image

Pizzabezorger meesterbrein achter DarkMarket

vrijdag 15 januari 2010, 13:48 door Redactie, 3 reacties

Een voormalige pizzabezorger was het meesterbrein achter een 'eBay voor cybercriminelen' genaamd DarkMarket. Op de website, die door de 33-jarige Brit Renukanth Subramaniam werd beheerd, wisselden oplichters gestolen creditcardgegevens en andere financiële informatie uit. Ook pincodes, rekeningoverzichten, antwoorden op account-vragen, wachtwoorden van sociale netwerksites, speciale hardware en inloggegevens van bankrekeningen werden verhandeld. Het 2500 leden tellende forum was 3 jaar operationeel voordat de FBI er een einde aan maakte. Lange tijd werd de website zelfs door de FBI beheerd, die zo tientallen cybercriminelen kon opsporen.

USB-sticks
De website veroorzaakte volgens de Britse cyberpolitie voor tientallen miljoenen euro's schade. Betaling verliep via een beveiligd systeem, een "PayPal voor criminelen". Subramaniam bekende gisteren schuld voor de rechtbank. De in Sri Lanka geboren man met een Brits paspoort werkte als bezorger bij Pizza Hut. Regelmatig bezocht hij een internetcafé voor het bijwerken van de website.

Op USB-sticks bewaarde hij de gestolen persoonlijke gegevens. Het verlies van zo'n USB-stick kostte hem ruim 100.000 euro. Een andere lid van de website, een 69-jarige man, bekende ook schuld. Beide worden later veroordeeld en kunnen een maximale gevangenisstraf van 10 jaar krijgen. De Serious Organised Crime Agency (SOCA) wil de man ook financieel uitkleden. "Het eindigt niet met een veroordeling", aldus een woordvoerder. Wereldwijd zijn er meer dan zestig mensen in verband met het beheer en gebruik van de website aangehouden.

Reacties (3)
15-01-2010, 14:35 door Anoniem
Ik vertrouw mijn pizzakoerier ook niet, zal hem van het weekend maar een centje extra geven als hij m'n Quattro Formaggi komt brengen.

greets,

kennedi
16-01-2010, 10:57 door Anoniem
Doet mij een beetje denken aan die New York Pizza reclame :-)
Met die maffia.
18-01-2010, 09:05 door idennek
Door Anoniem: Ik vertrouw mijn pizzakoerier ook niet, zal hem van het weekend maar een centje extra geven als hij m'n Quattro Formaggi komt brengen.

greets,

kennedi
lol

dan doe je dat toch juist niet?! :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.