image

Beveiliger: Negeer e-mails van elke bank

woensdag 8 oktober 2008, 09:37 door Redactie, 1 reacties

Nu de financiële crisis in volle gang is proberen internetoplichters hun slag te slaan. In september was er al een toename zichtbaar van phishingaanvallen waar met name klanten van omgevallen banken het doelwit waren. Voor oktober is het de verwachting dat de redding en overnames van banken het onderwerp zullen zijn. Vanwege de onzekerheid bij veel mensen is de kans groot dat die eerder geneigd zijn zich te laten misleiden. In de e-mails vragen de oplichters of de ontvanger zijn of haar gegevens wil controleren.

"We hopen dat gebruikers en systeembeheerders de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en deze phishingaanvallen negeren, maar met zoveel banken die door de financiële crisis getroffen worden, zijn we bang dat veel mensen voor de eerste keer slachtoffer kunnen worden, omdat de phishingberichten over echte gebeurtenissen praten," aldus beveiliger Secure Works. Het bedrijf geeft iedereen het volgende advies: "Negeer e-mails van elke bank."

Presidentsverkiezingen
De beveiliger analyseerde ook de spamberichten in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Als het aan spammers ligt wordt Barack Obama de nieuwe president van de Verenigde Staten. Lag de verhouding tussen Obama en McCain qua spamberichten vorige maanden nog gelijk, inmiddels is de Democraat zes keer populairder. De strijd tussen vice presidentskandidaten Sarah Palin en Joe Biden is veel spannender, daar staat Palin er iets beter voor, zo blijkt uit analyse van talloze spamberichten.

Reacties (1)
08-10-2008, 21:32 door Anoniem
Goed idee. Heb de spamfilter al aangepast.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.