image

Politie pakt hackers wegens herprogrammeren geldautomaat

donderdag 25 september 2008, 10:42 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse politie heeft na een wilde achtervolging twee hackers gearresteerd die geldautomaten herprogrammeerden om zo gratis geld op te nemen.
Jordan Eske en Nicolas Foster wisten via een standaard wachtwoord toegang tot de privé automaten bij tal van winkels te krijgen. Ze stelden de machines zo in dat die dachten dat ze van 1 dollar biljetten waren voorzien, in plaats van 10 en 20 dollar biljetten. Een opname van 20 dollar leverde daardoor 380 dollar op.

Het herprogrammeren van geldautomaten kwam voor het eerst in 2006 aan het licht toen een hacker dezelfde "wisseltruc" toepaste. De aanpassing was eenvoudig te maken doordat het standaard wachtwoord in de handleiding van de automaten staat en die eenvoudig te verkrijgen zijn. De fabrikant van de automaten kwam na de bekendmaking met een patch die eigenaren dwingt om het standaard wachtwoord te wijzigen. In het geval van de "Mini-bank" modellen werden eigenaren niet verplicht om het wachtwoord te wijzigen.

Eske en Foster werden gearresteerd toen ze voor de vierde keer in een maand bij een fastfood restaurant geld gingen pinnen. De restauranteigenaar was ingelicht dat iemand eerder 1400 dollar had weten te stelen. Aan de hand van videobeelden herkende hij de twee hackers toen die weer langskwamen. Na een gevecht met de eigenaar wisten de twee in hun sportauto te ontkomen, waarna politie de achtervolging inzette. Uiteindelijk botste de twee tegen een gebouw aan. In de auto vond de politie 10.000 dollar.

Reacties (3)
25-09-2008, 10:55 door spatieman
ROFL...
Handleiding?
gooi maar weg, niet nodig..
25-09-2008, 11:59 door Anoniem
Door spatiemanROFL...
Handleiding?
gooi maar weg, niet nodig..
deze mensen hebben overduidelijk de handleiding wel gelezen ;)
ook voor een pinautomaat geldt: RTFM :D
25-09-2008, 17:11 door rob
Zijn dat dezelfde soort apparaten die ze hier in de supermarkten hebben staan?

Zou me niet verbazen, ze zien er ook uit als speelautomaten :)

Ik moet trouwens niet te lang stil staan bij zo'n blunder... daar kan ik me diep aan ergeren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.