image

Vierjarig kind slachtoffer van identiteitsdiefstal

donderdag 11 september 2008, 15:11 door Redactie, 4 reacties

De ouders van een vierjarig Amerikaans meisje stonden vreemd te kijken toen bleek dat een identiteitsdief met het social security nummer van hun dochter aan de haal was gegaan. Bij het doen van de belastingaangifte kwamen ze erachter dat het nummer van de kleuter door iemand anders werd gebruikt. Hierdoor konden de ouders geen kinderbijslag ontvangen of voor het belastingvoordeel in aanmerking komen.

Waarschijnlijk is het social security nummer gestolen toen de ouders hun dochter voor een gezondheidsverzekering inschreven, wat tevens betekent dat de vierjarige niet verzekerd is. Bij elkaar zou het gezin door de diefstal 2000 dollar aan vergoedingen zijn misgelopen.

Reacties (4)
11-09-2008, 19:26 door Anoniem
leuk, maar moet je dit eens ontdekken op het moment dat er wel echt iets aan de hand is, en die diensten en instanties ineens nodig zou hebben, bijvoorbeeld als je onverwacht naar het ziekenhuis moet.

dit gezin mag heel erg blij zijn dat ze er op deze manier achter komen, en niet op een moment dat je spoedeisende hulp nodig hebt!

wat ik mij wel afvraag, grote kans dat zoiets gebruikt is voor belastingontduiking of iets dergelijks, hoe kan een sofinummer van een 4jarige voor zoiets misbruikt worden? dan zou er toch direct een seintje moeten komen dat het om een 4jarige zn sofinummer gaat?
11-09-2008, 20:12 door Anoniem
Is wel makkelijk he, van alle mensen nummertjes maken.
12-09-2008, 08:38 door Lamaar
Dat verhaal is niet af. Konden ze de boel recht laten zetten? Is de dief gepakt?
12-09-2008, 09:23 door Anoniem
Het verhaal heeft een vervolg want het lijkt me makkelijk om de dader te achterhalen. Dit nummer heeft nu immers een ander adres en banknummer. Of mis ik iets ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.