image

Opera dicht extreem ernstig lek in browser

vrijdag 10 oktober 2008, 10:53 door Redactie, 1 reacties

De nieuwste versie van Opera bevat niet alleen tal van verbeteringen en nieuwe features, het verhelpt ook twee beveiligingslekken, waarvan de Noorse browserbouwer er één als "extreem ernstig" omschrijft. Alleen door het bezoeken van een kwaadaardige pagina zou een aanvaller het systeem al over laten nemen. Het andere probleem laat een aanvaller alle bestanden op de computer lezen, wat van Opera het stempel "Highly Severe" meekrijgt.

"Ik ben dol op Opera, maar het heeft nog niet zoveel security aandacht als Firefox of Internet Explorer" gekregen. Opera is erg populair in de mobiele browser markt, dus dit zal waarschijnlijk veranderen. Webapplicatie lekken en aanvalstechnieken ontwikkelen zich elke dag, maar de browser blijft ook nog steeds een betrouwbare aanvalsvector," aldus Chris Rohlf op het Matasano blog.

Reacties (1)
10-10-2008, 12:02 door Anoniem
Alleen door het bezoeken van een kwaadaardige pagina zou een aanvaller het systeem al over laten nemen. Het andere probleem laat een aanvaller alle bestanden op de computer lezen, wat van Opera het stempel "Highly Severe" meekrijgt.

Indien de gebruikers admin-rechten heeft wel.

Op mijn Linux-machine gebruik ik Opera als gewone gebruiker. Knappe jongen die mijn machine via Opera kan overnemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.