image

Film "Hackers zijn ook mensen" breekt met stereotypen

donderdag 16 oktober 2008, 14:35 door Redactie, 3 reacties

Voor de meeste mensen heeft het woord 'hacker' een negatieve bijklank. Figuren die chaos op het internet veroorzaken, virussen verspreiden, computers beschadigen. Ze hacken CNN, stelen gegevens en bedreigen internetgebruikers. Genoeg vooroordelen of zijn hackers als subcultuur gewoon verkeerd begrepen? Onafhankelijk filmmaker Ashley Schwartau zocht in haar nieuwe documentaire "Hackers Are People Too" een antwoord.

Volgens Schwartau zijn hackers alle negatieve vooroordelen die de media verspreidt zat en willen ze burgers laten zien dat ze niet de vijand zijn. De film beleefde tijdens de afgelopen Defcon hackerconferentie z'n première en werd goed door het aanwezige publiek ontvangen. "Ik wilde via de film een ondergewaardeerde subcultuur aan het doorsnee computerpubliek introduceren, waarbij de hackers zelf aan het woord komen en iedereen kan zien wie ze werkelijk zijn."

Reacties (3)
16-10-2008, 15:36 door Anoniem
Lijkt me wel een grappige documantaire. Eens kijken of ze ook de echte hackers in beeld brengen en wat hun visie/verhaal is. Ik heb hem in ieder geval besteld.
16-10-2008, 16:21 door Eerde
Film "Hackers zijn ook mensen" breekt met stereotypen
en
...Defcon hackerconferentie...
Weer eens een mooi voorbeeld waarom hackers en crackers twee verschillende dingen zijn. Het toont maar weer eens het nut aan daarin een duidelijk onderscheid te maken !

Hackers zijn hele lieve mensen die, vaak 'snachts, op hun toetsenbord zitten te 'hakken' / 'inkloppen' om mooie code te produceren, die dan veelal weer in 'open source' terecht komt voor de hele wereld om Free & Free te gebruiken. (F&F free is in freedom & free as in beer).

Cracker zijn inbrekers die vaak stelen en of schade aanrichten, dat zijn criminelen. uit.

Dus nooit meer zeuren dat hacker nu eenmaal in de volksmond een fouterik is. Het plebs heeft nooit gelijk en zou niet eens moeten mogen stemmen, zich reproduceren en of een PC aanraken ;)
Waarvan akte.

____________________________________________________________________
Gelukkig gebruik ik open source in de vorm van GNU/Linux, mij kan nix gebeuren !
17-10-2008, 14:25 door Anoniem
je bedoelt jou kan *nix gebeuren ;)

-fijn weekend allemaal!
-goestin-
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.