image

Spammers misbruiken BBC mailinglist

woensdag 24 september 2008, 09:37 door Redactie, 4 reacties

Duizenden abonnees van de BBC Electric Proms mailinglist hebben in plaats van berichten over het muziekfestival spam ontvangen. Volgens een woordvoerder is de veiligheid van de lijst nooit in het geding geweest. "Als gevolg van een administratieve fout, is door de BBC ontvangen spam doorgestuurd naar de abonnees van de Electric Proms mailinglist." Inmiddels zouden alle abonnees over het voorval zijn ingelicht en garandeert de BBC dat de lijstgegevens niet aan derden partijen zijn overhandigd.

De Britse politiek is niet zo blij met het incident. "Dit is een ernstig incident en ik verwacht dat ze actie ondernemen. De reputatie van de BBC is gebaseerd op integriteit en vertrouwen en dat betekent dat het belangrijk is om mensen tegen schadelijk e-mails te beschermen. Het idee dat de BBC per ongeluk schadelijke e-mails verspreidt die tot identiteitsdiefstal kunnen leiden, is iets waarvan ik verwacht dat ze het serieus nemen," aldus John Whittingdale, parlementslid van de Conservatieven. Ook schaduwminister van Cultuur Jeremy Hunt haalt uit naar de zender: "Het lijkt erop dat een publiek orgaan weer slordig met persoonlijke gegevens van duizenden mensen is omgegaan."

Reacties (4)
24-09-2008, 10:45 door fd0

Ook schaduwminister van Cultuur Jeremy Hunt haalt uit naar de zender: "Het lijkt erop dat een publiek orgaan weer slordig met persoonlijke gegevens van duizenden mensen is omgegaan."

Lijkt me een groot "pot, ketel" gehalte
24-09-2008, 13:10 door Anoniem
Wat een ophef om niks; nounou, 501 spam berichten vandaag ipv 500.... Er is niets gelekt, alleen maar een spambericht doorgestuurd.
24-09-2008, 14:12 door SirDice
Een spam bericht naar een mailinglist sturen is net zo oud als de mailinglist..
24-09-2008, 23:47 door spatieman
tjonge.
ophef overniets.
oververloren USB zooi wordt minder gekrakeelt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.