Poll
image

Privacy niet belangrijk genoeg om voor te demonstreren:

maandag 13 oktober 2008, 11:33 door Redactie, 10 reacties
Nee
27.19%
Privacy bestaat niet meer
63.5%
Ja
9.32%
Reacties (10)
13-10-2008, 12:07 door Anoniem
Tja, het was een magere vertoning op het plein!

Naamgeving was fout, muziek was te extreem, bepaalde groeperingen op plein waren fout, aankleding was goedkoop.

Ik vond het geen aantrekkende werking hebben. In Berlijn wat het beter voor elkaar met 150000 man.
13-10-2008, 12:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-10-2008, 13:16 door Anoniem
"Het idee op zich was goed, alleen die volksopstand2008 spreekt voornamelijk onguur volk aan."

Ligt dat aan die paar honderd mensen die er waren, waaronder wat geflipte personen, of ligt dat eerder aan tienduizenden anderen die NIET zijn gekomen zaterdag ? Ik ben blij dat de Duitsers dit soort zaken toch een stuk serieuzer nemen, en dat daar wel nog mensen op de been komen.

Daar heb ik een stuk meer respect voor dan mensen hier in Nederland, die het massaal laten afweten, en dan achteraf gaan lopen zeuren over de mensen die wel zijn gegaan, en die in de massa waren opgegaan indien er een veel grotere opkomst was geweest.
13-10-2008, 13:21 door Anoniem
"Privacy niet belangrijk genoeg om voor te demonstreren"

Ehm. Ja, privacy is belangrijk genoeg om te demonstreren. Maar de vraag zou eigenlijk moeten zijn "Is demonstreren een effectief middel tegen privacy schendingen". En dan is het antwoord "Nee".

Demonstreren is fijn om je hart te luchten, en om te kunnen roepen dat je "iets" hebt gedaan. Echter is het een feit dat politici demonstraties e.d. volkomen negeren, en dat je er dus helemaal niets mee bereikt, zeker niet in het Nederlandse concensus model waar je een vergunning aanvraagt, een uur of twee met een spandoekje over straat loopt, en dan weer naar huis gaat.

Franse collega's van mij moeten erg lachen om Nederlandse 'demonstraties'. Daar legt men het werk neer, en gaat men de straat op totdat men bereikt heeft wat men wil bereiken.
13-10-2008, 13:26 door Anoniem
Dubbele ontkenning, daar heb ik moeite mee.
Ja, ik vind privacy belangrijk genoeg om voor te demonstreren.
Nee, het is niet zo dat ik privacy niet belangrijk genoeg vind om voor te demonstreren.
13-10-2008, 13:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2008, 10:33 door Anoniem
De naam 'volksopstand' vond ik al niet erg handig gekozen, en als ze dan ook nog wat geestelijk beperkte ufo-jagers op het podium laten kan ik me voorstellen dat mensen daarmee niet geassocieerd willen worden. Demonstreren is al niet een van de meest effectieve middelen om je standpunt onder de aandacht te krijgen, maar als je het op deze manier doet werkt het eerder tegen je dan voor je.
15-10-2008, 20:17 door Anoniem
Door AnoniemDe naam 'volksopstand' vond ik al niet erg handig gekozen, en als ze dan ook nog wat geestelijk beperkte ufo-jagers op het podium laten kan ik me voorstellen dat mensen daarmee niet geassocieerd willen worden. Demonstreren is al niet een van de meest effectieve middelen om je standpunt onder de aandacht te krijgen, maar als je het op deze manier doet werkt het eerder tegen je dan voor je.
ik denk dat dat het grootste probleem is, een demonstratie die door alle mensen gedragen kan worden is wat je moet hebben, hoe meer van die messing-figuren hoe meer mensen er voor zullen bedanken, wil je een goede opkomst dan moet je zoiets organiseren vanuit een organisatie met een groot draagvlak...

ik ben zelf ook actief op dit vlak, maar wens niet met dat soort figuren geassocieerd te worden, en op een podium voor privacy moeten mensen staan die mij wat kunnen vertellen over privacy, en niet dezelfde mensen als je ook op de paranormale beurs tegenkomt.

niets tegen op die mensen hoor, maar als je een demonstratie mbt privacy houd dan moet dat het uitgangspunt zijn, en niet het draagvlak voor allerhande bedenkelijke theorieen die de algehele geloofwaardigheid niet ten goede komen...

ikzelf wist niet van deze "opstand", wat een naam is die mij doet denken aan juist het soort mensen waar nu ook kritiek op is, terwijl ik meestal wel aardig op de hoogte ben, was ik wel op de hoogte geweest en ik had bepaalde sprekers op de lijst zien staan dan was dat voor mij ook reden geweest om niet te gaan, puur om zelf ook nog eens iets zinnigs te kunnen zeggen zonder meteen in het messing-hoekje gestopt te worden (zo maar een voorbeeld, niets op messing tegen verder, maar onze ideeen verschillen nogal)
15-10-2008, 21:29 door cyberpunk
Demonstreren heeft sowieso geen zin, want de regering zal nooit of te nimmer naar het plebs luisteren.

Inderdaad, toen het plebs tijdens de Franse revolutie met de guillotine voor de deur stond werd er ook niet naar hen geluisterd... :-?

Vandaag de dag zou democratie gangbaar zijn, maar daar is de politiek enkel maar gevoelig voor als de verkiezingen in aantocht zijn. (Maar dat is misschien beter een verhaal voor nl.politiek en/of be.politics.)
20-10-2008, 10:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.