image

De anti-wormen zijn los, experts tekenen bezwaar aan

woensdag 5 september 2001, 09:15 door Redactie, 4 reacties


Twee hobbyisten hebben onafhankelijk van elkaar software ontwikkeld die de Code red worm, die zich voorplant via lekke Microsoft IIS webservers, onschadelijk moet maken.
Experts maken om ethische redenen bezwaar. Ook goede wormen verlenen zichzelf ongeoorloofd toegang tot systemen, en kunnen bovendien onbedoelde bij-effecten hebben.

De grafieken van Security.nl laten de laatste dagen een lichte stijging van het aantal inbraakpogingen door Code Red II, c en d wormen zien. Wat hier de oorzaak van is, is nog niet duidelijk.

Reacties (4)
05-09-2001, 11:02 door GreyGhost
Het is toch redelijk logisch dat de laatste paar dagen er weer meer codered activiteit is. De originele worm valt vanaf de 19e tot het eind van de maand het witte huis aan, in deze tijd scant hij niet naar ongepatchte servers. Hij begint pas vanaf de 1e van de volgende maand weer te zoeken naar kwetsbare servers en aangezien de maand net weer begonnen is ....
05-09-2001, 11:20 door hzlz
Zou de reden achter de verhoogde activiteit van CodeRed2 niet het einde van de vakantie zijn? Je weet wel, 4 weken spaanse kust, nu weer aan het werk, dus computer aan ... e voila!
06-09-2001, 11:18 door Anoniem
Sinds een kleine twee weken kom ik steeds vaker windhoos2k dozen tegen die blijkbaar na een tijdje weer uitgezet worden, om de volgende dag weer vrolijk opnieuw te beginnen met scannen.
Vakantie kan ook een reden zijn, maar ik heb het gevoel dat er nog heel wat thuiskazers niet in de gaten hebben dat ze 'bezoek' hebben gehad..
Een anti-worm lijkt dan op het eerste idee wel grappig (ik had zelf ook al vrij snel zoiets bedacht), maar het is zeker niet de beste oplossing vind ik. Ook een 'goeie' worm vreet andermans BW op om maar eens wat te noemen. En een worm die ongevraagd mijn systeem gaat patchen..Tja, daar hangt een hele MORELE discussie aan vast denk ik, geen technische..
09-09-2001, 23:05 door razor
Vind het nog niet zo gek dat die anti-worm er komt, mensen die hun bak nu nog niet hebben gepatch zullen dat waarschijnlijk ook niet meer doen en alleen maar het internet vervuilen door die worm.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.