image

Onderzoekers willen evaluatie anti-terreurmaatregelen VS

woensdag 8 oktober 2008, 12:15 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers van het National Research Council willen dat Amerikaanse overheidsinstanties die in naam van terreurbestrijding persoonlijke gegevens verzamelen, zoals bezochte websites, telefoon, medische en reisgegevens, verplicht worden om regelmatig de effectiviteit, rechtsgeldigheid en gevolgen voor de privacy te evalueren. Het zou gaan om zowel geheime als publieke programma's en zolang ze operationeel zijn. De onderzoekers presenteerden een rapport waarin het Congres wordt opgeroepen om bestaande wetgeving te heroverwegen en te evalueren hoe de privacy in dit soort programma's beschermd kan worden.

"Het gevaar van terroristische aanvallen tegen de VS is echt en serieus en we moeten de IT waarover we beschikken gebruiken om deze dreiging te bestrijden. De dreiging rechtvaardigt geen overheidsactiviteiten die de wet schenden of fundamentele veranderingen aanbrengen in de privacybescherming waar Amerikanen recht op hebben," aldus William Perry, een van de auteurs van het rapport en voormalig defensiesecretaris.

Geen goud met data-mining
Of burgers nu telefoneren, betalen met hun creditcard of ergens naar toe gaan, overal laten ze sporen achter die in grote bedrijfs of overheidsdatabases verzameld worden. De overheid heeft vaak toegang tot die databases en gebruikt data-mining om informatie over verdachten of andere interessante patronen te vinden, die bijvoorbeeld op een terreurnetwerk kunnen duiden.

Met name het automatisch doorzoeken van databases op verdachte patronen en gedrag levert problemen op. Het is namelijk niet bekend welke patronen kenmerkend voor terroristische activiteiten zijn, waardoor dit soort programma's enorme veel valse waarschuwingen geven. Het arresteren van mensen op basis van dit soort informatie zou volgens de onderzoekers dan ook nooit mogen plaatsvinden.

"Beslissingen om met dit soort programma's door te gaan moeten gebaseerd zijn op belangrijkere criteria dan alleen 'het is beter dan niets te doen,'" zo concluderen de onderzoekers in het rapport: "Protecting Individual Privacy in the Struggle Against Terrorists: A Framework for Assessment".

Reacties (2)
08-10-2008, 13:41 door awesselius
"Het is beter dan niets doen"......

Ik denk dat er al meer 'schade' aan de samenleving is toegedaan door anti-terreur maatregelen dan er werkelijk aan terreur is toegebracht. Ik heb het niet over slachtoffers, maar over schade aan de samenleving.

Al deze anti-terreur maatregelen worden straks 'misbruikt' onder de krijgswet (martial law) omdat de krediet crisis complete chaos gaat veroorzaken daar. Dus dan kun je dat mooi met zijn allen gaan evalueren en zeggen 'daar is het niet voor bedoeld'. Maar daar heb je niets aan onder de krijgswet, want dan mag alles. Niet voor niets dat men daar de afgelopen jaren na 9/11 hard aan gewerkt heeft.

Luister eens naar wat de 'AntiTerrorist' daar over te zeggen heeft:

http://www.youtube.com/watch?v=c49q3PGof2w

En kom zelf ook voor je rechten op:

http://www.claimyourrights.eu/

- Unomi -
11-10-2008, 22:28 door Anoniem
Ow dus je bedoeld dat ze de patronen van ons surfgedrag willen verfijnen
om zo mensen die kritische op hun regering zijn tijdig kunnen elimineren!
terwijl de hele wereld is gericht op de economiecrisis gaan er weer allerlij op privacy inbreukende maatregelen onder onze neus door.
(ik heb nog niks in het nieuws gehoord over de volksopstand die vandaag heeft plaats gevonden in onder andere Den Haag)

Ow ja "en er is ECHT een terroristich drijging" just in case you forgot.

waar is het bewijs van terroristiche dreigingen?
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=dmf16092001_004

waarom pas een onderzoek op 911 na 441 dagen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.