image

Protocol tegen identiteitsdiefstal wint Nederlandse beveiligingsprijs

donderdag 9 oktober 2008, 13:03 door Brenno de Winter, 1 reacties

Onderzoek naar een nieuw protocol om identiteitsdiefstal tegen te gaan, is beloond met de Joop Bautz-award, een Nederlandse prijs voor innovatief beveiligingsonderzoek. De prijs wordt ieder jaar tijdens het Security Congres uitgereikt en behelst naast waardering en een beeld ook een geldbedrag van tweeduizend euro. Dit jaar won Marten Lohstroh met zijn "User based Policy Control of Attribute Authorities", een beschrijving van een protocol om mensen te helpen online identiteiten beter te beheren. Daarbij prees de jury vooral het vernieuwende karakter en de maatschappelijke relevantie.

In totaal waren er drie genomineerden, waarbij de jury ook respect toonde voor het onderzoek van Roel Verdult voor zijn onderzoek naar RFID-tags en Gerhard de Koning Gans voor zijn onderzoek naar de Mifare Classic-chip en de OV-chipkaart.

De prijs is opgedragen aan de in 2000 overleden Joop Bautz, die naast veel publicaties al sinds de jaren '70 bezig is geweest mensen op het gebied van informatiebeveiliging bij elkaar te brengen. De drie papers zullen binnenkort op de website van de prijs worden gepubliceerd.

Reacties (1)
10-10-2008, 10:37 door Anoniem
waarom krijg ik bij elke klik op de pagina van jbisa.nl een warning over clikc hijacking?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.