image

Brits ziekenhuis verliest CD's met gegevens 18.000 werknemers

vrijdag 19 september 2008, 13:53 door Redactie, 4 reacties

Een Brits ziekenhuis is vier CD's met de gegevens van 18.000 werknemers kwijtgeraakt, de informatie was niet versleuteld. De schijfjes waren al twee maanden kwijt voordat het betrokken personeel werd ingelicht. Het gaat om verzekeringsnummers, namen, adresgegevens en salarisgegevens van alle werknemers die de afgelopen zeven jaar in het ziekenhuis werkten. De informatie is voldoende voor fraudeurs om bankrekeningen te openen, leningen en zelfs paspoorten en rijbewijzen aan te vragen.

Een woordvoerder laat weten dat de CD's op 22 juli verstuurd zouden worden, maar dat de zaak pas op 5 september duidelijk werd gemeld. De schijfjes waren wel met een wachtwoord beveiligd, maar niet versleuteld. Het ziekenhuisbeleid stelt dat persoonsgegevens via een koerier verstuurd moeten worden, maar een werknemer had zich daar niet aan gehouden. "De informatie was verstuurd door een werknemer die niet de procedures volgde. We hebben geen bewijs dat de CD's het ziekenhuis hebben verlaten. De wachtwoorden zijn heel lastig te kraken." aldus een woordvoerder. "We hebben hulp van buitenaf gekregen om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer kan gebeuren en we geloven dat ons systeem nu robuust is."

Reacties (4)
19-09-2008, 14:18 door spatieman
*pakt zakje chips ,en wacht op de volgende reakties, ies cooltoer in thee land ondertussen alles te verliezen*
19-09-2008, 20:11 door Anoniem
is dit nog wel nieuws?
ze raken daar elke dag wel iemand zijn gegevens kwijt volgens mij :D
(sarcasme)
19-09-2008, 21:10 door Anoniem
Het is maar goed dat die Britten op hun eigen eiland zitten! :)
20-09-2008, 16:30 door Anoniem
Ze hebben in UK wetgeving die ze verplicht gegevensverlies bekend te maken en de gedupeerden te informeren. Als die wetgeving er ook in NL is, zou het klompenland ook regelmatig het nieuws halen met zoekgeraakte schijfjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.