image

85% bedrijven afhankelijk van desktop virusscanner

dinsdag 23 september 2008, 09:46 door Redactie, 3 reacties

Het grootste gedeelte van de bedrijven zou volledig afhankelijk zijn van desktop beveiligingssoftware om hun systemen te beschermen, zo beweert een Amerikaanse beveiligingsaanbieder. Slechts 15% zou het inkomende verkeer op malware scannen en dat is meer dan nodig, want inmiddels verspreidt 85% van alle kwaadaardige software zich via het web. Verder blijkt dat de helft van alle ondernemingen hun personeel onbeperkte toegang tot sociale netwerksites geeft. Het bezoeken van sociale netwerksites, gebruik van persoonlijke e-mail en downloaden van video's door werknemers was volgens drie van de tien organisaties de oorzaak dat er een beveiligingsincident plaatsvond.

Verder denken werkgevers dat een derde van het personeel tenminste een uur per dag op niet-werk gerelateerde websites doorbrengt. Beleid en naleving om het gedrag van werknemers in te perken blijkt in veel gevallen niet aanwezig te zijn. Slechts 15% van de bedrijven geeft de naleving van hun beleid een goede voldoende, terwijl 20% niet eens weet aan welke compliance wetgeving ze moeten voldoen.

"Bewustzijn begint pas net te groeien bij de IT professionals die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van deze bedrijfsnetwerken. Bijna 30% van de IT-beslissers weet niet of hun organisatie of werknemers Web 2.0 applicaties gebruiken," zegt Mike Irwin van Webroot, het bedrijf dat het onderzoek in de VS, Groot-Brittannië, Australië en Canada uitvoerde.

Reacties (3)
23-09-2008, 11:26 door Anoniem
Internet Awareness dus, daar wordt in Nederland nog veel te weining aandacht aan besteedt. Intressant onderzoek van Webroot
23-09-2008, 13:42 door Eerde
WC-eend Mike Irwin van Webroot:
"Bijna 30% van de IT-beslissers weet niet of hun organisatie of werknemers Web 2.0 applicaties gebruiken,"
Web 2.0 is net zo'n FUD verhaal als vertellen dat 85% van alle kwaadaardige software zich verspreid via het Internet, Duhhhh ! Of moet ik nu roepen: "wat een expert" ?
24-09-2008, 09:28 door SirDice
De desktop is de "last line of defense". Malware moet al veel eerder weggefilterd worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.