image

Politie arresteert Gelderse internetoplichter

maandag 20 oktober 2008, 14:54 door Redactie, 2 reacties

De Gelderse politie heeft vorige week een 45-jarige man uit de gemeente Berkelland wegens oplichting aangehouden. De man bood via internet goederen te koop aan, maar leverde deze niet aan zijn kopers. Hij was voornamelijk actief op veilingsites waar hij speelgoedtreintjes, huisjes en rails verkocht. Nadat zijn slachtoffers hadden betaald, kregen die nooit hun aankopen te zien. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie geeft deze tips voor wie spullen wie het internet koopt en verkoopt en adviseert om in alle gevallen dat het misgaat aangifte te doen.

Reacties (2)
21-10-2008, 01:09 door Anoniem
van http://ubuntudemon.wordpress.com/2008/10/20/politie-maakt-reclame-voor-marktplaatsnl/ :

Het is goed dat de politie wat tips geeft over veilig kopen en verkopen op internet. Maar de politie hoort geen reclame te maken. En reclame maken dat is toch echt wat de Politie Regio Noord- en Oost-Gelderland hier doen in hun handleiding “Veilig kopen en verkopen op internet”. Het stukje gaat immers wel heel erg veel specifek over marktplaats.nl dat vier keer wordt genoemd en waar ook nog eens vier keer naar wordt gelinkt.

Een typerende zin van het stukje : “Wees extra voorzichtig bij transacties met het buitenland: Marktplaats.nl bijvoorbeeld is voornamelijk gericht op de Nederlandse markt.”

Deze handleiding “Veilig kopen en verkopen op internet” van de Politie Regio Noord- en Oost-Gelderland lijkt een reactie te zijn op de vermoedelijke misdaden van een Gelderse internetoplichter.

Er zijn vele Nederlandse websites waar spullen gekocht kunnen worden. Ook zijn er meer veiligsites waar spullen gekocht en verkocht kunnen worden. Bovendien gaat het altijd snel in internet-land : de sites die vandaag hot zijn zijn dit morgen misschien niet meer en daarmee is dit stukje advies dus niet duurzaam.

Onze overheid hoort onpartijdig te zijn en hoort geen reclame te maken (afgezien van algemene voorlichting zoals bijvoorbeeld postbus51). Door reclame te maken geeft de politie zelfs de indruk dat ze hier misschien geld mee verdienen terwijl ze eigenlijk bezig moeten zijn met het waken over onze veiligheid. Het lijkt me niet dat de politie de schijn hoort te wekken dat geld hun belangrijkste drijfveer is.

Ik hoop dat dit probleem snel wordt opgelost.
21-10-2008, 08:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.