image

Palin-hacker niet aangeklaagd door jury

woensdag 24 september 2008, 12:55 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse student David Kernell, zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell en vermoedelijke hacker van Sarah Palin's e-mailaccount, is niet aangeklaagd. Drie kamergenoten van Kernell moesten zich gisteren voor de "grand jury" verantwoorden, maar ook zij kwamen er zonder aanklacht vanaf. Naar alle waarschijnlijkheid zal de grand jury binnenkort weer bijeenkomen om nieuw bewijsmateriaal in de zaak tot zich te nemen. Republikeinse kandidaat-vice-president Sarah Palin werd vorige week "gehackt". De aanvaller wist via de geheime vraag het wachtwoord van haar Yahoo te resetten en plaatste het nieuwe wachtwoord op de website 4chan.org. Uiteindelijk belandde de inhoud van haar e-mailaccount op de site van WikiLeaks.

Reacties (6)
24-09-2008, 14:12 door Eerde
En terecht !
Als je de sleutel van je huis onder de deurmat legt moet je niet piepen als iemand lekker GTST gaat zitten kijken op je plasma schermpje en nog wat vrienden uitnodigt ook ;)
24-09-2008, 16:36 door Anoniem
Door EerdeEn terecht ! Als je de sleutel van je huis onder de deurmat legt moet je niet piepen als iemand lekker GTST gaat zitten kijken op je plasma schermpje en nog wat vrienden uitnodigt ook ;)
Terecht?! Waar ben jij opgevoed? Je hebt van andermans spullen en gebieden af te blijven als je daar geen toestemming tot hebt en helemaal als je weet dat je daarmee bewust de eigenaar nadelig wil treffen. Hoe dom of onwetend de betreffende persoon ook overkomt.
25-09-2008, 10:22 door Anoniem
Het jatten of vorderen van andermans eigendom is tenslotte voorbehouden aan de roverheid, en die houdt niet van concurrentie.
25-09-2008, 10:56 door spatieman
Vreemde zaak, de NASA hacker wist toch ook via een simpel lek binnen te komen.
maar die wordt als een UBER krimineel vervolgt.
25-09-2008, 12:07 door Arno Nimus
Door spatiemanVreemde zaak, de NASA hacker wist toch ook via een simpel lek binnen te komen.
maar die wordt als een UBER krimineel vervolgt.
Ja, maar die NASA-hacker was geen amerikaan. :)
25-09-2008, 12:49 door Anoniem
Door EerdeEn terecht !
Als je de sleutel van je huis onder de deurmat legt moet je niet piepen als iemand lekker GTST gaat zitten kijken op je plasma schermpje en nog wat vrienden uitnodigt ook ;)

Ik vraag mij af wat voor een maatschappij jij naastreeft.

Zoals jij redeneert is het goed te praten dat er een autoruit wordt ingetikt om een radio te jatten. Had de eigenaar er maar anti-inbraak glas in moeten laten zetten.
Of dat iemands portemonee wordt gerold. Waarom zat die niet met een zware ketting aan de pols van de eigenaar.

Als je weet dat iets niet van jou is blijf je er gewoon met je klauwen van van af! Punt uit!

As je er niet af kan blijven moet je niet gaan lopen huilen dat de eigenaar er te weinig aan heeft gedaan om jou er vanaf te houden, dan ben je gewoon fout.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.