image

"Nederland voorkeursdoelwit jihadistische netwerken"

dinsdag 9 september 2008, 16:52 door Redactie, 29 reacties

Als gevolg van de film Fitna blijkt dat Nederland momenteel één van de voorkeursdoelwitten van internationaal opererende jihadistische netwerken is, zo beweert de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding (NCTb). Vanwege de verkregen informatie blijft de internationale dreiging voor Nederland onverminderd. Die ging in maart van beperkt naar substantieel. Substantieel betekent dat de kans op een aanslag in Nederland of tegen Nederlandse belangen reëel is. Volgens de NCTb is de internationale dreiging voor Nederland door ontwikkelingen in de afgelopen periode "manifester gemaakt".

"De voornaamste reden hiervoor lijkt gelegen in de film Fitna die door jihadisten wordt beschouwd als een zware belediging en provocatie. Nederland werd al langer genoemd op internationale jihadistische webfora," zo staat in het dreigingsbeeld dat vanmiddag door de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Tweede Kamer is gestuurd.

In het dreigingsbeeld komt ook internet aan bod. Daar zou sprake zijn van een heropleving van islamistisch radicalisme, waar eerder een verminderde activiteit werd geconstateerd. Een andere ontwikkeling is dat een deel van het islamistisch radicalisme plaatsvindt op "afgeschermde gedeelten van internet". De NCTb waarschuwt verder voor een nieuwe radicaal-islamitische website die tweetalig is (Engels en Nederlands). "Deze meertaligheid heeft als doel een grotere doelgroep te bereiken."

Reacties (29)
09-09-2008, 17:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-09-2008, 17:32 door Rene V
Tja joh, scheer alle Nederlanders over een kam wat betreft dat hele Fitna gedoe, ook al ben je het niet eens met Wilders. Een aanslag waarbij dan bijvoorbeeld onschuldige Nederlanders omkomen die niets met Wilders en zijn iedeëen te maken willen hebben en waaronder zelfs moslims ook het loodje kunnen leggen, speelt dan alleen maar in de kaart bij diegene die Wilders visie wel delen. Maar dat is natuurlijk niet iets waarbij de extremistische moslims stilstaan. Overigens wordt extremistisch geweld in de Koran absoluut verafschuwd en verboden en doen de extremistische moslim groepen hun geloof dus geen eer aan door hun eigen geloof absoluut verkeerd te interpreteren.
Wat nou als iemand God of Allah beledigd? Dan zullen ze daar toch voor boeten wanneer hun tijd om te sterven is gekomen? Dan zullen ze naar de Hel gaan toch? Dus waarom je eigen dan nog druk maken en gewoon denken: wacht maar, jou oordeel gaat nog wel komen.
Ik ben niet gelovig, maar heb wel respect voor diegene die het wel zijn. Of dat nu Christenen, moslims of joden zijn. Moeten ze allemaal lekker zelf weten, maar ga mij niet veroordelen als mens, omdat ieder mens zondigt, en zeker extremistische moslim fundamentalisten.

Gij zult niet doden is volgens mij ook iets wat in de Koran staat. En dan zullen er dus ook geen uitzonderingen moeten zijn. Als God of Allah soldaten op aarde wil hebben, dan moet ie ze maar zelf sturen. ;-)
09-09-2008, 17:56 door Anoniem
Dit toont des te meer aan dat die gasten totaal geen verstand hebben van wat dan ook. Iemand maakt een film en 15 miljoen worden meteen als doelwit beschouwt.

En dan raar opkijken wanneer dat generaliseren andersom ook gebeurd.
09-09-2008, 18:15 door Eerde
Wat een onzinnig WC-eend verhaal, nee..... de overheid zal zeggen dat er geen reden is om nog een paar miljard aan de zg 'terroristen'-industie te spenderen ? Tjibbe Joustra zal zeggen: "hef mijn functie maar op", hahaha.
Nog belangrijker vinden Balkie & Co. de open mogelijkheid om heel NL op privacy gebied te monitoren.

En maar kankeren over Google.....
Weet je wat is is een splinter balk verhaal.

Verder denk ik dat het een strak plan is om als terrorist eens wat aanslagen in NL te plegen, dan kunnen we tenminste beginnen met het deporteren van het uitschot.
09-09-2008, 19:10 door spatieman
het is een Wij van WC eend verhaal.
er wordt maar gemekkert vanuit de overheid om haar burgers, kuch, zogenaamd te beschermen.
Maar er gebeurd niets,
Het enige ,wat er gebeurd is, dat via de ID plicht alleen maar de staatskassa gespekt wordt.
Maar verder gebeurd er niets.
09-09-2008, 20:08 door Anoniem
tsja, minimaal 80% van de nederlanders is het helemaal niet eens met fitna en wilders...

net als minimaal 80% van de moslims helemaal niets met die radicale moslimvarianten heeft...

maar deze paar % bepalen wel het dagelijks leven lijkt het, als die 20% (en ik denk eerder aan hooguit 5%) nu even die andere 20% (en ook hier is een paar % veel realistischer) lastig gaan vallen dan kan ruim 80% van de mensen op aarde gewoon rustig samenleven...

maar stel eens dat er in nederland 100 slachtoffers door terrorisme zouden vallen, dan komen er per jaar nog steeds meer mensen om in het verkeer, tijdens het werk of de nummer 1 klussen in en om het huis.
hebben we ook vergaande maatregelen om klussen in en om het huis tegen te gaan? bijvoorbeeld...

het overgrote deel van de mensheid is slachtoffer van de genomen maatregelen, en hoe logisch is het om 99% van de bevolking te benadelen voor een marginaal effect? ik vind het grote larie!
(vergeet ook niet het doel van "terrorisme", hoe meer we maatregelen nemen, hoe meer we terreur zn doel laten bereiken)
09-09-2008, 20:20 door Brcak
Het is pure provocatie zoals het in het artikel wordt genoemd. Dus ongeacht de redenen waarom en hoe van beide kanten is dit door iedereen voorspeld. Dus in geval van Wilders: waarom Fitna uitbrengen terwijl je weet dat dat tot rellen kan leiden en misschien ook terroristische aanslagen? Om alleen te bewijzen dat je vrij bent in je mening?

Stel je gaat in Amerika een club binnen waar alleen maar negers komen, verkleed in wit pak met een puntige hoed op je hoofd lijkend op een Ku Kux Klan lid. Waag het dan om te zeggen dat je vrij bent van meningsuiting in de vorm van dat je dragen mag wat je zelf wil. Ik dacht het niet :P

Heel stom, maar je kunt dan toch al van te voren voorspellen wat de consequenties van je handelen zal zijn? Hetzelfde geldt bij de film Fitna. Wilders heeft er uiteindelijk (behalve de populariteit) niets mee gewonnen, alleen maar meer haat gezaaid onder de mensen van beide kanten.
10-09-2008, 04:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-09-2008, 07:54 door Anoniem
Ja, geef Fitna maar de schuld maar dat we al tweeeneenhalfjaar tegen de Taliban knokken in een godvergeten oord zal geen bijdrage leveren aan deze dreiging??? Dacht van wel. Maar ja je hebt Fitna als afleidingsmanouvre wat een zielig klein kut kabinet is dit en wat is Balkenende een incompetente man.
10-09-2008, 08:04 door Brcak
Door Hugo@Brcak: je zou het goed doen in de politiek. De vrijheden in dit land opgeven omdat een paar extremisten met geweld dreigen. Complimenten!

Helemaal niet. Ik vind gewoon dat je wel achter de consequenties van je uitlatingen moet staan. Ondanks dat je vrijheid van meningsuiting hebt, betekent het nog niet dat je publiekelijk kan zeggen wat je maar wilt. En daar valt onder, het beledigen of provoceren van een persoon of groep personen etc.
10-09-2008, 08:33 door Anoniem
Het is wel weer erg gemakkelijk om te roepen Fitna! Immers is het niet vreemd om te veronderstellen dat een mogelijke dreiging -als het bericht al reeel is- minstens evenveel te maken heeft met de deelname van Nederland aan de oorlog in Uruzgan en eerder in Irak. Wat dat betreft verschuilt het kabinet zich erg gemakkelijk achter Wilders, en schuift ze daarmee iedere verantwoording van zich af. Daarnaast heeft men er, net als de Amerikanen, een handje van om iedere vijandelijke handeling ook in oorlogsgebied als "terrorisme" te bestempelen.
10-09-2008, 09:24 door Anoniem
Als de NWO niet snel een echte aanslag organiseert in Nederland, gelooft binnenkort helemaal niemand ze meer..... ;)
10-09-2008, 09:39 door Nomen Nescio
Wij zijn een tolerant volk. Dus terreur tolereren we ook. Kijk maar naar die eikel van een advocaat die niet voor de rechtbank wil opstaan. Alle mensen zouden gelijk zijn. Nou, waarom geeft hij vrouwen dan geen hand en mannen wel? En wij accepteren dat klootzakkengedrag ook nog. Of kijk eens naar die Marokkaanse lieverdjes, niet alleen in Amsterdam, maar overal slaan ze er op los. Weg met dat tuig. Ga eerst maar eens leren hoe je je fatsoenlijk gedraagt.
10-09-2008, 10:05 door Arno Nimus
Al vanaf maart is de kans op een aanslag reëel, maar hoe "reëel" is dat dan? En waarom zouden die netwerken pas een half jaar na uitkomen van die film mogelijk van plan zijn te overwegen na te denken over de uitwerking van een eventueel te plannen aanslag? Als ze hier een bom hadden willen laten ontploffen dan hadden ze dat al lang gedaan, toch?

Ach, die schattige reclame over apothekers die opletten enzo die sinds vorige week weer op de radio te horen zijn zullen ook niet toevallig zijn lijkt me. (of hebben die terroristen gewacht tot die spotjes klaar waren soms??)

Volgens mij is het gewoon een hoop stront.
10-09-2008, 10:07 door Arno Nimus
Door Nomen NescioNou, waarom geeft hij vrouwen dan geen hand en mannen wel?
Waar heb jij gelezen dat deze advocaat vrouwen geen hand wenst te geven?
10-09-2008, 10:37 door Anoniem
In dit hele verhaal is er maar 1 terrorist, dat is degene die mensen met niet bewijsbare dreigingen bang maakt en daar nog budget voor krijgt van de mensen die hij dat flikt. Riekt een beetje naar het principe van Hegel.

De ophef rond Fitna is voor mij nog steeds een raadsel, aangezien het niks meer is dan een verzameling van video fragmenten uit de media die door meneer pruik aan elkaar geplakt zijn.
10-09-2008, 11:05 door Anoniem
@Nomen Nescio: alsof elke religestoorde moslim meteen een terrorist is. We hebben meer last van gestoorde gristenen die roepen dat oorlogen hun gods wil zijn en die kernwapens hebben, zoals die Palin doet. Ik denk dat Hugo gelijk heeft: er zal wel weer iets doorgedrukt moeten worden.

Misschien wel dat verplichte DNA onderzoek waar men het gister over had - eerst roepen dat het tegen terroristen is, en daarna bij iedereen die minder dan 20 km af woont van een buurtsuper waar wel eens een rol drop gejat is DNA afnemen om de grote landelijke database te vullen.
10-09-2008, 11:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-09-2008, 13:26 door Eerde
Door Arno Nimus
Door Nomen NescioNou, waarom geeft hij vrouwen dan geen hand en mannen wel?
Waar heb jij gelezen dat deze advocaat vrouwen geen hand wenst te geven?
Lees je geen nieuws Arno ?
De advokaat, wilde eerst bij de sociale dienst gaan werken maar weigerde vrouwen een hand te geven, dus werd niet aangenomen, geldt voor alle Rotterdamse ambtenaren.
Vervolgens wil deze vette varkenskop niet opstaan voor de rechtbank. Hij schijnt niet te begrijpen/weten dat het niets te maken heeft met ongelijkheid, de rechter als beter mensch, maar met respect voor de rechtspraak en de NL wet. Accepteert hij de NL wet niet, dan hoort hij niet als advoblaat op te treden.

Nee ook die blinddoek van vrouwe Justitia heeft nix met bondage of SM te maken...
10-09-2008, 13:29 door Eerde
Humor, net op het journaal een stukje rechtbank...
De bode zegt: "De Rechtbank, wil iedereen gaan staan", dus niet "De Rechter,...".
10-09-2008, 16:28 door SirDice
Zonder iets te doen hebben de terroristen allang gewonnen hier in Nederland. Een vergeten rugzak wordt immers niet meer naar gevonden voorwerpen gebracht. Nee, men ontruimt direct het station en de EOD mag opdraven..
10-09-2008, 18:00 door Rene V
Door Eerde
De advokaat ...bla bla bla.. vrouwe Justitia heeft nix met bondage of SM te maken...

Prima als je iemands spelling verbeterd hoor Eerde, maar wees dan wel zo consequent om zelf ook geen spelfouten te maken. "nix" is namelijk officieel geen Nederlands woord en wordt dan als zodanig niet op die manier gespeld. ;-)
10-09-2008, 18:46 door Eerde
Door René V
Door Eerde
De advokaat ...bla bla bla.. vrouwe Justitia heeft nix met bondage of SM te maken...

Prima als je iemands spelling verbeterd hoor Eerde, maar wees dan wel zo consequent om zelf ook geen spelfouten te maken. "nix" is namelijk officieel geen Nederlands woord en wordt dan als zodanig niet op die manier gespeld. ;-)
Waar en wie spreek ik aan op zijn/haar Nederlandse spelling.... niet iets dat ik snel zou doen, 'so.... jug my memory'.
Ik ben zeer consequent in het gebruik van mijn Nederlands;
Nix, vout, gebruikert, M$, et.c etc. teveel om ze hier allemaal op te noemen. Ook bovenstaand maak ik dankbaar gebruik van de Nederlandse taal. De voorbeeldjes advokaat en advoblaat hebben nix met vout spellen te maken maar zijn zo geschreven om een punt te maken.
10-09-2008, 19:19 door Brcak
Door Hugo
Als jouw actie zich aan de Nederlandse wet houdt, dan mag je er vanuit gaan dat de gevolgen ook binnen de Nederlandse wet blijven. Is dat niet het geval, dan is dat niet de schuld van de actie-nemer, maar degene die verantwoordelijk is voor de gevolgen. Ziet de actie-nemer om reden van de gevolgen af van zijn actie, dan is hij/zij dus in zijn wettelijk beschermde vrijheid beperkt. Als je je daar niet tegen verzet, dan ondermijn je dus de Nederlandse wet en de daaruit voortvloeien vrijheden.

En gezien het feit dat een Nederlandse rechter heeft bepaald dat Geert Wilders met zijn uitspraken en de film Fitna geen Nederlandse wet heeft overtreden.....

Je snapt mijn punt niet. Natuurlijk heeft Wilders geen wet overtreden, ik heb ook nooit anders beweerd in mijn reacties. Het punt is dat die man door zijn uitlatingen veel mensen in gevaar heeft gebracht, ongeacht of die nou wel of niet volgens de wet strafbaar is.
Zou jij je geliefden in gevaar brengen en hetzelfde doen om je vrijheid van meningsuiting te uiten?

Door Anoniem (11:05)
De ophef rond Fitna is voor mij nog steeds een raadsel, aangezien het niks meer is dan een verzameling van video fragmenten uit de media die door meneer pruik aan elkaar geplakt zijn.

Precies. Een verzameling fragmenten uit de media, maar dan met een achterliggende gedachte. De cartoon van de profeet die de Deense cartoonist heeft gemaakt is er ook in opgenomen en daarmee maakt Wilders zijn standpunt alleen maar duidelijker mee. Hij heeft weliswaar in dit fragmenten-plakwerk vrijwel niks aan eigen tekst of video toegevoegd, maar hij laat met deze video zien dat hij wel achter deze gedachte staat. Wettelijk is er niks mis mee en heeft Wilders de vrijheid van meningsuiting, maar je moet begrijpen dat er mensen zijn die het helemaal niks intereseert waar wij zijn en wat onze wetgeving is. Die mensen zien alleen beledigend materiaal over iemand dat die mensen als het heilig beschouwen.
10-09-2008, 22:27 door Rene V
Door Eerde
Waar en wie spreek ik aan op zijn/haar Nederlandse spelling.... niet iets dat ik snel zou doen, 'so.... jug my memory'.
Ik ben zeer consequent in het gebruik van mijn Nederlands;
Nix, vout, gebruikert, M$, et.c etc. teveel om ze hier allemaal op te noemen. Ook bovenstaand maak ik dankbaar gebruik van de Nederlandse taal. De voorbeeldje advokaat en advoblaat hebben nix met vout spellen te maken maar zijn zo geschreven om een punt te maken.

Ah :-) point taken
11-09-2008, 10:02 door Anoniem
Door Eerde
Lees je geen nieuws Arno ?
Jawel, maar dit stukje heb ik blijkbaar nergens gelezen. :) Mijn fout.

Door Eerde
De advokaat...
Ik begrijp dat je hiermee een punt wilt maken. Maar mij ontgaat dat punt een beetje...
11-09-2008, 11:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-09-2008, 14:06 door Anoniem
Door Nomen Nescio
Ga eerst maar eens leren hoe je je fatsoenlijk gedraagt.
Zou het wat kunnen zijn om alvast te beginnen met het goede voorbeeld te geven?
11-09-2008, 14:10 door Eerde
Door Anoniem
Door Eerde
Lees je geen nieuws Arno ?
Jawel, maar dit stukje heb ik blijkbaar nergens gelezen. :) Mijn fout.

Door Eerde
De advokaat...
Ik begrijp dat je hiermee een punt wilt maken. Maar mij ontgaat dat punt een beetje...
Je weet toch wel het verschil tussen advocaat en advokaat ?
En je weet toch ook wat moslims hebben met (een van de ingredienten van) advokaat ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.