image

HP lanceert computers met wegwerpversie Firefox

dinsdag 23 september 2008, 11:17 door Redactie, 0 reacties

Hewlett-Packard is begonnen met het leveren computers die van een wegwerpversie van Firefox zijn voorzien. De Compaq dc7900 zou de eerste PC zijn waar standaard applicatie virtualisatie op geïnstalleerd is. Dit zorgt ervoor dat applicaties zoals de 'Firefox HP Virtual Browser Edition' van het besturingssysteem zijn gescheiden. "Tijdens het surfen gemaakte aanpassingen op de computer worden bewaard in een virtuele laag en wijzigen de computer niet permanent." Dit zou de impact van malware moeten beperken.

Gebruikers die hun sessie sluiten en de volgende keer een nieuwe versie van de browser starten hoeven niet bang te zijn dat hun profielen zijn verdwenen. Bookmarks, geïnstalleerde extensies en weergave instellingen blijven gewoon bewaard. Dat geldt ook voor downloads die op de desktop of in de documentenmap zijn opgeslagen. In het geval van beveiligingsupdates worden die automatisch door de browser geïnstalleerd.

Virtualisatie zou de supportkosten van vendors met 80% kunnen terugdringen. De meeste problemen doen zich namelijk voor tijdens de installatie. "Maar met virtualisatie werkt het gewoon en blijft het werken zolang de klant de applicatie nodig heeft, ongeacht welke andere software op de computer staat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.