image

FBI gebruikt illegale hackersite als lokaas

dinsdag 14 oktober 2008, 12:38 door Redactie, 13 reacties

Een illegale website waar hackers, creditcard- en identiteitsdieven informatie uitwisselden, werd beheerd door de FBI, zo heeft een Duitse radiozender ontdekt. Südwestrundfunk kreeg documenten van de Duitse politie in handen waaruit bleek dat DarkMarket.ws eigenlijk een lokaas van de Amerikaanse opsporingsdienst was. Een Duitse creditcardvervalser die op de site actief was kon zo gearresteerd worden. De beheerder van de site is een cybercrime agent van de FBI genaamd Keith Mularski, maar zijn hacker alias was Master Splynter.

Op DarkMarket konden kopers en verkopers van gestolen identiteiten en creditcards met elkaar zaken doen. Aangeboden producten varieerden van speciale hardware tot inloggegevens van bankrekeningen, en niet te vergeten veel gestolen creditcardgegevens. De FBI wist in november 2006 de site succesvol te infiltreren. In een bericht aan de Duitse politie laat Mularski zelfs weten dat hij Master Splynter is. De leden van het forum werden nauwlettend door de opsporingsdienst in de gaten gehouden, waaronder hun activiteiten en IP-adressen.

Vorige maand kondigde Mularski aan dat hij de site zou gaan sluiten. Als reden gaf hij de arrestatie van de Turkse pinpasfraudeur Cha0, die een hoogwaardige geldautomaat skimmer verkocht. Cha0 zou echter een politie-informant hebben ontvoerd en gemarteld, wat uiteindelijk tot zijn arrestatie leidde. "Het is duidelijk dat dit forum teveel aandacht trekt van FBI, Secret Service en Interpol-agenten. Het was slechts een kwestie van tijd voordat dit zou gebeuren," zo liet Mularski op de site weten.

Reacties (13)
14-10-2008, 12:57 door Anoniem
Dit noemen ik uitlokking en deelname aan criminele activiteiten door ambtenaren in functie. Ten strengste verboden. Het staat natuurlijk naar je bevolking leuk dat je criminelen weet te pakken, scoren. Maar hoe ver moet je daarvoor gaan? We hebben nog altijd wetten om ons aan te houden, dat criminelen daar overheen gaan maakt het niet goed dat ambtenaren dat ook gaan doen voor hun eigen gewin van het criminelen scoren.
14-10-2008, 13:49 door Kahits
[
De FBI wist in november 2006 de site succesvol te infiltreren.
Infiltreren is iets anders dan "het opzetten van"!

"Het is duidelijk dat dit forum teveel aandacht trekt van FBI, SS en Interpol-agenten.
Is die SS een typo?
14-10-2008, 13:51 door Anoniem
Volgensmij haal jij de Nederlandse, Duitse en Amerikaanse wetgeving door elkaar...
14-10-2008, 14:06 door Anoniem
Door AnoniemDit noemen ik uitlokking en deelname aan criminele activiteiten door ambtenaren in functie. Ten strengste verboden. Het staat natuurlijk naar je bevolking leuk dat je criminelen weet te pakken, scoren. Maar hoe ver moet je daarvoor gaan? We hebben nog altijd wetten om ons aan te houden, dat criminelen daar overheen gaan maakt het niet goed dat ambtenaren dat ook gaan doen voor hun eigen gewin van het criminelen scoren.
Onder de Amerikaanse wetgeving is uitlokking toegestaan, in Nederland is dat niet het geval.

Is die SS een typo?
SS is geen typo en staat hier voor Secret Service.
14-10-2008, 14:10 door Anoniem
Door AnoniemDit noemen ik uitlokking en deelname aan criminele activiteiten door ambtenaren in functie. Ten strengste verboden. .

nee hoor, niet in amerika. daar is dat prima legaal.


"Het is duidelijk dat dit forum teveel aandacht trekt van FBI, SS en Interpol-agenten.
Is die SS een typo?

Nee, SS betekent secret service
14-10-2008, 14:11 door Anoniem
SS is de Secret Service, deze dienst heeft is belast met onderzoek naar financiële misdaad binnen de VS. Normaal is de afkorting alleen USSS.
14-10-2008, 14:33 door Anoniem
uitlokking != lokking

Lokking is toegestaan. Een site opzetten waar mensen *uit vrije wil* allerlei shady deals zetten is geen uitlokking.
14-10-2008, 15:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-10-2008, 19:37 door Anoniem
De Secret Service waaronder de NSA en amerikaanse geheime dienst de CIA werk dagelijk om Cybercriminelen zo snel mogelijk achter tralies krijgen! De NSA probleerd je in de val kuil te lopen op false fake website waar zogenaamd Cybercriminelen illegaal software en keygene verhandelde en dan komt FBI Agent Robert Hanssen je personelijk aan de voor deur arresteren !
14-10-2008, 19:45 door Anoniem
De Secret Service waaronder de NSA en amerikaanse geheime dienst de ClA werk dagelijk om Cybercriminelen zo snel mogelijk achter tralies krijgen! De NSA probeert je in de val kuil te laten lopen op een false nagebouwde website waar zogenaamd Cybercriminelen illegaal lekkernij verhandelen zoals keygene en andere Crack en dan komt FBl Agent Robert Hanssen je personelijk aan de voor deur arresteren!
15-10-2008, 16:00 door SirDice
Door AnoniemDe Secret Service waaronder de NSA en amerikaanse geheime dienst de ClA {...}
USSS != NSA != CIA. Dat zijn toch echt drie verschillende diensten.

Door Kahits[
De FBI wist in november 2006 de site succesvol te infiltreren.
Infiltreren is iets anders dan "het opzetten van"!
Het staat er een beetje krom maar ze hebben m.b.v. die site kunnen infiltreren in de "scene".
19-10-2008, 21:57 door jefdom
sorry maar darkmarket.ws is toch duits dacht ik dus moeten de fbi en consoorten dan de duitse wetgeving niet naleven,met andere woorden ze zijn strafbaar met hun infiltratie en moeten dringend maar even op de vingertjes getikt worden
groetjes jefdom
29-10-2008, 11:19 door Anoniem
"Onder de Amerikaanse wetgeving is uitlokking toegestaan, in Nederland is dat niet het geval."

In Nederland is dit zeer zeker wel het geval. De laatste jaren gebruikt men bij de Nationale Recherche steeds vaker bijvoorbeeld pseudokoop teams in de strijd tegen de drugshandel, om zo internationale drugssmokkelbendes aan te pakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.