image

Elke dag 330.000 PC's tot zombie omgetoverd

vrijdag 17 oktober 2008, 15:09 door Redactie, 5 reacties

Botnets zijn de motor voor allerlei vormen van computercriminaliteit en criminelen doen er daarom alles aan nieuwe machines te vinden, en met succes. Dagelijks worden namelijk 330.000 Windows computers aan verschillende botnets toegevoegd, hoewel er rond 11 juli een piek van 600.000 werd waargenomen. Lang genieten is er voor botnetbeheerders niet bij, want 55% van de bots heeft een levensduur van een dag. Dit betekent dat er continu naar nieuwe bots gezocht wordt. In bepaalde regio's zijn de botnetbeheerders succesvoller dan andere. Zo heeft Duitsland het hoogste percentage nieuwe zombies, maar liefst 79% van de geïnfecteerde IP-adressen is nog niet eerder waargenomen. China is met 78% een goede tweede. De Turkse internetprovider TTNet is met dagelijks 61.500 zombies de voornaamste leverancier van bots, gevolgd door een Poolse en Italiaanse provider. Het botnet-probleem in Turkije werd eerder al door Symantec waargenomen.

Een andere trend die de onderzoekers van Commtouch waarnamen was het gebruik van webmail om spam te versturen. In plaats van mail via geinfecteerde machines te versturen zouden spammers steeds vaker kiezen voor servers met een goede reputatie, zoals die van Google, Yahoo en Microsoft. Met name webmail accounts lenen zich hier goed voor, aangezien die gratis zijn en geautomatiseerd zijn aan te maken. Volgens Commtouch worden spammers vanwege de steeds betere filtertechnieken gedwongen om hiervoor te kiezen.

Reacties (5)
17-10-2008, 16:07 door Anoniem
Die zombies, die worden voornamelijk gerecruteerd onder ongepatchte machines, die direct aan het inet hangen? met gebruikers die overal op klikken en hun mail bij voorkeur in html formaat lezen en versturen.
Wat is dan het veiligheids risico, wat je loopt, als je een ongepatchte machine achter een nat router hebt hangen? en ff met noscript gebruikt ?
17-10-2008, 17:03 door spatieman
ik hoor nog steeds veel mensen zeggen.
firewall ??
niet nodig.
virusscanner! ,ook niet nodig.
ik weet toch wat ik doe..
oh, effe op die link klikken wat ik in mijn emailtje krijg...
17-10-2008, 23:42 door Anoniem
Geweldig werk van de Botnets beheerders, als ze mijn computer maar niet gebruiken voor sombie doeleinde. Het interesseerde mij niet of iemand anders zijn pc besmet met spam of virus, dat is je eigen verantwoordelijkheid! Sommigen mensen vragen ook er een beetje na als van alles gaat openen op internet of de Laatste plug in of update download van fake afkomstige website dan mag je wel eens leesbril aanschaffen!
20-10-2008, 11:42 door SirDice
Door AnoniemGeweldig werk van de Botnets beheerders, als ze mijn computer maar niet gebruiken voor sombie doeleinde. Het interesseerde mij niet of iemand anders zijn pc besmet met spam of virus, dat is je eigen verantwoordelijkheid!
Het zou je wel moeten interesseren want door al die hoeveelheden spam en andere troep blijft er minder bandbreedte over voor de dingen die jij leuk vindt op Internet. Ook al is jouw machine niet geïnfecteerd dan kun je er toch "last" van hebben.
20-10-2008, 20:31 door Anoniem
botnets zijn zelf geweldig, niet de doeleinden, maar de technologie erachter. Zo'n botnet kan veel gebruiken hebben, heelaas gebruiken veel mensen ze op de verkeerde manier. Het zou veel handiger zijn o'm zon botnet te gebruiken om spyware juist op te zoeken, rapporteren, fishing sites, kinderporno, spam sites, dat soort dingen, dat zou het internet veel veiliger maken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.