image

Botnet Storm worm in diepe coma

vrijdag 10 oktober 2008, 13:33 door Redactie, 6 reacties

Het botnet van de Storm worm, eerder nog omschreven als een van de grootste dreigingen op het internet, is geen schim meer van wat het vorig jaar was. Halverwege 2007 was Storm nog verantwoordelijk voor twintig procent van alle spam, maar sinds september heeft het geen spambericht meer verstuurd. De laatste Storm malware en campagne dateert van 18 september. "Om eerlijk te zijn heb ik sinds halverwege september geen spam, DDoS-aanvallen of Fast Flux domein activiteit van de Storm worm gezien," zegt onderzoeker Jeremy van Sudosecure. Hij ontdekte dat de auteurs van de Storm worm er echt even uit zijn. De TCP servers gaven hem het volgende antwoord: "Go away, we're not home". Dit laat volgens Jeremy zien dat de makers een enorm gevoel voor humor hebben.

De onderzoeker denkt dat de makers vanwege alle aandacht die het botnet de laatste tijd kreeg, waarschijnlijk met grote aanpassingen bezig zijn. Aan de andere kant acht hij het ook waarschijnlijk dat men de luwte opzoekt om aan justitie te ontsnappen. "Mijn laatste gok is dat de makers van de Storm worm genoeg geld hebben verdiend met de campagnes die we begin deze zomer zagen en dat ze nu op vakantie zijn."

De Storm worm is op dit moment dood, zo concludeert hij, maar dit betekent zeker niet het einde. "Het zou me niet verbazen als we een nieuwe en verbeterde Storm worm in de komende maanden zullen zien. "De vraag is niet of Storm dood is, maar wanneer we zijn terugkeer zullen zien en welke verrassingen het dan voor ons in petto heeft."

Reacties (6)
10-10-2008, 16:04 door Anoniem
mmm, intercage?
Aan de ene kant zou dat kunnen, aan de andere kant lijkt dat me erg onwaarschijnlijk, aangezien ik de herders van Storm wel zo inschat dat ze genoeg resillient zijn tegen het uit de lucht halen van een netwerk.
Idd, interesante ontwikkeling, ff wachten uit welke hoek het (ongetwijfeld) in de toekomst zal gaan waaien.
10-10-2008, 16:19 door Anoniem
Stilte voor de storm zullen we maar zeggen...
11-10-2008, 12:24 door Anoniem
Storm worm != storm gang

Ze zijn erg actief met nieuwe spam typen.
11-10-2008, 19:07 door Anoniem
the greatest trick the devil ever pulled...
11-10-2008, 21:30 door jefdom
zullen waarschijnlijk zelf een progje hebben ontvangen om de boel stilletjes dicht te knijpen,en als het lukt lukt het
11-10-2008, 21:30 door jefdom
zullen waarschijnlijk zelf een progje hebben ontvangen om de boel stilletjes dicht te knijpen,en als het lukt lukt het
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.