/dev/null - Overig

Wensen voor de beveiligingsupdate (podcast)

17-09-2008, 20:19 door brenno, 8 reacties
Hoi,

Misschien hebben jullie gezien dat ik een nieuwe podcast ben gestart: [url="http://debeveiligingsupdate.nl/"]De Beveiligingsupdate[/url]. Zelf heb ik veel leuke plannen om uit te werken, maar ik vraag me af wie je graag voor de microfoon zou willen horen en vooral welke onderwerpen jullie interesseren. Als je ideeën hebt dan hoor ik het graag.

Groeten,

Brenno de Winter
Reacties (8)
23-09-2008, 09:55 door Anoniem
Heb gister even geluisterd maar het kon me niet echt interesseren. Ik zie liever dat er diep op de techniek wordt ingegaan, vond het nu vooral slap geouwehoer om niks.
25-09-2008, 17:04 door Anoniem
Ok dat is heldere taal. Dat wisselt per onderwerp. Ik denk dat de tweede toch meer een technisch probleem aanpakt. Beveiliging is zo breed dat iedere episode wel iemand teleur zal stellen.
01-10-2008, 09:03 door fish_
Cross-site request forgery is aardig in de laatste tijd :-)
Misschien is het handig om gewoon een lijst met onderwerpen te maken en die vervolgens met een expert uit te diepen.
05-10-2008, 17:39 door Anoniem
Zo'n lijst ben ik aan het samenstellen. Daarom de vraag. Ik hoor graag wat jullie interesseert (maar sinds de laatste aflevering) heb ik al een fors aantal onderwerpen. Neemt niet weg dat ik toch een lijst wil hebben.
16-10-2008, 15:25 door Anoniem
Naar mijn idee mag de encoding van de mp3 aangepast worden. De laatste (nr 5) is encoded als een 192kbps (fixed bitrate) stereo mp3. Het gebruik van een stereo encoding voor mono gesprekken lijkt mij overbodig en verdubbelt de grootte van het bestand. Precies dezelfde kwaliteit als mono podcast zou dus zo'n 40 mb worden i.p.v. de 80 mb die het nu is. Een tweede mogelijkheid is om deze mono podcast te encoden als 64kbps variabele bitrate. Hierbij blijft voor stemgeluid de kwaliteit praktisch gezien evengoed en wordt de podcast zo'n 25 a 30mb. Hierdoor kan de podcast een stuk sneller worden gedownload en sneller op een mp3 speler gezet worden zonder merkbaar kwaliteitsverschil.
20-10-2008, 14:53 door Anoniem
om nog steeds je vraag niet beantwoord te zien: ik zou de podcast graag als geschreven artikel zien, ik lees namelijk aanzienlijk sneller dan dat mensen praten, en ik bekijk deze site onder werktijd. Een koptelefoon vind ik ongepast.

vooruit dan maar:
sappige anekdotes (geen brrodje aap) over recente beveiligingsincidenten en een analyse hoe deze voorkomen hadden kunnen worden (zonder dat het een verkooppraatje wordt)
20-10-2008, 17:23 door Anoniem
Ik vond de podcast over de mifare chip en de podcast over sockstress erg interessant.
Dus zaken die redelijk recent zijn met een "expert" bespreken. Erg leuk om naar te luisteren.
22-10-2008, 22:38 door brenno
De tip van de encoding is wel heel valide en zal enkele gigabytes gaan besparen in bandbreedte gebruik. Daar ga ik dus aan werken. De sappige anecdotes ben ik aan het vergaren en dat zal ook zeker met de experts die mij ter beschikking staan (worden er steeds meer!) wel lukken.

Wat het uitdiepen van onderwerpen betreft is ook precies de bedoeling. Het moet uiteindelijk zo zijn dat als je trouw luistert echt iedere week weer iets oppikt. Natuurlijk preek je voor eigen parochie en weten veel mensen zaken al, maar je kunt nooit genoeg leren :). Ik ga met de tips en dingen aan de slag. Blijf ze geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.