image

Google blijft in China

vrijdag 22 januari 2010, 13:47 door Redactie, 5 reacties

Zoekgigant Google wil toch in China blijven, dat heeft directeur Eric Schmidt tegenover de Financial Times gezegd. "We hebben veel zakelijke kansen in China, waarvan we graag willen dat ze succesvol worden." Naar aanleiding van een gerichte aanval dreigde Google zich uit China terug te trekken. Eerst zou er nog een gesprek met de Chinese autoriteiten volgen. Wat de status daarvan is wilde Schmidt niet zeggen. Wel maakte hij nogmaals duidelijk dat Google wil stoppen met het censureren van zoekopdrachten. "Het is erg belangrijk om te weten dat we niet uit China vertrekken. We doen goede zaken in China. Het gaat om de censuur en niets anders."

Reacties (5)
22-01-2010, 23:35 door Ziekheid
Maar natuurlijk.
Ben ik de enige die totaal niet verbaasd is?
Het was direct al overduidelijk dat ze niet weg zouden gaan maar een beetje spierballen lieten zien als waarschuwing, er zit daar teveel geld voor Google en ze zullen er nooit weg gaan.
22-01-2010, 23:57 door Anoniem
censuren, idereen praat over privaci bij google, censureerd google niet dan?
24-01-2010, 18:34 door Anoniem
Kan ook niet anders..... hoe kan anders de amerikaanse overheid een vinger in de pap houden in china....Een zakelijk correcte beslissing niet geleidt door emotie.


Het Orakel
25-01-2010, 10:44 door H.King
Dubbel post
25-01-2010, 10:46 door H.King
Google + geen censuur + china = marktleider. En daar gaat het om, maar ik denk niet dat china ermee akkoord gaat. Als ze dat wel doen kunnen alle onderdrukte chinezen eindelijk toegang krijgen tot alle informatie die ze willen wat google erg populair gaat maken(marktleider) daar en zo verliest china de controle op haar onderdrukte burgertjes...dus nee krijgen ze er niet doorheen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.