image

Groen lid EP: 'Europa wordt cyberpolitiestaat'

donderdag 6 september 2001, 15:21 door Redactie, 1 reacties

De meeste Groene Europarlementariërs stemden gisteren tegen het Echelon-rapport. Een van hen waarschuwt dat Europa een 'cyberpolitiestaat' wordt. Ilka Schröder, lid van de Duitse Groenen, stelt in een persbericht dat het Angelsaksische afluistersysteem Echelon binnen enkele jaren in de schaduw zal komen te staan van een Europese equivalent. (...)
Maurice Wessling van de Nederlandse digitale-burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom ziet het niet zo somber in als Schröder. "De commissie heeft een nuchter rapport afgeleverd. Het is een belangrijke stap dat het Europees Parlement nu vastgesteld heeft dat Echelon bestaat." (Webwereld)

Reacties (1)
07-09-2001, 10:09 door Anoniem
De Europeanen kunnen beter een afluistersysteem opzetten om de VS in de gaten te houden. Als ze iets willen weten van een europeaan, kunnen ze gewoon bij de NSA aankloppen, die heeft alle middelen al lang operationeel. Europese handelsbelangen veiligstellen kan alleen met een encryptiesysteem waarvan de sleutels nu eens niet in de VS liggen. Zelf ontwikkelen dus.

Europa heeft 500 jaar geleden de echte wereld veroverd, de virtuele digitale wereld is 20 jaar geleden door de VS veroverd. De achterstand is waarschijnlijk nu al te groot om daar nog iets aan te doen.

Europa wordt langzaam wakker, onze digitale wereld is compleet onder controle door de VS, maar...de opstand is begonnen, de vrijheidstrijders slaan eindelijk de trom. Met dit rapport is daar een historisch begin mee gemaakt. Het wordt nog heel spannend in cyberspace de komende jaren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.