image

Wetenschappers ontwikkelen terroristen-detector

maandag 15 september 2008, 12:54 door Redactie, 5 reacties

Wetenschappers hebben een scanner ontwikkeld die in schoenen, kleding en bagage verborgen explosieven en wapens kan detecteren terwijl de terroristen er op de luchthaven mee rondlopen. Het systeem kan de verborgen apparaten niet alleen meteen detecteren, reizigers hoeven niet meer hun kleding uit te doen of hun bagage op de band te leggen. Wetenschappers van de Universiteit van Manchester zijn voor de ontwikkeling verantwoordelijk en er is inmiddels grote interesse vanuit de VS en een prototype zal op het vliegveld van Dallas worden getest.

"Als het apparaat eenmaal is geperfectioneerd, kost het slechts een paar duizend euro en kan het onder de vloerbedekking en tegels van vliegvelden worden geplaatst om schoenbommen zonder het gebruik van radar of camera's te detecteren. Het kan ook de eigenschappen van nieuwe gevaarlijke stoffen leren, zoals explosieven en wapens die niet van metaal zijn," zegt hoofd van het ontwikkelteam Professor Wuqiang Yang. Er zou inmiddels ook een draagbare versie in ontwikkeling zijn voor het scannen van enveloppen en pakjes.

Reacties (5)
15-09-2008, 18:18 door beamer
Goh, handig, als het slechts een paar duizend euro kost kan een beetje wannabee terrorist er ook eentje kopen en ermee experimenteren totdat zijn payload niet meer gedetecteerd wordt...
16-09-2008, 10:12 door Anoniem
Niettemin is het knap werk en persoonlijk ben ik blij dat ze er nu voor zo lang dit helpt iets op gevonden hebben.

Proficiat!
16-09-2008, 11:01 door Anoniem
zeer handig, vooral omdat er dagelijks vliegtuigen door schoenbommen ontploffen, soms wel 10 op een dag...
(sarcasme)
16-09-2008, 14:05 door pikah
Ach, hij zou toch maar ontploffen in het vliegtuigje waar jij in zit op weg naar je vakantie...
16-09-2008, 14:06 door wizzkizz
Door Anoniemzeer handig, vooral omdat er dagelijks vliegtuigen door schoenbommen ontploffen, soms wel 10 op een dag...
(sarcasme)
Je wilt niet weten hoevaak er mensen met wapens/explosieven onderschept worden. Dit wordt uiteraard niet publiekelijk bekend gemaakt, om bezorgdheid bij de reizigers (en daarmee een behoorlijke daling van het aantal passagiers) te voorkomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.