image

VS bang voor cyberaanvallen op elektriciteitsnet

vrijdag 12 september 2008, 13:16 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse overheid is bang dat het elektriciteitsnet door hackers wordt aangevallen en geeft daarom de Federale Commissie voor de Regulering van Energie meer mogelijkheden om de verdediging te regelen. Tijdens een hoorzitting lieten zowel experts als beleidsmakers weten dat de dreiging echt is en er wetgeving moet komen om het probleem aan te pakken. "Het Ministerie van Energie ontdekt regelmatig nieuwe beveiligingslekken in de controlesystemen die door veel organisaties gebruikt worden," zegt assistent secretaris Kevin Kolevar. "We overdrijven niet, cyberaanvallen tegen controlesystemen vinden plaats en worden steeds complexer."

Volgens de commissie is de huidige wetgeving niet voldoende om cyberaanvallen op een "tijdige" en "vertrouwelijke" manier af te slaan. Tijdens een recente audit ontdekte de commissie dat zeker 30 organisaties hun beveiliging niet op orde hebben. Dankzij de nieuwe wetgeving, die naar alle waarschijnlijkheid volgende week wordt aangenomen, kunnen organisaties worden verplicht om de regels te volgen.

Reacties (8)
12-09-2008, 14:08 door spatieman
de zooi niet aan internet knopen zou ook wel eens kunnen helpen *g*
12-09-2008, 15:55 door rob
Ik krijg altijd rillingen bij die twee woorden 'meer mogelijkheden', die ik al voel aankomen voordat ik de body van zo'n bericht begin te lezen.

En inderdaad, waarom zou dit niet opgelost kunnen worden door die systemen uberhaupt al niet in een gesloten en veilig afgeschermd netwerk te hangen, in plaats van al niet niet direct of indirect aan het internet? Dat zal wel weer lastig zijn..
13-09-2008, 01:12 door Anoniem
De VS kan/mag meer bang zijn dat ze in de zak van een totalitair (zeg maar rustig fascistisch, hoewel ze zichzelf deze keer de Communistische Partij noemen) regime zitten, hoewel het daar nu natuurlijk al een beetje te laat voor is.....

"The enormous gap between what US leaders do in the world and what Americans think their leaders are doing is one of the great propaganda accomplishments of the dominant political mythology." Michael Parenti political scientist
13-09-2008, 09:27 door Anoniem
amerikanen zijn nu eenmaak graag bang. krijg je gehoorzame burgers van en het is goed voor de economie.
13-09-2008, 13:10 door Anoniem
Een presentatie van een operationeel research systeem dat geschikt is als SCADA systeem zoals hierboven bedoeld is te vinden in de link http://picasaweb.google.com/freemovequantumexchange. De veiligheid van het systeem is Informatie-Theoretisch bewijsbaar en de netwerk funkties zijn volledig gescheiden van de informatieverwerking en -opslag functies.
15-09-2008, 09:50 door Airsecure
CERN (9000 wetenschappers!) krijgen het ook niet voor elkaar om de boel dicht te zetten. En al staat de boel dicht (perceptie) dan wordt er wel weer een nieuw lek gevonden. Het houdt ons wel allemaal lekker aan het werk. Ik zeg: "Adem in en adem uit".
15-09-2008, 13:41 door Anoniem
Gewoon een goed hek op de centrale heenzetten en geen internet in de controle kamer aansluiten. Is dat dan niet veilig genoeg voor de Amerikanen? Hoe deden ze dat voor ze internet hadden vraag ik mij dan af. Konden ze toen ook al gehacked worden op deze manier?
16-09-2008, 13:42 door Anoniem
Door AnoniemGewoon een goed hek op de centrale heenzetten en geen internet in de controle kamer aansluiten. Is dat dan niet veilig genoeg voor de Amerikanen? Hoe deden ze dat voor ze internet hadden vraag ik mij dan af. Konden ze toen ook al gehacked worden op deze manier?

LOL voordat het Internet was 'vrijgegeven' voor burger gebruik, bestand het als militair netwerk.... ARPA anyone !? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.