image

Kaspersky: Zwaardere straffen voor cybercriminelen nodig

zaterdag 20 september 2008, 10:51 door Redactie, 5 reacties

Computercriminaliteit zal blijven groeien zolang de overheid geen zwaardere straffen uitdeelt en politie het geld en de middelen niet geeft om ook buiten de eigen landsgrenzen te opereren, aldus Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf. Cybercrime is inmiddels een miljardenindustrie die lijkt op die van de legitiem economie. Het bestrijden van cybercrime bestaat volgens de flamboyante Rus uit drie dingen. "Gebruikers moeten zichzelf en hun organisaties beschermen, overheden moeten het serieus nemen en iedereen moet over de dreigingen onderwezen worden."

Het probleem wordt vergroot doordat de populairste besturingssystemen onveilig zijn. "Gebruikers willen openheid en flexibiliteit niet opgeven. Er zijn verschillende veilige besturingssystemen zoals BREW en Symbian 9 verschenen, maar ontwikkelaars schrijven er geen software voor." Kaspersky verwacht dat het marktaandeel van Windows door de komst van Linux en mobiele besturingssystemen zal afnemen, toch gaat er de komende tien jaar niets veranderen.

Reacties (5)
20-09-2008, 12:48 door Anoniem
Zwaarder straffen helpt altijd. In landen met de hoogste straffen zijn de misdaadcijfers het laagste. Amerika blijft een mooi voorbeeld. Straffen is symptoombestrijding, net als de software van Kaspersky. Een bedrijf dat zich richt op symptoombestrijding laat openlijk zien niets van computerbeveiliging te begrijpen. En hun maatschappelijk inzicht staat blijkbaar op hetzelfde niveau.
20-09-2008, 12:48 door Eerde
Repressie werkt niet altijd even goed, dat weten we ook. Verder zouden er veel zwaardere straffen moeten staan op het verspreiden van WC-eend FUD door de verkopers van *kuch* security.
21-09-2008, 00:42 door Anoniem
In Rusland wordt zelden iemand veroordeeld. Daar zit het echte probleem. Zwaarder straffen als je niemand veroordeelt is zinloos.
21-09-2008, 18:35 door Lamaar
Door EerdeRepressie werkt niet altijd even goed, dat weten we ook. Verder zouden er veel zwaardere straffen moeten staan op het verspreiden van WC-eend FUD door de verkopers van *kuch* security.
Och, ligt er maar aan wie je bedoelt. Zo zet Firefox ongevraagd een cookie van Google op je computer. Over *kuch* veiligheid gesproken. En dan maar roepen dat je zo *kuch* eerlijk en veilig werkt met Firefox.
21-09-2008, 18:51 door Anoniem
Straf de veroorzakers maar in plaats van de hackers. Die zijn een veel groter probleem. Dankzij hun is cybercrime nodig. Want veiligheid gaat 100% alleen maar over het gedrag van de gebruiker en niks anders.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.