image

Volksopstand voor privacy flopt in Nederland

zondag 12 oktober 2008, 09:35 door Redactie, 26 reacties

Terwijl in Berlijn 15.000 mensen de straat op gingen om voor hun recht op privacy te demonstreren, kon de editie in Den Haag op een paar honderd mensen rekenen. In Duitsland was de demonstratie door 117 verschillende Duitse groeperingen opgezet. Volgens een woordvoerder was de zeer hoge opkomst het bewijs dat Duitsers hun privacy belangrijk vinden "en nooit meer in een politiestaat willen leven." Onze Oosterburen zouden zich niet alleen zorgen over het ingrijpen van de overheid en het bedrijfsleven maken, de NOS laat weten dat door het werk van hackers de privacy ook steeds meer in het geding komt.

Net als in Nederland was er ook in Duitsland discussie over het aantal deelnemers. De Duitse organiseert beweert dat zeker 100.000 mensen kwamen opdagen, terwijl de politie het op 15.000 houdt. Toch wist de protestactie in Berlijn de media te halen, wat niet van de Nederlandse editie te zeggen is. Dit bericht meldt dat het om een paar honderd mensen zou gaan, terwijl hier over zo'n 2500 deelnemers wordt gesproken. In vergelijking wist de landelijk politiedag ruim 70.000 bezoekers te trekken.

Reacties (26)
12-10-2008, 10:19 door Anoniem
Helaas geeft het bericht van wordpress.metro.cx een verkeerd beeld omdat hier hoofdzakelijk commentaar in wordt gegeven over het programma, m.n. de spreker Marcel Messing. Er is ook duidelijk in het artikel aangegeven dat de Groen Links standhouders hun boeltje hebben gepakt op een tijdstip dat er minder bezoekers op het plein waren. Volgens de politie en de organisatie waren er rond de klok van 15.00 uur tussen de 2500 en 3000 bezoekers op het plein, hetgeen ik zelf kan bevestigen. Daarbij is het wel zeer makkelijk om te concluderen dat de manifestatie geflopt zou zijn n.a.v. negatieve berichten die zich v.n. toespitsen op de aanwezigheid van 1 specifieke spreker, waarbij de belangrijke bijdrage van Sophie in ’t Veld terzijde wordt geschoven.

Groeten, RonaldO
12-10-2008, 10:48 door Lamaar
Ach, wie verbaast dat nog? Als je geen enkele veiligheidsmaatregel treft omdat open bron toch zo veilig zou zijn,dan maak je je daar ook niet druk over. Ga maar eens uitzoeken waarom er bij Ziggo zoveel slechte verbindingen zijn. Ik ken het antwoord: dubbel uitgegeven IP-adressen door het samengaan met Casema. Daar hebben we de bewijzen nou voor in handen gekregen.

Dus privacy? Och, mij kan niks gebeuren. Ik werk met Linux. Toch? Over databasegegevens die overal over straat zwerven hebben we ons al helemaal nooit druk gemaakt.
12-10-2008, 13:56 door cyberpunk
De apathie van deze tijden?
12-10-2008, 14:29 door Anoniem
Die bijdrage van Sophie in het Veld wordt terzijde geschoven doordat de organisatie een zelfverklaarde goeroe als Messing een spreekbuis meent te moeten geven waardoor de geloofwaardigheid van zo'n middag in één klap om zeep geholpen wordt door z'n idioterieen over chemtrails en weet ik niet wat.

Zorg bij een eventueel vervolg dat je dit soort excessen, die op geen enkele manier eraan bijdragen dat bezwaren tegen privacybedreigende maatregelen serieus worden genomen, heeeel ver buiten de deur houdt.
Echt, het schrikt zo enorm veel mensen af. Iedere keer dat een oproep tot demonstratie mislukt (oa, vanwege het opstellen van zo'n newage doempreker) maak je het weer een tikkeltje moeilijker om de volgende keer mensen WEL te motiveren om de straat op te gaan.
Het is zo contra-productief.

En kies de volgende keer alsjeblieft een andere naam voor zo'n demonstratie. Dat het probleem van privacy bedreigende maatregelen serieus genomen wordt moet prioriteit nummer 1 zijn. Door zoiets een veel te algemene naam als "volksopstand" te geven maak je niet erg duidelijk wat het thema nu is. Leer van de Duitsers: "freedom not fear" is veel meer to the point.
12-10-2008, 16:44 door Anoniem
Ik was er bij en er waren wel wat mensen, rond de 200 denk ik, maar de opkomst was bizar laag ja, zeker gegeven de breedheid, belangrijkheid en actualiteit van het thema. Nou is Nederland toch een apathisch land bij uitstek dat te vaak 'maar rustig gaat slapen' voordat de storm losbarst, maar dit vond ik toch wel zuur.

Maar zoals al gezegd hier, ze hadden die idioot met z'n chemtrails en 'electromagnetisch afluistervelden om een land' (lolwtf) moeten afvoeren. Privacyschending, afluisteren en het gerommel van inlichtingendiensten is een zeer serieuze zaak, en het is inderdaad ernstiger gesteld dan iedereen gelooft (kijk maar naar projecten als Gladio), maar dat wilt niet zeggen dat we compleet met ons aluhoedje op als een stel debiele ron paul adepten in de New World Order, reptiel aliens en de illuminatie moeten gaan geloven. Dat slaat alles. Het maakt het ongeloofwaardig, belachelijk en is zuiver contra-productief.
En dat gewauwel over Trotsky die, zoals die malloot benadrukte, in het echt 'bronstein' heet was helemaal op het randje. Die theorien over 'Joodse samenzweringen' kennen we uit een hoek die mijns inziens helemaal geweerd en bestreden dient te worden, laat staan een podium moet krijgen.
12-10-2008, 18:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-10-2008, 20:03 door Anoniem
Door AnoniemIk was er bij en er waren wel wat mensen, rond de 200 denk ik, maar de opkomst was bizar laag ja, zeker gegeven de breedheid, belangrijkheid en actualiteit van het thema. Nou is Nederland toch een apathisch land bij uitstek dat te vaak 'maar rustig gaat slapen' voordat de storm losbarst, maar dit vond ik toch wel zuur.

Maar zoals al gezegd hier, ze hadden die idioot met z'n chemtrails en 'electromagnetisch afluistervelden om een land' (lolwtf) moeten afvoeren. Privacyschending, afluisteren en het gerommel van inlichtingendiensten is een zeer serieuze zaak, en het is inderdaad ernstiger gesteld dan iedereen gelooft (kijk maar naar projecten als Gladio), maar dat wilt niet zeggen dat we compleet met ons aluhoedje op als een stel debiele ron paul adepten in de New World Order, reptiel aliens en de illuminatie moeten gaan geloven. Dat slaat alles. Het maakt het ongeloofwaardig, belachelijk en is zuiver contra-productief.
En dat gewauwel over Trotsky die, zoals die malloot benadrukte, in het echt 'bronstein' heet was helemaal op het randje. Die theorien over 'Joodse samenzweringen' kennen we uit een hoek die mijns inziens helemaal geweerd en bestreden dient te worden, laat staan een podium moet krijgen.

Het was inderdaad een goede zet van de AIVD om die Marcel Messing, op de agenda te krijgen. ;)
Net zoals die andere demonstratie inplannen op hetzelfde moment en locatie (Tegen kind-soldaten in Sri Lanka !?)
12-10-2008, 21:37 door Anoniem
Het zijn dan ook diegene die zich nu opwerpen als (wij weten het beter) die verstek hebben laten gaan.
13-10-2008, 08:06 door Anoniem
Huh? Ik lees toch dagelijks een krant en schuim regelmatig internet af, maar hier wist ik niets van!
Zou het ook aan gebrekkig voorwerk kunnen liggen?
13-10-2008, 09:05 door awesselius
Oh, we willen liever het tegenovergestelde? Dat er en 300.000 man komen demonstreren zodat ze hun andere strategie van de plank halen? De politie laat dan zogenaamde agressieve demonstranten opduiken (die duidelijk er heel anders uitzien, maar toch gemaskerd), zodat er een chaos ontstaat.

Dan mag de politie uitrukken en mensen arresteren en ondervragen en spullen in beslag nemen. Dit is bij andere protesten vaak genoeg gebeurd.

Een protest als deze heeft dus ook niet zo heel veel zin. Want wie geeft er dan gehoor aan, als dit een protest is? Het ligt ook aan jezelf, informeer mensen over hun privacy en wat daarvan het belang is.

Een petitie (minstens 30.000 handtekeningen geloof ik) is veel krachtiger en daar hoef je niet allemaal voor naar Den Haag.

En werk zelf van binnenuit. Schrijf brieven naar instanties. Wees beleeft naar de ambtenaren, maar wees wel duidelijk en stel de juiste vragen. Stel ze een termijn waarin men moet reageren en dat je er anders je eigen conclusie/antwoord aan verbindt.

Stel zelf dingen aan de kaak op hogere niveau's.

Individueel kun je nog steeds veel bereiken.

- Unomi -
13-10-2008, 09:26 door Anoniem
Door Un0miIndividueel kun je nog steeds veel bereiken

Word!
13-10-2008, 09:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-10-2008, 09:58 door Anoniem
"Die bijdrage van Sophie in het Veld wordt terzijde geschoven doordat de organisatie een zelfverklaarde goeroe als Messing een spreekbuis meent te moeten geven waardoor de geloofwaardigheid van zo'n middag in één klap om zeep geholpen wordt door z'n idioterieen over chemtrails en weet ik niet wat."

100% mee eens wat betreft Marcel Messing, die daar niet had moeten zijn. Wat een idioot is dat.

Maar je kunt je wel afvragen waarom in Duitsland uberhaupt 100x zoveel mensen naar een demonstratie m.b.t. de privacy komen dan in Nederland, kennelijk leeft het probleem hier geheel niet.
13-10-2008, 10:44 door Anoniem
Al dat gezeur over privacy.
Zolang hackers gewoon je email kunnen kraken en Google al je zoek informatie opslaat , bestaat er geen privacy.
Hackers en Google zijn zijn de grootste bedreiging voor je privacy.
13-10-2008, 12:19 door Anoniem
Door AnoniemHackers en Google zijn zijn de grootste bedreiging voor je privacy.

... en is het dus gezeur !?!
Tevens dien je dit in perspectief te zien; wat gebeurt er met alle, door de teloorgang van privacy, verzamelde gegevens over 10 jaar..... m.a.w. is het verstandig maar vast gele sterretjes op je kleren te naaien.
13-10-2008, 13:03 door awesselius
Door rookie
30.000 handtekeningen heeft geen zin, maar zelf in je eentje een brief schrijven heeft al helemaal geen zin.

Heeft HET geen zin, of heb je zelf geen zin? Want het kost wel wat moeite, maar onderzoek zelf eens welke mogelijkheden je nog tot je beschikking hebt. Want je zegt dit nu wel, maar hoe kom je er bij dat het geen zin heeft?

- Unomi -
13-10-2008, 14:26 door Anoniem
Door Un0mi
Door rookie
30.000 handtekeningen heeft geen zin, maar zelf in je eentje een brief schrijven heeft al helemaal geen zin.

Heeft HET geen zin, of heb je zelf geen zin? Want het kost wel wat moeite, maar onderzoek zelf eens welke mogelijkheden je nog tot je beschikking hebt. Want je zegt dit nu wel, maar hoe kom je er bij dat het geen zin heeft?

- Unomi -

@Unomi; Meestal ben ik het roerend met je eens, echter in dit geval heb ik persoonlijk heel andere (averechtse) ervaringen.
Ik ben dus heel erg benieuwd waar je jouw veronderstelling op baseert?
13-10-2008, 18:26 door Anoniem
Door AnoniemEn kies de volgende keer alsjeblieft een andere naam voor zo'n demonstratie. Dat het probleem van privacy bedreigende maatregelen serieus genomen wordt moet prioriteit nummer 1 zijn. Door zoiets een veel te algemene naam als "volksopstand" te geven maak je niet erg duidelijk wat het thema nu is. Leer van de Duitsers: "freedom not fear" is veel meer to the point.

Ik heb op 17 juli j.l al een bericht gemaakt en geplaatst over Freedom Not Fear; http://www.privacyinvasion.eu/index.php/topic,513.0.html nog voor er persberichten over verschenen. Dit initiatief heeft in 27 Europese hoofdsteden plaats gevonden op 11 oktober. Omdat er in de Nederlandse dagbladen wel is geschreven over de opkomst in Duitsland, kraak je de manifestatie in Den Haag af op de gekozen naam en het programma en stel je ook nog dat de organisatie in Nederland wat moet leren van de Duitsers. Hoeveel berichten in dagbladen heb je gelezen over het verloop van de demonstraties in die 25 andere Europese hoofdsteden.
Het niet berichten in de dagbladen heeft niets met de organisatie te maken, maar met de media.

Groeten, RonaldO
13-10-2008, 19:28 door Anoniem
ik was zaterdag ook van de partij.
het verbaasde mij ook dat er zo weinig opkomst was.
ik denk dat het groten deels aan de voorbereiding lag, ik kwam pas 4 dagen voor de bewuste datum erachter dat er een volksopstand zou komen.

het veel heel erg tegen ik heb geen ene inhoudelijke speech gehoord, er kwam op een gegeven moment een politicus of professor aan het woord en die begon over allerlij onderwerpen zoals de rotschild familie 60 alien rassen en de NWO te praten.
ook al geloof ik dat dit belangrijke elementen zijn, ik vind de manier waarop hij deze onderwerpen door elkaar heen naar voren bracht niet de juiste manier.

-slechte voorbereiding
-weinig inhoudelijk
-weinig opkomst

ik had liever een spreker gezien die duidelijk uit legte wat de gevolge zijn van privacy opgeven voor veiligheid.
met voorbeelden vanuit de geschiedenis.
een goede analyse van de grondwet en bijvoorbeeld het dilemma naar voren brengen van de constitution&patriot act
in amerika.

maargoed dit is allemaal heel moeilijk natuurlijk en vereist veel kennis.

het had wel geholpen als lange frans er was geweest

weet iemand trouwens hoe die professor heet die rond 3:15 aan het woord was?
13-10-2008, 20:31 door Anoniem
Kijk zelf maar wat Volksopstand2008 te melden heeft en oordeel zelf. Ow ja, privacy gezeur? Wat denk je van de dataretentiewet die volgend jaar ingaat (opslaan van je surfgedrag, e-mailverkeer, GSM, SMS etc), wat denk je van je vingerafdrukken op de chip in je paspoort (de chip die bewezen onveilig is), wat denk je van de slimme energiemeter in je meterkast waar ook het College Bescherming Persoonsgegevens over berichtte, wat denk je van de kilometerregistratie die eraan zit te komen en waarvan het College Bescherming Persoonsgegevens heeft gezegd dat het geen nationaal volgsysteem mag worden? Ik kan nog wel even doorgaan maar kom gewoon naar Volksopstand2008 en help volgend jaar mee om een nog betere manifestatie te organiseren.
13-10-2008, 20:36 door Anoniem
De Nederlandse versie van Freedom not Fear heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd de schrijvende pers, televisie en radio (publiek en commercieel) ervan te overtuigen om erover te berichten (die pogingen lopen nog steeds: aandacht voor privacy). Blijkbaar tegen dovemansoren. Dat mensen zoals de heer Messing zich niet aan de gemaakte afspraken houden en op het moment dat hij op het podium komt zijn eigen dingen gaat roepen, daar is helaas niet veel aan te doen.
14-10-2008, 07:13 door Anoniem
Door AnoniemAl dat gezeur over privacy.
Zolang hackers gewoon je email kunnen kraken en Google al je zoek informatie opslaat , bestaat er geen privacy.
Hackers en Google zijn zijn de grootste bedreiging voor je privacy.
Zolang er inbrekers en dieven zijn is er geen eigendom.
Daarom heb je dus een overheid nodig die daar veel strenger op is en zelf het goede voorbeeld geeft.
14-10-2008, 14:33 door Anoniem
Dus iedereen gelooft in toeval?
Zit er geen structuur in de afbraak van privacy?
Of wi iedereen alleen maar gelijk hebben?
Een beetje autonomie kan geen kwaad.
Heeft er nog iemand plaatjes van die dag?
Ik durf geen schatting te maken van het aantal fototoestellen.
14-10-2008, 16:01 door Anoniem
Door AnoniemHuh? Ik lees toch dagelijks een krant en schuim regelmatig internet af, maar hier wist ik niets van!
Zou het ook aan gebrekkig voorwerk kunnen liggen?
Helemaal mee eens, dit was totaal niet bekend gemaakt van te voren.
Heel toevallig dat ik op de dag zelf nog iets er over gelezen had, anders had ik het ook niet geweten en ik lees toch echt wel veel (online) kranten en nieuwssites.

Enorm gemiste kans. (en ook qua sprekers als ik het commentaar hierboven zo lees)
14-10-2008, 16:49 door Anoniem
Door AnoniemDe Nederlandse versie van Freedom not Fear heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd de schrijvende pers, televisie en radio (publiek en commercieel) ervan te overtuigen om erover te berichten (die pogingen lopen nog steeds: aandacht voor privacy). Blijkbaar tegen dovemansoren. Dat mensen zoals de heer Messing zich niet aan de gemaakte afspraken houden en op het moment dat hij op het podium komt zijn eigen dingen gaat roepen, daar is helaas niet veel aan te doen.

Dan lijkt het mij verstandig om dit soort conspiracy-nuts, mensen die bij obscure clubjes als 'de orde der transformanten', scientology (!!!!!!), ron-paul aluhoedjes,etc buiten de deur te houden. Je weet dat dit soort mensen om het minste of geringste over aliens, chemtrails en andere bullshit begint.
15-10-2008, 16:18 door Anoniem
@anoniem boven mij
beetje off-topic : conspiracy-nuts snap ik, maar wat hebben de orde der transformanten en scientology ermee te maken ? Ik was er niet bij, hadden die ook een standje ofzo ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.