image

"Defacement net zo erg als bekladden synagoge"

vrijdag 15 januari 2010, 14:26 door Redactie, 1 reacties

De FBI gaat een hacker die twee Joodse websites bekladde niet vervolgen, ook al is de dader bekend. Twee websites van synagoges in het Amerikaanse Boulder werden beklad met teksten als "Jews are terrorists. Child Organ Smugglers" en "Jews are terrorists Organization". Onderzoekers van de FBI ontdekten dat de aanval van buiten de Verenigde Staten afkomstig was. "Hoewel de opmerkingen en acties verontrustend en onacceptabel zijn, is er geen reden om aan te nemen dat deze persoon een fysieke bedreiging voor de Boulder gemeenschap vormt", zo laat de opsporingsdienst in een verklaring weten.

Hakenkruis
"Als je een hakenkruis op de muur van een synagoge spuit is het geen verrassing als je naar de gevangenis wordt gestuurd. Het is daarom teleurstellend om te horen dat justitie zegt dat het de hacker heeft geïdentificeerd, maar niet van plan is om verdere actie te ondernemen", aldus Graham Cluley van de Britse virusbestrijder Sophos. Hij vraagt zich af waarom een buitenlandse hacker het op synagoges in een stadje als Boulder heeft voorzien.

"Ongeacht de ins en outs van deze zaak, hoop ik dat in 2010 mensen alle soorten cybercrime een stuk serieuzer nemen. Of de hack nu door haat gemotiveerd is, het verlangen om malware te verspreiden of identiteitsdiefstal, het moet niet worden getolereerd, en de autoriteiten moeten een krachtige boodschap uitsturen dat cybercriminaliteit wordt onderzocht en de daders vervolgd."

Reacties (1)
15-01-2010, 17:17 door Anoniem
Of moskeeën, of kerken, of tempels... Niet zo heel erg dus.

Sinds wanneer hebben websites trouwens een religie? Of een ethniciteit.

Overdreven weer hoor...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.