image

Nationale Recherche arresteert 5 vermoedelijke hackers

vrijdag 12 september 2008, 17:51 door Redactie, 10 reacties

Het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche heeft vijf mannen aangehouden die worden verdacht van het hacken van de Universiteit van Michigan en een aantal West-Europese universiteiten. De hackers zouden op de gehackte servers een programma hebben geïnstalleerd om illegale films en spellen te verspreiden. Via "kwaadaardige software" wist een van de hackers de wachtwoorden van de systeembeheerders te achterhalen. Daarmee kreeg hij volledige toegang tot en controle over het computersysteem van de universiteit. De hacker gebruikte ook software om zijn sporen te wissen.

Uiteindelijk bleek dat 14 computernetwerken van de universiteit waren gehackt. Medewerkers van de Universiteit van Michigan ontdekten dat de inbraken van Nederlandse IP-adressen afkomstig waren. De totale schade en kosten bedragen volgens de universiteit meer dan 100.000 dollar.

Op verzoek van de Amerikaanse justitie is in het voorjaar door het Team High Tech Crime van de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) een onderzoek gestart. Nadat het Team High Tech Crime de identiteit van de vermoedelijke hacker wist vast te stellen, is de 22-jarige man op 27 augustus aangehouden in zijn woonplaats Amsterdam. Bij de doorzoeking van zijn studentenwoning is beslag gelegd op zes computers, een drietal mobiele telefoons en een aantal gegevensdragers. Ook legde het Team High Tech Crime beslag op de website wizardforum.nl.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat de man op internet met een groep hackers contacten onderhield over het inbreken in computers en illegaal verspreiden van films, muziek en software. Het Team High Tech Crime ging woensdag over tot de aanhouding van vier medeverdachten uit de groep hackers. Zij zijn afkomstig uit Sloten, Hengelo, Dokkum en Groningen. Alle verdachten zijn door het Team High Tech Crime de afgelopen dagen verhoord over hun vermoedelijke betrokkenheid bij het hacken van computersystemen, diefstal van wachtwoorden en toegangscodes, overtreding van de Auteurswet en deelneming aan een criminele organisatie. Na verhoor zijn de verdachten, ook de eerder aangehouden man, vandaag door het Landelijk Parket in vrijheid gesteld.

Reacties (10)
12-09-2008, 18:32 door Anoniem
Tjonge jonge, is het weer zo ver... weer een NL FXP board gepakt. Anno 2008 moeten die toch onderhand eens weten dat ze PROXIES(!) moet gebruiken en dus OOK voor transfers en niet alleen voor het hacken/scannen! Dat de Nederlandse overheid hier weer aandacht aan besteed aan zulke flut zaken waarbij het altijd weer gaat om ongepatchte workstations/servers door die door flut systeembeheerders worden beheerd op universiteiten is echt belachelijk. Met een beetje geluk de domain admin z'n pass loggen vanaf een intern bereikbare belangerijke server waar ie dagelijks op ingelogd is wat hier waarschijnlijk weer is gebeurd, en daarna vervolgens met een batch file en psexec volledig automatisch een rootkit/ftp erop gooien op al die bakken in het domein. Dit gebeurd zo ontzettend vaak elke dag weer. De enige schuldigen hierin zijn de systeembeheerders en niet die fxp kiddos die nooit data corrupten op systemen (want dat is hun intentie niet). Laat ze dat uit de lucht gegrepen 100.000 dollar bedrag maar verhalen op de sysops, of nog beter, ontsla ze!
12-09-2008, 18:55 door Anoniem
Elke universiteit is gehacked en heeft dit soort software draaien..Waar dan ook ter wereld..
12-09-2008, 19:44 door Anoniem
Vermoedelijk leden van het Wizdom FXP-team?
13-09-2008, 09:30 door spatieman
vermoedelijk.
en anders, laatje open..
14-09-2008, 16:43 door sjonniev
Wanneer is de uitlevering?
15-09-2008, 10:39 door Anoniem
Het feit dat elke dag wordt ingebroken in auto's, is dat voor jou ook reden om er niks meer aan te doen en de eigenaar van een auto aansprakelijk te stellen. Dit zijn weer van die typische scriptkiddies replies......
15-09-2008, 13:37 door Eerde
Ja, dat hacken is een gevaarlijk beroep, gelukkig lees ik zelden dat er crakers worden gearresteerd ;)
15-09-2008, 15:25 door Anoniem
...waarbij het altijd weer gaat om ongepatchte workstations/servers door die door flut systeembeheerders worden beheerd...[/quote]
Aha, dus als de systemen niet afdoende beschermd zijn, mag je zonder meer gebruik maken van de CPU/memory/disk-resources??? Klinkt goed, dit doortrekkende mag je dus ook gebruik maken van de hardware-resources van een attractieve jongedame, zolang ze zichzelf maar niet afdoende heeft beschermd. Geweldig !!!
02-10-2008, 20:39 door Anoniem
Door AnoniemTjonge jonge, is het weer zo ver... weer een NL FXP board gepakt. Anno 2008 moeten die toch onderhand eens weten dat ze PROXIES(!) moet gebruiken en dus OOK voor transfers en niet alleen voor het hacken/scannen! Dat de Nederlandse overheid hier weer aandacht aan besteed aan zulke flut zaken waarbij het altijd weer gaat om ongepatchte workstations/servers door die door flut systeembeheerders worden beheerd op universiteiten is echt belachelijk. Met een beetje geluk de domain admin z'n pass loggen vanaf een intern bereikbare belangerijke server waar ie dagelijks op ingelogd is wat hier waarschijnlijk weer is gebeurd, en daarna vervolgens met een batch file en psexec volledig automatisch een rootkit/ftp erop gooien op al die bakken in het domein. Dit gebeurd zo ontzettend vaak elke dag weer. De enige schuldigen hierin zijn de systeembeheerders en niet die fxp kiddos die nooit data corrupten op systemen (want dat is hun intentie niet). Laat ze dat uit de lucht gegrepen 100.000 dollar bedrag maar verhalen op de sysops, of nog beter, ontsla ze!


nog iemand met verstand ;)
16-10-2008, 18:24 door Anoniem
je gaat een auto inbraak toch niet vergelijken met een computer inbraak sufferd.

ff voor de duidelijkheid hacken is geen inbreken, je zit nl thuis achter je pc remote in te loggen thats it.

fxp kiddo's doen niks, zetten alleen maar stuff op je hd, die dan weer door wat vriendjes geleeched kennen worden.
vaak zetten ze het systeem ook nog eens potdicht voor andere hackers...
het enigste wat ze nemen is wat schijfruimte, dan spreek je toch niet over inbraak.

degene die virusjes coden en daarmee pc's "doodmaken" zijn dan zeker te vergelijken met moordenaars?

hahaha
paniekzaaiers...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.