Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Patch nodig om 112 te kunnen bellen?!

20-10-2008, 18:52 door Bitwiper, 7 reacties
Ik heb nog nooit een telefoon hoeven patchen om bepaalde nummers te kunnen bellen. Lang leve het internettijdperk met alle 'voordelen' van via IP communicerende apparaten. Ik voorzie over enkele jaren een maatschappij waarin we meer tijd kwijt zijn aan het zoeken en toepassen van patches dan het doen van boodschappen. Willen we dit wel? Afijn, <a href="http://www.xs4all.nl/nieuws/bericht.php?taal=nl&id=1004&msect=nieuws" target="_blank">volgens</a> xs4all (melding van 17 oktober) moeten mensen met een Fritz!Box modem deze updaten zodat ze hun voicemail, en wellicht belangrijker, 112 kunnen bereiken. Wat is dit voor flauwekul? Hoe leg je dit uit aan JanMetDePet? Weet iemand wat er precies mis gaat in die Fritz!Box?
Reacties (7)
21-10-2008, 09:06 door Anoniem
De indruk ontstaat dat het Fritz!Box modem 112 en mogelijk ook andere bijzondere nummers niet herkent. Je zou mogen verwachten dat de fabrikant firmware test alvoren die toe te passen. Het is schandalig dat de internetaanbieder dergelijke fouten ontdekt. Het is zoiets als een autokopen waarvan blijkt dat het ABS systeem onder bepaalde omstandigheden niet goed werkt. Dat komt namelijk ook voor en dan mag de fabrikant de auto's terug roepen. Het zou niet meer dan billijk zijn dat de maker van de Fritz!Box met een terugroep actie begint en alle modems met foute systteemprogrammatuur (firmware) terug roept. Dat zou ze leren om ongeteste programmatuur in gebruik te nemen!
21-10-2008, 10:52 door Anoniem
De friz!box schijnt nogal wat configuratiemogelijkheden te hebben met betrekking tot het bellen via voip/vaste lijn. Bepaalde nummers kunnen worden gekoppeld aan voip, dan wel vaste lijn.

Wat ik er over gelezen heb is dat het Fritz!box modem uitgeleverd schijnt te worden in de (fabrieks)instelling waarbij 112 via de vaste lijn wordt gebeld. Als je echter geen vaste lijn hebt maar alleen voip, blijkt 112 niet bereikbaar. Door middel van de nieuwe firmware wordt de basisinstelling blijkbaar gewijzigd.

Persoonlijk ben ik van mening dat voip vooralsnog geen volwaardige vervanger is van een vaste lijn, het is bij mij veel minder betrouwbaar gebleken dan de ouderwetse pots verbinding. Ik houdt mijn KPN abonnement dus gewoon aan (naast voip)
21-10-2008, 11:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-10-2008, 15:53 door Anoniem
filmpje posten op Youtube over hoe FritzBox patchen ;-)
evenals een duidelijke online handleiding met screenshots en duidelijke uitleg.
21-10-2008, 17:07 door Preddie
nu maar wachten op het volgende nieuws item: Man overleden omdat hij geen 112 kon bellen ...

zo zijn er meer problemen met VOIP, zou had KPN eerder een bug in de tariefering van de nummers die begonnen met 0118-123456 iedereen ziet dat die een vaste nummers is en daar wordt of binnen of voor buiten de regio voor belast ( één prijs geloof ik ) echter berekend KPN je € 1,30 per gesprek.... omdat 118 nummer informatie was en dat koste 1,30 per gesprek. inmiddels is de bug al enige tijd verholpen maar je mag er van verwachten dat dergelijke dingen uitvoerig getest zijn
21-10-2008, 18:37 door Bitwiper
Dank voor alle reacties!
Door Anoniem op 2008-10-21 om 10:52Persoonlijk ben ik van mening dat voip vooralsnog geen volwaardige vervanger is van een vaste lijn, het is bij mij veel minder betrouwbaar gebleken dan de ouderwetse pots verbinding. Ik houdt mijn KPN abonnement dus gewoon aan (naast voip)
Zelf heb ik ook nog m'n vaste lijn, maar met een paar mobieltjes in huis wordt de verleiding groot om die vaste lijn door VoIP te vervangen.

Gisteren wees Johannes Ullrich op [url=http://isc.sans.org/diary.html?storyid=5206]Fraudulent ATM Reactivation Phone Calls[/url] (phishing telefoontjes waarin gelogen wordt dat je pinpas is gedeactiveerd waarna je natuurlijk om allerlei gegevens gevraagd wordt om deze weer te activeren). Daarbij vermeldt Johannes dat hun web-application honeypot project al heeft opgeleverd dat aanvallers actief op zoek zijn naar niet- of slecht beveiligde web admin interfaces zoals van asterisk/trixbox/freepbx.

Weet iemand in hoeverre hufters slecht geconfigureerde VoIP routers als proxy zouden kunnen misbruiken voor het uitvoeren van dergelijke phishing-phone-calls (vergelijkbaar met spammende zombie-PC's)?
21-10-2008, 22:17 door Anoniem
Door Anoniemfilmpje posten op Youtube over hoe FritzBox patchen ;-)
evenals een duidelijke online handleiding met screenshots en duidelijke uitleg.
Volg de link van XS4ALL, dan krijg je een stap-voor-stap met plaatjes hoe dit te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.