas beschikken ze zelf niet over zulke mensen en accepteren ze GRATIS hulp die hun aangeboden word niet.

Misschien moet je eens een rekening opstellen...gratis hulp wordt meestal door bedrijven die geld verdienen gezien als iets wat niet mogelijk is.

Ps: Gelukkig gebruik je fictieve voorbeelden (....Ik zal het dan ook nooit in de media vertellen als ik lekken ,zo als sql-injectie, gevonden zou hebben in websites in beheer van EURONEXT...) want posting kan ook als media gezien worden.
10-09-2008, 09:00 door Anoniem
Eeh Jacco.. Ik mis een beetje de link tussen het nieuws artikel en jou reactie eigenlijk. Er zijn wel overeenkomsten, maar waarom gaat het specifiek over Euronext? Handelde deze "hacker" via Euronext?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.