image

India wil verbod op onbeveiligde WiFi-netwerken

donderdag 18 september 2008, 12:00 door Redactie, 6 reacties

Als het aan de Indiase overheid ligt zullen er straks geen onbeveiligde draadloze netwerken meer in het land zijn. De Indiase Telecom Autoriteit (TRAI) is bezig met een onderzoek hoe internetproviders hun klanten kunnen verplichten om WiFi-netwerken te beveiligen. Op deze manier zouden terroristen geen gebruik van de open netwerken meer kunnen maken om de verantwoordelijkheid voor bomaanslagen op te eisen, zoals laatst het geval was.

Na de aanslagen begon de TRAI met het onderzoek naar onbeveiligde netwerken en zal binnenkort richtlijnen voor authenticatie en beheer uitvaardigen. En die richtlijnen kunnen wettelijk verplicht worden. De Indiase overheid kijkt naar de mogelijkheden om onbeveiligde WiFi-verbindingen te verbieden. Verschillende inlichtingendiensten zouden de overheid al gevraagd hebben om ervoor te zorgen dat internetproviders het gebruik van een wachtwoord voor elk WiFi-netwerk verplicht stellen. Iets waar het Ministerie van Binnenlandse zaken achter staat.

De Internetproviders zien niet in waarom zij de schuld krijgen, de klanten zouden juist de boosdoener zijn. "ISPs nemen zelf maatregelen om WiFi-verbindingen te beveiligen. Alle ISPs installeren AAA servers en firewalls. Maar als je naar de terreurberichten kijkt, waren ze vanaf gehackte of open WiFi-accounts gestuurd. Er is niets wat we daar tegen kunnen doen," zegt Rajesh Chharia van de Indiase vereniging van Internet Service Providers.

Reacties (6)
18-09-2008, 12:23 door Anoniem
Alsof dat iets oplost. Ook beveiligde netwerken kunnen gekraakt worden...
18-09-2008, 12:24 door Anoniem
Wat is nou precies het voordeel van dit verbod ? Dat men in de toekomst de aanslag niet opeist via internet, maar via een anoniem telefoontje of via een anonieme brief ?
18-09-2008, 12:40 door Anoniem
dat "gehackt" netwerk was beveiligd door een simpel WEP paswoord...
18-09-2008, 13:40 door Anoniem
Door AnoniemAlsof dat iets oplost. Ook beveiligde netwerken kunnen gekraakt worden...

Precies, want als het word beveiligt word het meestal door een WEP paswoord gedaan, en is inderdaad simpel te "hacken"
18-09-2008, 16:24 door Anoniem
"Alsof dat iets oplost. Ook beveiligde netwerken kunnen gekraakt worden..."

"Precies, want als het word beveiligt word het meestal door een WEP paswoord gedaan, en is inderdaad simpel te "hacken""

Het slot van je voordeur kan ook gekraakt worden met een loper. Ga je nu je slot verwijderen, om te zorgen dat men geen loper meer nodig heeft om je huis in te komen ? Natuurlijk kan je beter WPA2 gebruiken met daarbij bijvoorbeeld MAC address control zodat je multi-factor authenticatie hebt.

Maar ook alleen WEP is beter dan geen beveiliging, en het is een misvatting te denken dat je beter geen beveiliging kunt hebben dan zwakke beveiliging.
18-09-2008, 19:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.