image

Veilig WiFi-netwerk voor Amerikaanse soldaten in Irak

donderdag 25 september 2008, 15:31 door Redactie, 2 reacties

Twintigduizend Amerikaanse soldaten op de grootste legerbasis in Irak kunnen nu eindelijk draadloos internetten. Was internettoegang voorheen alleen mogelijk via vaste toegangspunten, sinds kort ligt er een beveiligd draadloos netwerk. Het draadloze mesh-netwerk, dat meerdere WiFi-netwerken draadloos aan elkaar knoopt, kan zichzelf "helen" als access points verdwijnen of het begeven, iets wat in de ruwe Iraakse omgeving vaak het geval is. Een user-based firewall en WIDS (wireless intrusion detection system) moeten zowel aanvallen van binnen- en buitenaf herkennen alsmede bescherming tegen kwaadaardige access points bieden. "De eerste resultaten zijn erg positief en we geloven dat het nieuwe systeem de moraal van de troepen versterkt," aldus de partij die het netwerk implementeerde.

Reacties (2)
25-09-2008, 21:19 door Anoniem
Sooooo zijn ze daar nu al achter, LOL

Toen de US begon met zijn oorlog in Afghanistan hadden ze hun vliegtuigen uitgerust met extreem dure high-tech kleuren camera's die real-time uitzonden.
Ze waren echter 'vergeten' de zenders op enige wijze te beveiligen, daardoor vlogen ze niet alleen prachtige verkennings vluchten voor zichzelf maar tegelijkertijd ook voor de tegenpartij, die uitgerust met een 'low-tech' antennetje ook die zelfde beelden konden opvangen en dus ook zien !
Wat denk je dat meer strategische waarde had, de berghellingen en weidegronden of hun basissen en ondersteuningspunten !?
Even afgezien van het feit dat er in Afghanistan al 800 jaar oorlog wordt gevoerd door buitenlanders, die nog nooit gewonnen hebben, zijn en blijven het m.i. prutsers.
29-09-2008, 14:13 door Anoniem
Amerika is verzot op draadloze technologie. Laat dat duidelijk zijn.

Dit maakt ze echter wel kwetsbaar voor een vijand die hun netwerken weet te storen. Dit is draadloos gemakkelijker als bij vaste lijnen. IMHO.

GPS is ook lichtelijk achterhaald sinds China een weersataliet uit de ruimte heeft geschoten.

En je zou slimme wapens kunnen maken die zelf hun weg naar een WiFi doel vinden (bijvoorbeeld een 'moderne' soldaat met een headset).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.